Redaktionen læser

Tyskland laver finansskat-arbejdsgruppe uden om Danmark

Ifølge Altingets kilder går Tysklands regering nu helt usædvanligt uden om formandsskabet for at få sat skub i udviklingen af finansskatten.
Altinget
Nyhedsbloggen
Ifølge Altingets kilder går Tysklands regering nu helt usædvanligt uden om formandsskabet for at få sat skub i udviklingen af finansskatten.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Niels Engelsted

Danmark ved bordenden går igen galt. Det er helt ude i hampen. Også uforståeligt. Nu må de hemmelige sponsorater frem i lyset.

Ja de vil sikre Sig át de får lidt tilbage om flere LANDE kollapser, jeg mener nu også át bør in dkræve denne skat mest af retfærdighedsårsager og så skál pengene gå til de Der mister arbejdet og hus og hjem nu under denne meget langvarige finanskrise, den kán også Bruges til madkuponner til pensionister Der ikke kán leve for deres pension I syd-europa....

Ja vi vil vide hvad 5horning får fra banksektoren til partkassen og hvad får R Der sidder som en kolosal spærreballon og spærrer for al retfærdighed over for finansektoren Der væltede verden og skabte enorm massearbejdsløshed nærmest overalt på Gaia....

Claus Sønderkøge

Ja Danmark lider samme skæbne som Polen for et halvt år siden. Vi er blevet et problem for dem som vil forsøge at skabe et retfærdigt samfund.

Det ville tjene den danske regering til ære at erkende at man er ukvalificeret til Europa.

Henrik Jensen

Hvor er det synd for Margrethe Vestager. Her har hun og hendes parti - mere end nogen anden, været talsmænd for den mest fladpandede leflen for EU.

Og så viser Schäuble og de konservative tyskere, hvad de mener om die dumme dänen i det latterlige lille parti.

Så kan de lære det, kan de.

Steen Ole Rasmussen

Så længe man har finansskatten at tale om, så taler man om finansskatten, og så længe er man da fri for at tale om så meget andet, fx selve den måde som pengene sættes i verden på, ad libitum: Som lån i allerede etablerede markedsværdier fødes likviditeten ind i finansverdenen, i hænderne på de institutioner, der af ECB har fået tildelt retten til at definere, hvad der er aktive aktiver nok til at udgøre den som grundlag for at få de nyfødte drivvåde sedler i hånden eller endnu mere abstrakte beløb ind på kontoen for likvide aktiver, der igen kan udgøre den som grundlag for belåning sammen med de renter, man kan skriver på over for tredjeparter, der er dumme nok til ikke bare selv at lave sine penge, kreditbeviser, veksler, lige ud af den blå luft. ECB’s udlånsrente, diskontoen hed det en gang, er ca. 1 %. Finanssektoren låner altså for en pris af 1 % og låner videre til staterne, hvis repræsentanter har fortrængt bevidstheden om (med en ladt pistol i nakken i hånden på EU-kommissionen, IMF, Verdensbanken, diverse store nationale centralbankers fysiske repræsentanter i det politiske, militære magtapparat), at nationalbankerne, ECB sådan set er i offentlig eje, og at det offentlige dermed betaler fremmede for at låne sig selv de penge, som det offentlige selv laver. Man låner sine egne penge, når fremmede for dem køber statsobligationer, fx til 6 %, dvs. ikke nok med at det offentlige låne sine egne penge, men det betaler andre en difference på fx 5 %, i avance til anden part. Spanien betaler i øjeblikket 6 % for at forny sin gæld. Den vestlige verdens økonomi har været baseret på inflation i kapitalværdierne over de sidste 30 år, det vil stort set sige lige siden Milton Friedmans monetarisme, den erklærede antiinflations politik, tog over sammen med den generelle liberalisering af markederne. Men folk og politikere som flest er så snot hamrende dumme, så de overhovedet ikke fatter hvad penge er! Og de gider sgu heller ikke sætte sig ind i det!
Så længe der er inflation i kapitalværdierne, så længe og ikke et sekund længere kan man oparbejde købekraft i finanssektoren, hos ejerne af kapitalværdierne ved at belåne inflationsværdierne. Men når inflationen går i sig selv, så er der lukket for tilførsel af penge, og når tilførslen af penge standser, så standser inflationen og så går det rigtigt stærkt nedad, først i den finansielle sektor, derefter i den reelle økonomi, der for de sidste 30 års vedkommende har vænnet sig til at være smurt i stadigt stigende tilførsler af likviditet, sat i verden som lån i allerede etablerede tomme kapitalværdier. Etableringen af likviditet behøver ikke have en hujende fis at gøre med, hvad der er nyttigt, meningsfuldt eller produktivt i en eller anden betydning af ordet, der ikke kan reduceres til det eneste, som den vestlige verdens elite af økonomisk højtflyvende fribyttere forstår, nemlig MARKEDSVÆRDIEN. Det eneste, man har anerkendt og som man tror på, det er markedsværdien, der som sagt pisser hysterisk op og ned, alt efter hvor meget coke finansfyrsterne har hældt i snuden på sig selv og hinanden. Markedsværdiernes relation til det finansielle markeds omverden og relation til værdierne, som de kan kvalificeres kognitivt i andre sociale rammer, mangler. Der er, med andre ord, ingen entydig sammenhænge mellem markedsværdierne og samfundets reelle nytteværdier, naturværdier, religiøse værdier, moralske værdier, sansekvaliteter. Og hvis der alligevel er, så er relationen ikke af en sådan art, at man kan sige, at stigende købekraft for de i forvejen købedygtige, til en hver tid at befordrende for udviklingen frem mod en bedre verden.
Finansskatten er et tågehorn. Ikke andet. Der er så meget andet, der er meget meget mere påtrængende. Sorry.

