Redaktionen læser

Ytringsfrihedsfjendtligt

Sagen om Lars von Triers nazi-bemærkninger i Cannes demonstrerer med al ønskelig tydelighed, hvordan hatespeech-love og racismeparagraffer lader sig misbruge til ytringsfrihedsfjendtlige formål. Dumme udsagn bør ikke kriminaliseres, advarer Jacob Mchangama fra tænketanken Cepos
Spiked
Nyhedsbloggen
Sagen om Lars von Triers nazi-bemærkninger i Cannes demonstrerer med al ønskelig tydelighed, hvordan hatespeech-love og racismeparagraffer lader sig misbruge til ytringsfrihedsfjendtlige formål. Dumme udsagn bør ikke kriminaliseres, advarer Jacob Mchangama fra tænketanken Cepos

But this is exactly the problem with so-called hate-speech laws. Such laws have their basis in international human-rights conventions, which is ironic since they involve the undermining of a fundamental right - to free speech. There is no objective way to legally define which expressions are sufficiently hateful or offensive to fall foul of the law. The determination thereof is deeply subjective and depends on the sensitivities of individuals and groups. In free societies characterised by political pluralism and a diversity of viewpoints, citizens will constantly be confronted by ideas or expressions they find offensive or even abhorrent.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.