Redaktionen læser

Statsministeren vil indhente andre landes erfaringer med offentlighedslove

TV2 News bad statsministeren om en reaktion på Cavlingvindernes påpegning af, at foreslåede stramninger af offentlighedsloven ville have stillet sig i vejen for afdækningen af statsløsesagen.
TV2 News på Facebook
Nyhedsbloggen
TV2 News bad statsministeren om en reaktion på Cavlingvindernes påpegning af, at foreslåede stramninger af offentlighedsloven ville have stillet sig i vejen for afdækningen af statsløsesagen.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Helt ærligt. Hvor svært kan det være? Vi har haft en offentlighedskommission der arbejdede i 2002-2010, mon ikke de har undersøgt det allerede?

Desuden har vi haft debatten om offentlighedsloven kørende på højt niveau lige siden, med mange eksperter der har udtalt sig ret præcist om problemerne med den nuværende offentlighedslov og forslag til forbedringer (ikke mindst Lars Rugaard, Erik Valeur og Oluf G. Jørgensen, samt selvfølgelig Informations egen Ulrik Dahlin).

Der burde på nuværende tidspunkt være informationer nok om hvordan en god offentlighedslov, som giver borgeren den bedst mulige indsigt i den offentlige forvaltning, samtidig med at den selvfølgelig tager et vist hensyn til den bureaukratiske administration af samme (men ikke prioriterer dette højest), skal skrues sammen. Det her lyder mest som et vattet forsøg på at udskyde beslutningen ala Statsløsesagen.