Peter Günther

Hvorfor er der noget usædvanligt i at Tyskland ønsker sagen fremmet. DK har jo aldrig været fremme i skoen i EU sammenhæng - vi er jo kun med på grund af landsbrugsstøtten, eller hvad??

Vi ville vel også selv ikke gide at vente på andre, der slæber fødderne, når det gælder. Egen-nytten har alle dage været det bedste motiv til at få røven op af sofaen...

EU er ved at brække i småstykker. Lav et stærkt EU med Tyskland, Frankrig, Belgien, Holland og Luxembourg. Med en stærk fælles valuta der kan matche dollaren.

Claus Sønderkøge

Torben Selch der er vist noget vigtigt du har misforstået. De vigtige lande i Euroen er dem vi kalder de svage lande.

De påtager sig omkostningerne ved at holde Euroen nede i kurs således at andre lande som bl.a. Tyskland, Danmark og Sverige kan exportere og blive rige.

Derfor går Tyskland hele vejen for at redde alle dem du kalder småstykker. Det er de brikker som Tyskland ikke kan undvære, specielt når de er gratis.

likviditet, sat i verden som lån i allerede etablerede tomme kapitalværdier. skriver Steen Ole Rasmussen ovenfor.

Det vil sige penge uden indre værdi, får værdi fordi alle har tiltroen til, at alle accepterer pengene som betalingsmiddel.

Der er simpelt hen for få penge i denne verden. ...det har jeg altid haft på fornemmelsen.

Til den Europæiske Central Bank: Her går det skide godt. Send venligst flere penge - vi skal nok holde kæft.

@Claus Sønderkøge
Jamen vi er helt enige, men lad lige være med at fortælle det til Wolfgang Schaeuble :)

Thorkil Pedersen

Yeep send flere penge til biler, damer, sprut, og nye veje til at ræse frem og tilbage igen på. Så tjener staten også lidt og alle er glade.
Pengene er bare blevet væk i et tillids-hul skabt af bankfidus magere.
Og de fleste penge administreres af statsmagterne, der jo kun sysselsætter under-individet, & fremstiller bøvl og nullermænd.
Flere penge ud af staternes misadministration, så kørere ræset igen.