Redaktionen læser

Hvad har plottene i 'Lost' og 'Forbrydelsen' tilfælles?

Ikke noget godt, hvis man spørger kritikeren Heather Havrilesky.
New York Times
Nyhedsbloggen
Ikke noget godt, hvis man spørger kritikeren Heather Havrilesky.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anne Marie Pedersen

Uha. Der er egentlig ikke noget nyt i analysen; igennem en lang tv-serie introduceres vi for en masse mysterier og ledetråde, som aldrig viser sig at føre til andet end nye mysterier og ledetråde. Og hele tiden tror man som seer, at opklaringen kommer om hjørnet. Det gør den ikke - hverken i Lost eller The Killing - og når den endelig gør, så indser man, at langt de fleste ledetråde ender blindt. I plottet er med andre ord indskrevet ind hel masse spænding, som ingen vegne fører, men som kun er optimeret til at holde seeren fast ved skærmen.

Personligt går jeg ofte ind på wikipedia og læser hele plottet på en amerikansk serie (der jo ofte sendes senere i Danmark) og hvis ikke plottet holder, ja så gider jeg ikke holdes for nar. Hvis ikke en tv-serie kan holde til, at man kender plottet, ja så er plottet for dårligt - på samme måde, som den gerne skulle kunne holde til et genkig.

Det er den enarmede, som er morderen!
Serier har det med at skifte forfattere, netværk og nogen gange publikum gennem deres liv. Det er seertallet som holder dem i live, ikke plottet - desværre.

Var det ikke snarere "Twin Peaks" der startede den trend?

når man ikke ser fjernsyn er man velsignet fri for alt lortet.

Men her sad jeg og læste langt hen forbi halvvejen af artiklen og forventede en eller anden indsigt, den udeblev desværre osse.
Måske skulle jeg have læst helt til enden