Redaktionen læser

Guantánamo og den permanente undtagelsestilstand

Som Information beskriver i dag, er Guantánamo-problemet snarere blevet institutionaliseret end afskaffet i USA. Mark Danner har skrevet et virkelig godt essay om den særlige 11. september-undtagelsestilstand.
New York Review of Books
Nyhedsbloggen
Som Information beskriver i dag, er Guantánamo-problemet snarere blevet institutionaliseret end afskaffet i USA. Mark Danner har skrevet et virkelig godt essay om den særlige 11. september-undtagelsestilstand.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Den italienske filosof Agamben nævnes tilsidst. Rune Lykkeberg anmeldte hans bog, Undtagelsestilstanden, i 2010:
http://www.information.dk/227078

Agamben. From Guantanamo to Auschwitz, 2005:
http://www.youtube.com/watch?v=KWPf2zIRkho