Redaktionen læser

Ansvarsløst!

Vi har tilstrækkelig viden om bæredygtighed, så det er ansvarsløst ikke at handle. I et opråb til Rio+20-toppen foreslår Gro Harlem Brundtland at afkoble vækst fra ressourceforbrug
New York Times
Nyhedsbloggen
Vi har tilstrækkelig viden om bæredygtighed, så det er ansvarsløst ikke at handle. I et opråb til Rio+20-toppen foreslår Gro Harlem Brundtland at afkoble vækst fra ressourceforbrug

Vi kender nu ”slutteksten” fra Rio, som i visse politiske kredser hyldes som en stor succes og fremskridt. Men aftalen beskæftiger sig kun med lidt lettere ”symptombehandling”. Den tager slet ikke fat på den enorme udfordring, menneskeheden står overfor. Dagens indlæg viser dog, at der alligevel er nogen udenfor den videnskabelige verden, som har forstået udfordringen. Gro Harlem Brundtland er stadig en beundringsværdig statskvinde.

Twenty years after the Earth Summit it is clear that humanity has been a poor steward for the Earth.

I anledningen af klimatopmødet Rio+20 har vi i uge 25 inviteret professor Katherine Richardson til at være gæsteredaktør på Nyhedsbloggen. 

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Søren Kristensen

Ikke for at forklejne hverken Richardson eller Brundtland, men sonderingen mellem vækst forkaret som simpel forøgelse af BNP og de nyere (alternative) modeller, som medregner ressourceforbrug er så også det eneste kontroversielle i Brundtlands skåltale. Og så er det ikke engang nyt.

Gætter på de virkelige holdbare forandringer, som sædvanligt, vil komme nedefra ud af ren og skær nødvendighed - og for sent.

Eksempelvis er det jo nok ikke sådan, at Lars Løkke kommer hjem fra Rio som erklæret mikromakrospiser, hvorefter han sælger parcelhuset i Græsted til fordel for et lavenergihus i cykelafstand fra Christiansborg og så videre i den dur, vel? Nej, han har i det store og hele bare haft en dejlige ferie på den anden side af jordkloden og den skal såmænd være ham vel undt.

Georg Christensen

Viden om klodens bæredygtighed, havde vi allerede dengang, da norges statsminister for tyve år siden startede i RIO.

I dag tyve år senere, er vi ikke kommet videre. Det er i en sørgelig tilstand, som vores så veltalende polittikere efterlader os i.

Mit foreslag vil være: Ud af banen med politikerne, deres diplomater og deres lobbyister. Ind med "eksperterne" (for og imod), så får vi idet mindste "viden om", at tage stilling til, og ikke bare en flok uvidende pollittiske velformulerede vrøvlerier.