Redaktionen læser

Belgisk minister kritiserer EU's økonomitiltag

EU er igang med at indlede 15 års recession ved at overfokusere på besparelser, mener den nye belgiske regerings klima- og energiminister.
Wall Street Journal
Nyhedsbloggen
EU er igang med at indlede 15 års recession ved at overfokusere på besparelser, mener den nye belgiske regerings klima- og energiminister.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Søren Jensen

Belgien har en enorm gæld, så den skal væk før man kan komme videre. Danmark har også en stor gæld men meget mindre end Belgiens. Politikere fatter ikke at gæld er noget, der skal fjernes helt: Udviklingslande kan have gæld i opbygningsfasen men Danmark er håbløs. Regeringen sviner med penge til alle sider og vil øge ulandshjælpen med lånte midler. Ulandshjælpen burde være som FN anbefaler på 0,7% nu skal den øges så den bliver så stor som udgifterne til kontanthjælp. Hele EU området skal tvinges til at afvikle gælden og det vil koste stillinger og betyde lavere løn.
EU skal nu være undskyldningen for kraftige begrænsninger, så er det ikke vores politikere, der er de grimme nu er problemet EU hvor vi har låst os fast. Fint nok men det er noget vattet at vore egne politikere ikke kan klare nedskæringer men skal gå en omvej. Ja politikere kan ikke, de kan kun bruge penge og gerne de lånte.
Belgien bliver ofte glemt, når man kun taler om de sydeuropæiske fusentaster, men de er også på spanden, men når EUs hovedstad ligger der glemmes meget.

morten hansen

Hvem med respekt for kritisk sans kan i dag tillægge Wall Street Journal nogensomhelst værdi som pålidelig informationskilde?

Wall Street og dens medier er selv kilden til svindel og disinformation i dag.

@Søren Jensen

"Politikere fatter ikke at gæld er noget, der skal fjernes helt: Udviklingslande kan have gæld i opbygningsfasen men Danmark er håbløs. "

Mener du seriøst, at nationalstater ikke må opbygge nogen gæld? (medmindre de er i en opbygningsfase).

Jeg har meget svært ved at se, hvordan det scenarie skal hænge sammen.

Det svarer lidt til, at virksomheder ikke må låne penge til at investere for, eller at private ikke må låne penge til hus- eller bilkøb.

Selvfølgelig skal der være grænser for gældsoptagelsen - og den nuværende hastighed som vi optager gæld i, er mildest talt problematisk (alternativet er også problematisk).

Men når nu en nationalstat besidder aktiver, så virker det underligt hvis ikke en del af passiverne må bestå af fremmedkapital.