Redaktionen læser

Måske liv på en af Saturns måner

Mens bilen Curiosity netop er landet på Mars, peger flere forskere på, at vi, i jagten på den måske største opdagelse nogensinde - at liv eksisterer andre steder end på Jorden - snarere bør rette opmærksomheden mod en lille måne i kredsløb om Saturn
The Guardian
Nyhedsbloggen
Mens bilen Curiosity netop er landet på Mars, peger flere forskere på, at vi, i jagten på den måske største opdagelse nogensinde - at liv eksisterer andre steder end på Jorden - snarere bør rette opmærksomheden mod en lille måne i kredsløb om Saturn

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Robert Ørsted-Jensen

Det her er faktisk rigtig interessandt

Peter Nielsen

Hvorfor? Hvordan kan der være liv på een af Saturns måner?? Der må da fand'me være koldt, derude...

Måske vi skulle starte med at bevise at der findes intelligent liv i universet.

Måske er der ligesom isplaneten i de gamle starwarsfilm. På den er der da store farlige dyr

Det er morsomt at nogen stadigvæk bliver ved med at antage at der findes liv derude. Hvis ikke på den ene så på den anden planet. Eller hvis bare vi leder længe nok. Det er en af de mest sejlivede myter der bare ikke vil gå i sig selv. Guder, engle, marsmænd, mikroorganismer. Same shit. It's all in our minds ...

Hvis man mener at livet på jorden er opstået spontant, og ikke som følge af en guddommelig vilje, altså opstået fordi de rette betingelser var til stede, så må man ud fra simpel sandsynligheds beregning komme frem til, at der også må være liv andre steder i universet. Der må være mange andre planter derude, hvor betingelserne er lige så gunstige som her på jorden.
Om vi nogensinde med sikkerhed kan påvise liv på andre planeter, er derimod en anden sag med de enorme afstande der er tale om

@Ole Falstoft
Tro du blot på det. Om du bruger Bifrost eller de enorme afstande til at afholde mennesket fra at møde guder eller mirkoorganismer er såmænd ligegyldigt. Det er den samme fjollede legen kispus med os selv blot iklædt forskellig kulturel kontekst og teknologi. Myten lever videre!

@ Dilbert
Lige nu er der blot tale om mulige planeter og måner. Ikke endegyldige beviser. Ligesom Ole, mener jeg også at der statistisk set er god chance for at der er opstået liv andre steder end på jorden. http://xkcd.com/1071/
Selvom man er uenig behøver man næppe nedgøre andres meninger.

John Vedsegaard

Spændende, endelig finder vi de intelligente is-orme, bare de ikke bider:)

Kun rabiate religiøse mennesker kan være bange for at de finder liv.

Med de billionvis af stjerner derude, skal der nok opdrives et par tusinde stykker med magnetiske felter (bevægelig indre kerne) og et par måner. Vand er der masser af derude.

Kun fantasiløse, kan har svært ved at se spændingen.

@Ellen Kjær

Nu er jeg slet ikke religiøs. Kun en smule rabiat. Men faktisk så forekommer det mig at det netop er hos sådanne grupper at myten finder sine største tilhængere.

Med sandsynligheden som eneste plausible argument, kræver det jo rigitg nok mere end almindelig livlig fantasi at forestille sig både guder og extra-terrestrials.

Men giv ikke op! Vær stærk i troen! Hallelujah!

Rasmus Normand

Selvfølgelig er der liv andre steder i universet.

Milliarder af galakser. Med milliarder af stjerne i hver galakse.

Der er flere stjerner i universet end sandkorn på Jorden.

Det er nok ikke kun én af disse sole, der har en planet med liv på.

Man skal være nærmest religiøs for at tro at jorden er det eneste sted i universet, hvor der er liv

@Ole Falstoft
Jeg forholder mig alene til fakta. Det er mig bekendt endnu ikke lykkedes nogen at fange hverken alf eller marsbo. Eller iøvrigt at finde eksotiske organismer på fremmede planeter i det store verdensrum. Men det er muligvis blot fordi jeg ikke er opdateret fra Area-51 eller endnu ikke har modtaget det seneste eksemplar af Vagttårnet.

Men skulle det lykkedes dig at fange et eksemplar af den ene eller anden slags bør du ikke tøve med at kontakte ufo.dk eller CIA.

