Redaktionen læser

Økonomer bør tage Rio+20 alvorligt

Miljømæssig bæredygtighed afhænger af, at økonomerne indregner ressourceforbrug som en omkostning i stedet for et gode
Huffington Post
Nyhedsbloggen
Miljømæssig bæredygtighed afhænger af, at økonomerne indregner ressourceforbrug som en omkostning i stedet for et gode

I mange år har man betragtet økonomi- og miljøhensyn som værende to modsigende størrelser, og vi hører gang på gang, at vi ikke har ”råd” til at tænke på miljø og bæredygtighed i det nuværende økonomiske klima. I en verden hvor der er ubegrænset adgang til de naturressourcer, som vi mennesker er afhængige af, kan man måske godt tillade sig at betragte økonomi og miljø som to adskilte fænomener. I en verden med knappe naturressourcer er økonomisk udvikling og miljøhensyn dog en og samme sag. 

The global economy is navigating directly into the middle of a 'perfect storm' that will halt what we currently understand as economic growth in its tracks.

God læsning, 

Katherine Richardson, Rio de Janeiro

I anledningen af klimatopmødet Rio+20 har vi i uge 25 inviteret professor Katherine Richardson til at være gæsteredaktør på Nyhedsbloggen. 

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Jamen det er "alle" klar over, undtaget de ledere der deltager på konferencen, er det ikke underligt??