Redaktionen læser

Henrik Qvortrup: Vi er ude i bananrepublik-tilstande

»Det er ikke hver dag, at der rejses mere end tvivl om, hvorvidt en tidligere minister og hans spindoktor har forsøgt at påvirke en offentlig myndigheds afgørelse med det klare formål at stikke en kæp i hjulet på sin alvorligste politiske modstander«
Ekstra Bladet
Nyhedsbloggen
»Det er ikke hver dag, at der rejses mere end tvivl om, hvorvidt en tidligere minister og hans spindoktor har forsøgt at påvirke en offentlig myndigheds afgørelse med det klare formål at stikke en kæp i hjulet på sin alvorligste politiske modstander«

Der er selvfølgelig ikke fældet nogen dom endnu, men min politiske logik siger mig, at Thor Möger ikke rejser de her mistanker mod Troels Lund Poulsen, uden at have noget at have det i. Han baserer det ikke bare på tilfældig gangsnak på Christiansborg, siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

Hvis undersøgelserne dokumenterer, at han (Troels Lund Poulsen, red.) blandede sig i Helle Thornings skattesag med det formål at forhindre hende i at blive statsminister, så er vi ude i en skandalaleklasse, som vi ikke har set i dansk politik tidligere, lyder det fra Qvortrup.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Og den havde du ikke set komme Qvortrup?

Imponerende!

" ... men min politiske logik siger mig,
at Thor Möger ikke rejser de her mistanker mod Troels Lund Poulsen, uden at have noget at have det i.
Han baserer det ikke bare på tilfældig gangsnak på Christiansborg, "

siger Henrik Qvortrup og fortsætter:

"som jeg plejer at gøre ... "

nå nej, DET ( "som jeg plejer at gøre" ) sa' Qvortrup ikke, undskyld Qvortrup!

Jan Aage Jeppesen

Watergate er det rene vand i forhold til 'Troelsgate'. ;-)

Marianne Mandoe

Nogen af os har brugt betegnelsen "Banarepublik" om Danmark i årevis.
Det er da rart at se at det også er ved at gå op for Qvortrup.

Hehe yeah, han er en joke. Hvilket pressen åbenbart har det fint med. Personligt ville jeg nok føle mig ramt på fagligheden, men, man kan vel ikke give afkald på noget man aldrig har haft.

Modstand!

Brian Nocis Jensen

@ Marianne Mandoe

Præcis - og det er lidt foruroligende, at der skal en opposition til, før man igen kan håbe på en garanti for retsstatstilstande i dette land, når det drejer sig om forvaltningen.

I 10 år er folketing, rigsrevision og ombudsmand blevet behandlet som irritationsmomenter for magtudfoldelsen.

Var det ikke Lene Espersen, der for nylig gjorde Hækkerup opmærksom på, at 'enevælden altså var afskaffet', i fald han havde tænkt sig at ændre på forsvarets struktur uden at inddrage forligskredsen?!

Tak for den forsikring, Lene - man kunne jo nemt få den tanke...

Nu skal Lund Poulsen ikke dømmes på hverken indicier eller rene spekulationer alene - ligesom Helle Thorning ikke skulle (eller rettere ikke burde have været).
Men hvis og hvis og hvis der skulle være noget i sagen, så lyder det tvivlsomt om Lund Poulsen handlede på egen hånd. Eller bliver han i så fald blot gjort til syndebuk?
Der er jo mange kronprinser i Venstre, og der er da ganske sikkert et udskilningsløb i gang.

Danmark er (desværre) ikke en republik. Så det må vel være "banan konstitueret monarki". Eller?

;-)

Hans Jørgen Lassen

Herligt, John, skal vi ikke vedtage fremover at bruge begrebet bananmonarki?

Det er da langt, langt bedre end det forslidte, klicheagtige "bananrepublik".

Så får man samtidig lige smuglet det med ind, at monarkiet i sig selv er dybt godnat.

Da der åbenbart er nogle der har glemt det, og tror at Qvortrup bare er Se&Hør-redaktør, vil jeg da lige minde om at han var spindoktor for Anders Fogh Rasmussen ... vistnok i 3-4 år!

John Houbo Pedersen

Tak for oplysningen om at Hr. Qvortrup har været spindoktor for Anders Fogh Rasmussen. Så kender han til utilbørlig påvirkning af medier og beskidte trics. (Der skal en tyv til at identificere een) LOL

Heinrich R. Jørgensen

Det bør heller ikke glemmes, at Henrik Qvortrup var stærkt medvirkende til at få Ny Alliance til at kuldsejle forud for folketingsvalget i 2007. Under valgkampen smider Sex & Hor Naser Khader på forsiden.

Man kan sige, at Henrik Qvortrups vurdering af Naser Khaders lederskabspotentiale er helt i øjet, hvis man skal venlig. Skal man være uvenlig, kan man sige at Naser Khader havde en pointe, i hans vurdering af Henrik Qvortrup.