Redaktionen læser

Stratforlæk: Homeland Security udspionerede Occupy-bevægelsen

USA's myndigheder gik langt i deres forsøg på at overvåge og "kontrollere" demonstranterne i Occupy-bevægelsen, skriver magasinet Rolling Stone i deres historie hentet fra Wikileaks' Stratforlæk, som Rolling Stone er mediepartner på.
Rolling Stone
Nyhedsbloggen
USA's myndigheder gik langt i deres forsøg på at overvåge og "kontrollere" demonstranterne i Occupy-bevægelsen, skriver magasinet Rolling Stone i deres historie hentet fra Wikileaks' Stratforlæk, som Rolling Stone er mediepartner på.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

http://www.information.dk/294687#comment-524306

Hvordan var det nu, Mark Ørsten? Intet interessant i dette "desperate forsøg" fra WikiLeaks?

Idag har vi hørt om udspionering af Occupy og vi har hørt om USA's hemmelige sigtelse mod Assange og deres arbejde på at få ham udleveret.

Det synes jeg ikke er så ringe dagen derpå, og med stadig over 5 millioner emails at gennemgå.

Det er mere end spionage. Det er også infiltration i et forsøg på at afspore og ultimativt destruere den.
http://www.truth-out.org/infiltration-disrupt-divide-and-mis-direct-are-...

I begyndelsen tror jeg desuden ikke rigtigt de forstod hvad Occupy var. Deres agenter rendte rundt og spurgte efter "ledere". Nu er de vel blevet klogere.

Det skal nok læses som agent provocateurs, en amerikansk specialitet som vi også har set i Danmark i forbindelse med de autonome.

Se også denne artikel om den 'hemmelige tiltale' mod Julian Assange

"The U.S. Department of Justice is refusing to comment on whether it has prepared espionage charges against WikiLeaks founder Julian Assange, even after emails allegedly stolen from the Austin, Texas firm Strategic Forecasting (Stratfor) and published Tuesday revealed that the company claims to have a sealed indictment against him..."

http://www.commondreams.org/headline/2012/02/28-0

Dan Johannesson

@Marie Spliid, jeg plejer bestemt ikke at opfatte dig som naiv, så jeg tøver med at tage dit spørgsmål helt alvorligt.

Grunden til at Occuppy er under overvågning er fordi at bevægelsen er den første real demokratiske bevægelse, med GLOBALT netværk nogensinde. I en verden hvor olie, våben, kapital og medieindustrien, behersker alt fra din første spæde meningsdannelse, til dine moralske og sociologiske koder om hvad der er rigtig og forkert, kommer Occuppy særdelels ubelejligt.

Læg hertil at verden i dag er igang med en centraliseringsproces imod en global union, med demokratisimulering. I stedet for som i dag, fire store unioner med begrænset selv styre og 90% real-styring af landets udemokratiske union.

Det er derfor vi ser de økonomiske kriser mv. konstrueret, derfor at vi skal afgive vores øknomiske selvstyre via finanspagten, derfor man ønsker at kontrollere internettet via tiltag som ACTA, PIPA mv, og derfor at der nu er startet en fuldt styret 'debat' om 'hvorfor vi skal have kontanter'. (Fordi forsvinder kontanterne forsvinder individets mulighed for kontrol over egne livsomstændigheder, hvilket er en nødvendighed under et fuldt centraliseret styre).

Det er meget væsentligt at bemærke at alle disse kampagner kører efter en meget klar drejebog. Bemærkede du f.eks. ikke at der var historier om Cyberdoom / 'internetterror', lige før PIPA / ACTA skulle 'sælges'? At den økonomiske krise har samme 'løsning' som ALLE andre kriser du nogensinde har set de sidste 11 år - ØGET CENTRALISERING og REDUKTION af civile og demokratiske RETTIGHEDER.

Prøv at se MØNSTRET:
'The War on Terrror' = Øget Centralisering, og øget kontrol.

'Den økonomiske krise' = Øget Centralisering, og øget kontrol.

'Internettruslen / Cyberdoom / 'Handelstab / ACTA ' = Øget Centralisering, og øget kontrol.

'Finanspagten' = Øget Centralisering, og øget kontrol.

Jeg vil, fra mit hjerte, sådan ønske at danskerne begynder at SE de her ting. Det er lige foran næsen på os, men mediernes enkeltsagslogik, som vi alle er vokset op med, har aldrig trænet os i at se begivenhederne i kontekst.
Men for den som bare, FORSØGER, vil verden meget meget hurtigt, se HELT anderledes ud. Og det er ikke et kønt syn man vågner op til. Tilgengæld kan du forudsige begivenheder flere år i forvejen, simpelthen fordi du kender drejebogen, når du spørger der selv det simple spørgsmål: Hvad skal afskaffes og hvad skal etableres for at opbygge en global totalitær union?

Occyppy er det, hidtil ubevidste, folkelige modtryk, til de kontrol strukturer som folk begynder at fornemme, men få endnu tør / kan / vil beskrive direkte. Derfor er de naturligvis under konstant overvågning.

Jeg er meget spændt på hvad der sker, når ovenstående, ved simpel selviagtagelse, gradvist bliver tydeligere for den enkelte borger.

Vil vi acceptere 1984?

Morten Sørensen

Selvfølgelig blev der spioneret. Det er den ultimative magtparanoia i et tilsyneladende åbent samfund. Politiet havde etableret observationstårne med mørklagte glas, som tydeligvis havde til formål at filme og registrere alt udadtil uden selv at blive observeret.

Jeg var der og udvekslede meninger, gav støttedollars og talte med helt almindelige mennesker, som egentlig blot ville udtrykke deres frustrationer over kapitalens sindsyge.
På et senere tidspunkt i min NewYorkske vandring stod det helt klart, at jeg på magisk og let gennemskuelig vis blev observeret, endda på behørig afstand fotograferet, af disse spiontosser.
Ok. Enten er jeg skør, eller også er de andre det. Men jeg vender nu tilbage til NY alligevel. Det er en ret fed by, selv om den ligger i USA.
Måske er det netop fra denne kapitalistiske metropol, vi skal se opgøret med dumheden effektueret.