Redaktionen læser

Peberspray-betjenten

Billeder og videoklip af en kampklædt betjent som på klods hold sprøjter peberspray i ansigtet på siddende Occupy-demonstranter har gået verden rundt de seneste dage. Xeni Jardin har interviewet et af spray-ofrene
Boing Boing
Nyhedsbloggen
Billeder og videoklip af en kampklædt betjent som på klods hold sprøjter peberspray i ansigtet på siddende Occupy-demonstranter har gået verden rundt de seneste dage. Xeni Jardin har interviewet et af spray-ofrene

He used military grade pepper spray on us. It's supposed to be used at a minimum of 15 feet. But he sprayed us at point blank range. Another student, 20 years old, who was sprayed and then arrested—instead of receiving medical care for the pepper spray exposure, he was made to wait in the back of a police car. His hands were sprayed, and he had intense burning in his hands throughout the evening while he was being held. He asked a police officer what they could do to stop it, and they refused to give any advice.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Fascisterne i det de amerikanske politikorps, har åbentbart svært ved at styre deres overfald på civile. Dette er velsagtens resultatet af årtier, hvor der er blevet set gennem fingre med deres udbredte vold. Ja det er nærmest blevet understøttet på det seneste, ved at man gør det kriminelt at filme politiet i aktion!

Heldigvis har de indtil viderekun haft held med at styrke de folkelige protester gennem deres voldelige fremfærd.

At se de ansvarlige, for de ulovlige overfald på civil, blive stillet for en dommer, er nok for meget at håbe på. Meget få at de såkaldte demokratiske regimer, evner at beskytte borgerne mod overgreb fra politiet.

@Janus
Dette er desværre ret udbredt.. jeg har set en video af en mand, der filmede ved en demonstration og samtidig spurgte politiet hvor tæt, han måtte komme ("is this alright?"). Som svar skød de ham med en gummikugle. Ufatteligt.. har disse betjente, som har lovet at opretholde grundloven aldrig hørt om grundlovens first amendment (right to free speech m.m.)?

Thomas Frovin Jensen

Og hvad kan man så lære af det...? Man skal altid huske at holde dollarsedlen frem, så den tydeligt kan ses, inden man spørger...

Thomas - meget godt sagt - "In God we trust".

I et demokrati - er alle så travlt optaget af at overleve på de gældende mulighedsbetingelser, at de mangler tid til at legitimere deres adfærd. Mellem valgene er vælgerne sat udenfor indflydelse.

Heinrich R. Jørgensen

Den neo-konservative nul-tolerance doktrin, har ikke alene været henvendt til almindelige borgere, men selvfølgelig også til de professionelle, der skal udøve den politisk vedtagne doktrin.

Substansen i nul-tolerance doktrinen handler om intolerance. Kan det undre, at betjente efter måske 15 år med den opfattelse af kriminologisk visdom, forholdet mellem stat og borger, og politiet rolle, i politikorpsene, der blevet netop intolerante?

Også politibetjente er blevet udsat for politikeres dehumaniseringsbestræbelser.

1. Det er UCB's eget universitetspoliti der gør dette.
2. De to politimænd er blevet suspenderet.
3. Universitetets senat har klaget imod universitetets leder som beordrede rømningen.

Se mere om sagen på NYTs hjemmeside.

Machine against the Rage

Se også Rachel Maddow, der fortæller om nye, ikke-dødelige våben på sit show.
Mod slutningen af udsendelsen er der også et interview med en tidligere politichef, der deltager i Occupy.

http://www.commondreams.org/video/2011/11/22

@Janus Agerbo

Jeg tror det er en misforståelse, at det er ulovligt at filme politiet i aktion.

Nedenstående link giver et godt overblik over gældende lov:

http://pennrecord.com/news/arrests-over-cell-phone-videotaping-of-police...

Jesper Frimann Ljungberg

@Janus.

Vi har alle voldsmanden m/k i os, det er bare et spg. om at den bliver næret og fremelsket.

Jeg er meget enig med Heinrich, det drejer sig om fundementalt at få ændret på tonen, holdninger og den politik der føres.

// Jesper

Sindsygt.

Søren Mollerup

Og så er der jo FOX news. O'reilly interviewede Megyn Kelly omkring epsioden:

“Pepper spray, that just burns your eyes, right?” O’Reilly asked Kelly.
“Right,” Kelly said. “I mean, its like a derivative of
actual pepper. It’s a food product, essentially.”

Dejligt spin ikke?

En habanero peber som er noget af det stærkeste du kan få fat i,
har en scoville værdi på omkring 350.000 units. Peberspray brugt af
amerikansk politi har en scoville værdi på mellem 2.000.000 og 5.000.000 units.