Redaktionen læser

Den koldeste krig

Forleden omkom mere end 100 pakistanske soldater i en lavine i bjergene omkring Siachen-gletcheren, der i årtier har været omdrejningspunkt for en endeløs konflikt mellem Pakistan og Indien. Journalist Kevin Fedarko har været helt tæt på soldaterne på begge sider af den udsigtsløse og glemte krig på verdens tag.
Outside
Nyhedsbloggen
Forleden omkom mere end 100 pakistanske soldater i en lavine i bjergene omkring Siachen-gletcheren, der i årtier har været omdrejningspunkt for en endeløs konflikt mellem Pakistan og Indien. Journalist Kevin Fedarko har været helt tæt på soldaterne på begge sider af den udsigtsløse og glemte krig på verdens tag.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

'Glemte krig'? Den er ikke glemt i hverken Indien eller Pakistan.

'Udsigtsløs'! Ja, hverken Indien eller Pakistan vil give sig i den her konflikt. Indien afholder ikke den folkeafstemning FN kræver. Så længe konflikten kan holdes på et lokalt niveau, vil andre stormagter ikke intervenere. Og de kan faktisk heller ikke. Så den får lov at fortsætte i det uendelige, nøjagtigt som Israel/Palæstina konflikten. Eller indtil den på et tidspunkt ender i et atom-ragnarok.

Endnu en af de mange religion baserede konflikter, denne verden hjemsøges af.