Redaktionen læser

Sørgelige UEFA

Det er pinligt, at UEFA straffer Nicklas Bendtners underbuksevisning langt højere end racistiske tilråb til fodboldkampe, skriver Guardians kommentator
The Guardian
Nyhedsbloggen
Det er pinligt, at UEFA straffer Nicklas Bendtners underbuksevisning langt højere end racistiske tilråb til fodboldkampe, skriver Guardians kommentator

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Erik Karlsen

Under VM i Mexico i 1986 havde man en "fair-play-pokal", hvor det at have trøjen uden på bukserne (uhadada!) gav flere minuspoint end begåede frispark.
Så der er vist intet nyt under regnskyerne her.......

Niklas Monrad

De burde også give bøder for alle de grimme tatoveringer der vises frem...

Henrik Bjerre

Her er the Guardian nu undtagelsesvis papirtynd - det maa skyldes fravaeret af sommervarme.

Disse sager er jo vidt forskellige.

Bentner laver sit underbuksestunt i en klokkeklar og udelukkende kommerciel interesse. Bettingfirmaet har betalt ham rigtig godt for at foretage denne marketingsoevelse. Det kan selvfoelgelig diskuteres hvordan de penge der er i fodbold skal fordeles mellem spillere, klubber, forbund, TV-stationer etc. men man er vel noedt til at have nogle regler for hvor og hvordan der maa reklameres. Hvad nu hvis en af spillerne synger "Coca-cola-sangen" i stedet for Nationalhymnen foer kampen er det saa ogsaa bare sjov?

De rascistiske sager kan vel inddeles i to grupper: Der hvor en spiller/dommer/traener/leder kommer med rascistiske udtalelser/angreb - og der hvor "fansene" goer det.

"Fansene" laegger generelt ikke fingrene imellem, og kan excellere i et vidt repertoire af glaedes- og smaedesange, krav om fyringer etc. Hvis man f.eks. som klub ikke bliver straffet hvis "fansene" raaber "sorte svin" efter en dommer af kaukasisk afstamning under henvisning til farven paa hans dommertroeje (der maaske ingengang er sort laengere) - men faar en solid boede hvis de raaber det efter en af spillerne? Det er jo normalt et princip her i vesten at man kun straffes for de gerninger man har eller burde have kontrol over. Det benytter "fansene" sig af naar de er i en stor gruppe, hvor det er svaert af forfoelge den enkelte paa grund af bevisbyrden. Kan man ikke klare det, er det tilladt at se paa tennis i stedet for fodbold.

Til de gnidninger der opstaar mellem spillerne maa der vaere plads til vrede og meget maa kunne klares med undskyldninger/en solid tak for sidst i omklaedningsrummet. Store boeder er kun i pressens interesse - der giver jo stof til omtale.

Min kone er sort og klarer sig normalt godt her i London. Tjener en toploen i et stort oliefirma. Forleden blev hun rigtig ked af at en medtrafikant havde raabt "black cunt" efter hende i en rundkoersel. "Ja han var jo heldig jeg ikke var der", sagde jeg, "koerte du lidt provokerende"? (Det sker nemlig). Jeg fortalte hvordan jeg for et paar aar siden blev spyttet i hovedet (ind gennem den aabne siderude) fordi jeg havde koert langsomt for at orientere mig.

Vi enedes saa om to ting: Jeg kan meget bedre holde til at blive spyttet paa, end hun kan holde til at blive kaldt "black cunt" - men hvis vi forlanger at det skal vaere samfundets problem goer vi nok den store gruppe af sorte mennesker og andre, der vitterlig er udsat for racisme en bjoernetjeneste.

Slettet Bruger

Næppe tilfældigt når en højt betalt professionel sportsmand pludselig giver et firma 'gratis' reklame. Jeg kunne bedre sympatisere med ham, hvis han havde smidt bukserne sådan som Danmark spillede. Men det skal der selvfølgelig nosser til for at gøre.

Professionel fodbold = penge. Penge der bl.a. indtjenes af UEFA og spillerne (bl.a. Bendtner), ved hjælp af reklamer. Havde der i stedet stået 'No to racism' på Bendtners underbukser, havde der nok ikke været noget problem.

Modsat Guardian vil jeg nok mene, at racistiske tilråb burde straffes mindst lige så hårdt som Bendtners reklamestunt, og ikke omvendt.

Erik Karlsen

Ole,
hvad mener du med "Modsat Guardian"?

Dette her tyder da på, I er meget, meget enige:
"Uefa needs to explain how it can fine Nicklas Bendtner £80,000 for showing his underpants when Porto had to pay only £16,700 for their fans' racist abuse earlier this season"