Held og lykke i din søgen.

Michael Ribers

Jeg troede ikke trolde kunne tåle sollys? Men der er måske installeret wifi i grotten?

Carsten Hansen

"Absence of evidence is not evidence of absence"

@Michael Ribers
Der findes ikke trolde.

John Vedsegaard

Bruger man Drakes ligning, er der ikke ret store chancer for at finde andet liv med intelligens, og da slet ikke liv som er samtidig med os.
Så, skal vi ikke bare tage det som en joke.

Rasmus Normand

Liv er bare en del af universet.

We are not that special.

Direkte bevis for liv millioner af lysår væk, får vi nok ikke. Men at liv muligvis er startet og gået i opløsning igen i vores eget solsystem, kan vi finde. Det er også det eneste sted - vi indtil videre - har mulighed for at boltre os i.

Vi skal nok blive i sandsynlighedsteorier hvis vi skal tale om muligheder for liv omkring andre stjerner og med det antal stjerner der findes er sandsynligheden temmelig stor. Men det kan vi kun bruge til at hygge os med at lave film og bøger om.

@ Dilbert Hansen. Nu kan liv jo også bare være noget så kedeligt som små blågrønne alger.

"Det sikreste tegn på, at der findes liv i universet, er at ingen har kontaktet os."

Hvis man antager, at universet er uendeligt (eller ihvertfald udsat for konstant ekspansion), vil der også være et uendeligt antal beboelige (og beboede) planeter. De ligger bare alt for langt væk til at vi kan se eller røre. Men den dag der foreligger beviser for det ene eller det andet må vi jo alle konformere tilsvarende. Indtil da kan vi blot gætte os til hvad der findes derude udover Mennesket, Universets Enehersker.

John Vedsegaard

Der er stor forskel på uendeligt og konstant ekspansion.

Regner man meget optimistisk på Drakes ligning, kan vi lande på 25.000 civilisationer, i hele universets historie. De fleste vil sikkert være gået til grunde for længst. Hvem ved, måske har Venus engang huset en civilisation der er gået til i drivhuseffekt, eller har ændret sig til at være en slags ildfluer som kræver 500grader for at overleve.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Selvfølgelig finder vi ikke live på andre planeter, ikke hvis de opdager os først, tænk tanken.
hvem ville invitere til kontakt, med en art, race, der i den grad udnytter alle andre racer, misbruger det fælles økosystem, formere sig i en grad, at det truer bæredygtigheden.
Tænk hvis vi er blevet studeret og kortlagt som vi har studeret og kortlagt resten af dyrene på planeten, hvordan ville vi så falde ud som evt. gæster hos dem.... De viser sig nok ikke før de har udviklet et effektivt skadedyrsmiddel, og har nok sat bedre kontrol op i deres imigrations områder, end vi ser i bordercontrols karantæne enheder.

Jonathan Smith

Sandsynligheden for at der har været, er, eller kommer liv andre steder i universet er naturligvis ganske stor. Ved mindre man tror på en guddommelig vilje, der alene har haft til hensigt at skabe liv på denne planet, må det være omstændighederne der har faciliteret livet, og det ville være usandsynligt, med de milliarder gange milliarder af andre solsystemer der eksisterer, at der ikke andetsteds skulle være opstået betingelser der også kunne føre til livets opståen.

Men man skal huske på at menneskets historie, og den del af den hvor vi har kunne opsnappe og sende radiosignaler, er uendelig kort i et kosmisk perspektiv.

Samtidigt skal man huske på de enorme afstande der gør, at selv et radiosignal med lysets hastighed, vil være millioner af år, om blot at nå til en lille del af de sandsynlige kandidater for liv.

Så vi taler altså om sandsynligheden for at liv eksisterer i netop vores radiotid, inden for den radius hvor vi kan nå at kommunikere med det, eller hvis det er mere primitivt, flyve ud og opdage det, inden mennesket evt. uddør.

Hvis interessen skulle være tilstede, så er voyager 1 og 2 helt ude i heliosfæren (solens sfære) og 1 vil snart være ude af vores sol-system. New stuff to learn....

Her report fra 2011 fra involverede forskere...:

https://www.youtube.com/watch?v=D00GWxRLdtk&feature=related