Redaktionen læser

En dråbe i havet

Blandt de vage og uforpligtende formuleringer i aftaleudkastet er fokus på havmiljøet et lyspunkt
Science and Development Network
Nyhedsbloggen
Blandt de vage og uforpligtende formuleringer i aftaleudkastet er fokus på havmiljøet et lyspunkt

Allerede på førstedagen af de politiske lederes forhandlinger ved Rio+20 konferencen står det krystalklart, hvad der ikke kommer til at stå i den endelige aftale - nemlig at verdens ledere anerkender den utvetydige forskning, der demonstrerer, at den menneskelige efterspørgsel efter jordens ressourcer overstiger jordens evne til at levere de ressourcer.

Men hvad er det så, der kan komme til at stå i aftalen? Blandt lyspunkterne står der i aftaleudkastet, at verdens nationer vil øge deres bestræbelser for at beskytte havet og havmiljøet. Forskere har længe efterlyst en større indsats på den front, og dagens link forklarer hvorfor.

...the importance of the oceans for human welfare now has a momentum that has been likened to that of the rainforest campaigns of 20 years ago. [...] This is in part due to increasing awareness of the importance of the oceans for food security and the growing concern over overfishing, habitat destruction and other symptoms of marine ecosystems in real trouble.

I anledningen af klimatopmødet Rio+20 har vi i uge 25 inviteret professor Katherine Richardson til at være gæsteredaktør på Nyhedsbloggen. 

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.