Redaktionen læser

Wall Street flæber

Finansfolkene føler sig misforstået, men som Krugman skriver i sin klumme, er det netop fordi Occupy Wall St.-bevægelsen HAR forstået hvad den financielle elite har gjort ved USA's økonomi at der nu protesteres
The New York Times
Nyhedsbloggen
Finansfolkene føler sig misforstået, men som Krugman skriver i sin klumme, er det netop fordi Occupy Wall St.-bevægelsen HAR forstået hvad den financielle elite har gjort ved USA's økonomi at der nu protesteres

The paychecks of the wizards of Wall Street were appropriate, we were told, because of the wonderful things they did. Somehow, however, that wonderfulness failed to trickle down to the rest of the nation — and that was true even before the crisis. Median family income, adjusted for inflation, grew only about a fifth as much between 1980 and 2007 as it did in the generation following World War II, even though the postwar economy was marked both by strict financial regulation and by much higher tax rates on the wealthy than anything currently under political discussion.

Then came the crisis, which proved that all those claims about how modern finance had reduced risk and made the system more stable were utter nonsense. Government bailouts were all that saved us from a financial meltdown as bad as or worse than the one that caused the Great Depression.

And what about the current situation? Wall Street pay has rebounded even as ordinary workers continue to suffer from high unemployment and falling real wages. Yet it’s harder than ever to see what, if anything, financiers are doing to earn that money.

Why, then, does Wall Street expect anyone to take its whining seriously?

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Grethe Preisler

Bør læses af så mange som muligt - ikke mindst af folk med en svaghed for neoliberalisternes vulgærdarwinistiske drømmerier om "markedets ordnende hånd" som patentmedicinen mod alle den "globaliserede" fagre ny verdens økonomiske katastrofer.

Og NB! OBS! for dem, som ikke ved det i forvejen: Paul Krugmann er ikke nogen hr. hvem som helst, men professor i økonomi, nobelprismodtager og fast skribent på New York Times.

Jørgen Larsen

Mon ikke verden behøver økonomer med en lidt bredere viden om hvad der behøves for fredelig sameksistens end hvad Paul Krugmann kan tilbyde.

Vi skulle jo nødig trampe i det samme spor vi allerede har gjort..

Og så kan vi så spørge os selv hvem der har givet ham de fine titler?

Det er fantastisk at se hvordan kapitalismekritik, både den bløde og reformistiske, men så sandelig også hvad kan kaldes den radikale, pludselig får en vis taletid i en del mainstream medier. Jeg ønsker mig kun een ting til Jul i år, og det er, at denne tendens holder ved.

hybris nemesis

Jeg må indrømme, at jeg ikke har den store tiltro til Paul Krugman.

I mine øjne ønsker han kun at få OWS til at stemme på demokraterne næste år.

Hans forslag om at lave en keynesiansk manøvre i nuværende situation gør kun staten større og med et endnu større underskud.

I stedet bør man stoppe penge i politik og misbrugen af det monetære system. At gøre staten større øger kun muligheden for misbrug og størrelsen af underskuddet.

hybris nemesis

Derudover er NEW YORK TIMES jo en liberal avis og man kan ikke ligefrem sige, at OWS støtter liberale OBAMA, som jo tydeligvis er købt og betalt af bankerne.

Jeg tror I har misforstået OWS på information.

Trods de mange områder man kan angribe Paul Krugmann, forstår han på glimrende vis at formulere et sandt problem.

Blot fordi verden har brug for finansindustrien, betyder det ikke, at alt finansindustrien gør er gavnligt for verden. Alle bør være selvkritiske, og hvis nogen ikke er det, må de have lidt udefrakommende hjælp. Wall Street har brug for den hjælp nu.

Problemet med OWS er til gengæld, at bevægelsen er så nem at underminere, fordi den ikke har hverken mål eller retning. Og at den er åben for hvilke som helst tosser at deltage i.

De gør nu klogt i at lytte, det virker ikke som om folk mener de har aktier i den gæld. Hvilket de sådan set heller ikke har, de har til gengæld fået et mega underskud for at dække for finanskrak. Påskønnelse er svært at få øje på. Så alt i alt, så har folk jo en god sag.

Robert N Gjeertsen

Hvad Fanden ved økonomer om penge ??