Redaktionen læser

Bæredygtighedsmål nødvendige for målrettet indsats

Videnskaben har tidligere udregnet de kritisable grænseværdier for klimaforurening. Det samme må vi gøre for samfunds- og miljømæssig bæredygtighed for at lave en målrettet indsats ved Rio+20 og bagefter.
The Guardian
Nyhedsbloggen
Videnskaben har tidligere udregnet de kritisable grænseværdier for klimaforurening. Det samme må vi gøre for samfunds- og miljømæssig bæredygtighed for at lave en målrettet indsats ved Rio+20 og bagefter.

Siden diskussionerne i Rio i 1992 har man anerkendt (i hvert fald på den politiske arena), at bæredygtighed har tre komponenter: en økonomisk, en samfundsmæssig og en miljømæssig. En stor udfordring i forhold til anvendelsen af den bæredygtighedsdefinition har dog været, at mens man har haft gode indikatorer for at kunne vurdere om noget er økonomisk bæredygtigt, har man manglet lignende metoder for at måle de samfundsmæssige og miljømæssige komponenter af bæredygtighed. Som bloggen fortæller er videnskaben nu ved at udvikle de metoder, der kan understøtte samfundet i at opnå en miljø- og samfundsmæssig bæredygtig udvikling. 

Just as there is an environmental ceiling of resource use, above which lies unacceptable environmental degradation, so too there is a social foundation of resource use, below which lies unacceptable human deprivation including hunger, ill-health, income poverty and energy poverty. But the most striking story here is the good news: ending poverty need not be a source of stress on planetary boundaries. Bringing electricity to the 19% of the world's population (1.3 billion people) without it could be achieved for less than a 1% increase in global CO2 emissions. 

God læsning, 

Katherine Richardson, Rio de Janeiro

I anledningen af klimatopmødet Rio+20 har vi i uge 25 inviteret professor Katherine Richardson til at være gæsteredaktør på Nyhedsbloggen. 

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.