Redaktionen læser

Redegørelser om involvering i skattesag

På et pressemøde i formiddag har skatteminister Thor Möger Pedersen orienteret om de redegørelser, han har modtaget fra departementschef Peter Loft, Skatteministeriet, og direktør Erling Andersen, SKAT København. Redegørelserne handler om forløbet af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag, der tidligere er blevet lækket til og omtalt i pressen
Skatteministeriet
Nyhedsbloggen
På et pressemøde i formiddag har skatteminister Thor Möger Pedersen orienteret om de redegørelser, han har modtaget fra departementschef Peter Loft, Skatteministeriet, og direktør Erling Andersen, SKAT København. Redegørelserne handler om forløbet af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag, der tidligere er blevet lækket til og omtalt i pressen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

det siger sig selv at den forvoksede skoledreng ikke har handlet på egen hånd, det er så indlysende at det gør helt ondt. som om at lille Troels selv har udtænkt denne fantastiske "masterplan", der har med meget stor sandsynlighed siddet et panel af "kreative" VKO "top"(ha ha ha) politikere og delt ideer med hinanden om hvordan de mest effektivt kunne få venstrefløjen, specifikt deres leder H. Thorning, så staten er blevet brugt som et apparat til at prøve at kuppe valgresultatet, og vel at mærke alt sammen imens Danmark er i krig, det er vel skærpede omstændigheder.

Det er ikke holdbart og der SKAL sendes et klart signal til den politiske klasse at sådan adfærd straffes HÅRDT for INGEN vil finde sig i at demokratiets spilleregler bliver voldtaget på den måde, det er et spørgsmål om hvor meget voldtægt demokratiet kan tåle for ikke at snakke om alt det andet MAGTMISBRUG og KORRUPTION vi danskere har sgu finde os stiltiende i under VKO regimet, ALT FOR MAGTEN - NED MED DEMOKRATIET må jo være VKO's nye slagord, føj for det selvdøde pindsvin

Heinrich R. Jørgensen

Trolle og de to gange Peter har alle fungeret som marionetter. Det synes at være den logiske konklusion på basis af fremstillingerne (og anden viden).

Intellektuelt er Trolle ikke i nærheden af at kunne sætte Peter Loft under et sådant pres, som han åbenlyst er blevet udsat for. Trolle må have haft kraftigt sufflør-assistance, ud over hvad Peter Arnfeldt kunne levere.

Justitsministeriet? Andre departementschefer? Hvem har hetzet manden helt ud til lovens kant?

Hans Jørgen Lassen

Heinrich,

du bygger på en antagelse, som muligvis er rigtig, muligvis ikke. Nemlig, at Peter Loft var sat under pres.

Jeg er enig med Hans Jørgen Lassen, - hvis Loft har handlet som Erling Andersen påstår, kan det jo ligeså godt tænkes at han gjorde det ud fra et personligt ønske om at se VKO vinde valget.

Hvorfor skulle en mand være fritaget for mistanke om embedsmisbrug, bare fordi han har høj anciennitet? Lad os huske det gamle ord, om magtens evne til at korrumpere!

Heinrich R. Jørgensen

Hans Jørgen og Sven,

bestemt, der er tale om en (kraftig) formodning fra min side, på basis af fremstillingerne og meget andet.

Hvad jeg forsøgte at sige er, at Trolle ikke (alene) kan have fået de to øvrige aktører til nidkært at forfølge et politisk (beskidt) mål.

At Arnfeldt og Loft er intellekt selvkørende, hersker der næppe tvivl om. De behøvede næppe ydre motivation for at handle som de gjorde.

Af indicierne om forløbet, synes det tydeligt, at andre end de to gange Peter har været yderst ivrige i denne "sag".

Ingen skal være fritaget for mistanke. Idet Peter Lofts erklæring har givet anledning til en yderligere uddybning, er der i særdeleshed grund til at mistænke ham for urent trav. At han bliver bedt om ekstra oplysninger, har selvfølgelig at gøre med selektive erindringer og at hans redegørelse er pakket ind i begrundelser om formålstjenligheden af handlinger. Fortielser og påtagen selvretfærdighed er sjældent indier der peger i retning af uskyldsrenhed ;-)

Heinrich R. Jørgensen

I Erling Andersens redegørelse er der flere interessante undladelser.

Dels begrænser han tidsrummet, han redegører for. Det ophører per ultimo september 2010. Den politiske "sag" ophørte ikke på det tidspunkt...

Dels omtales der om samtaler der er ført "på kanten af et møde". Måske for ikke at komme i karambolage den notatet fra januar 2011, der hævder at intet foregik til møderne?