Redaktionen læser

Århundredets 100 meter-løb

Fantastisk grafik, hvor vinderne af 100 meter-løb siden 1896 stiller op mod hinanden.
New York Times
Nyhedsbloggen
Fantastisk grafik, hvor vinderne af 100 meter-løb siden 1896 stiller op mod hinanden.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Steen Ole Rasmussen

Fantastisk så gode vi er blevet til at løbe hurtigt, og hvis man så kunne sige, at det var det, som det hele det drejer sig om! Men ak...

Eneste trøst må være, at så længe, at vi ikke kan finde ud af hvad det drejer sig om, så kan vi da få tiden til at gå med at vinde over hinanden, "som om" at det var det, som det hele drejer sig om.

Det gør vi så på ethvert plan. Vi konkurrerer med hinanden og om alt, ind til der ikke er så meget at konkurrere om mere. Hurtigst, mest, højest, flest, osv. Mennesket har sejret ad helvede til, og er nu det eneste, der for alvor truer mennesket selv!

Om sport og andre former for "formålsløs formålsmæssighed"

https://www.google.dk/search?sourceid=navclient&hl=da&ie=UTF-8&rlz=1T4AD...

Om det farlige i denne form for menneskelighed: http://www.arbejdsforskning.dk/pdf/sorkommentar.pdf

Utroligt så langt den farmaceutiske forskning er nået.

Nicolai Hansen

Ja, det er selvfølgelig ikke træning, ihærdighed, teknik og teknologisk formåen, der gør folk gode til idræt, men det er i stedet medicin.

@Nicolai

Prøv se sammenklumpningerne og springene og årstallene.

Er der nogen fysiologisk sammenhæng?

Det lyder vildt at kunne træne sig 3 sekunder hurtigere på 100 meter, på 100 år. Så meget har evolutionen vel næppe ændret på så kort en bane.

Problemerne opstår når udøvere bliver taget for doping, og tabte til dem der var 'rene'. Tag nu Lance Armstrong eksempelvis, hele feltet faldt som fluer i de følgende år, under og efter.

Dertil skal man selvfølgelig have med at udtagelse og satsning på OL har givet noget. (-sprintschool) (Jamaica)

Alle idrætsudøvere bruger i princippet doping, men indenfor grænseværdierne. Det lyder usandsynligt et cykelhold møder op til TDF uden at have styr på hæmatokritværdi etc. Så i den sammenhæng er lægevidenskaben af stor betydning.

Men mon ikke det er lidt af det hele.

robert jensen

Emil ketterer løb 10,5 for 100 år siden, og Jesse owens imponerende 10,2 i 1936.

Når man tager datidens træning, sko og banebelægning i betragtning, er forskellen ikke særlig stor.

Evolutionen udsletter arter med kvantitative progressionsstrategier.

Evolutionen udsletter arter med kvantitative progressionsstrategier.

Ben Johnson løb 9.79 i Soul, og have i teorien måske løbet 9.60 hvis han ikke havde rakt armen i vejret på de sidste meter.

Usain Bolt forbedrede sin tid på 100 m, fra 10.03 til 9.69 på kun et år. Dette, sammen med det faktum, at man på Jamaica ikke har nogen doping tests, er grunden til min noget afholdene begejstring for mediernes darling Usand Bolt.

Jamaicas løbere i gennem tiden, har næsten alle haft hånden i kagedåsen, også selv om få er blevet testet positive ved olympiader. Kender man halveringstiden på substansen man tager, er intet lettere, end at levere en ren test.

Robert Ørsted-Jensen

Godt nok tankevækkende og flæot sat op