Redaktionen læser

Er Robert Fisk for tæt på Assad?

Den legendariske reporter har været embedded med Assads hær i Syrien og møder nu hård kritik fra to syrere, der har gennemgået hans artikler
Open Democracy
Nyhedsbloggen
Den legendariske reporter har været embedded med Assads hær i Syrien og møder nu hård kritik fra to syrere, der har gennemgået hans artikler

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Læs også Global Mails Jess Hills kritik af Assads nyttige venstrefløjsidioter:
http://www.theglobalmail.org/mobile/feature/assads-useful-idiots/374/

Robert Ørsted-Jensen

Fisk er og har altid været en mand hvis raporter man skal tage med et meget stort gran salt

Troels H. Poulsen

"But right-wing hawks don't typically claim to be champions of the oppressed"
Er det måske ikke det, de har gjort de seneste 11 år? F.eks. Tony Blair 2 oktober 2011:
It is that out of the shadow of this evil, should emerge lasting good: destruction of the machinery of terrorism wherever it is found; hope amongst all nations of a new beginning where we seek to resolve differences in a calm and ordered way; greater understanding between nations and between faiths; and above all justice and prosperity for the poor and dispossessed, so that people everywhere can see the chance of a better future through the hard work and creative power of the free citizen, not the violence and savagery of the fanatic."
Siden 9/11 er befrielse af undertrykte folk blevet brugt til at retfærdiggøre massive bombninger, invasioner og ødelæggelser af stater. Den linkede artikel er så ubegavet og uhistorisk, at det viser meget om Informations nuværende standard at man vil linke til sådan noget.

Troels H. Poulsen

Grotesk åbningsreplik i den første linkede artikel:
"The international media has not always been kind to Syria’s revolutionary people."
I hver fald har den vestlige verdens presse kolporteret enhver løgn helt ukritisk, som er kommet fra det absurde kontor i London.
Og det her er den sidste linje i artiklen:
"The first casualty of war isn’t truth, it’s helpless civilians, and Robert Fisk has forsaken both."
Og alt imellem de to linjer er lige så fordrejet og allerede modbevist som første og sidste linje. Vorherrebevars, hvilket makværk at linke til.

Troels H. Poulsen

Her er lidt oplysninger om, hvordan Jess Hill fungerer som journalist. Hun ignorer alt, der ikke passer ind i hendes verdensbillede. Det indrømmer hun selv, at hun har gjort til en vane:
http://syriancommando.wordpress.com/2011/09/07/studiously-ignorant-the-d...

@Troels H. Poulsen

Vi skal længere tilbage end 9/11. Da lå Jugoslavien allerede i ruiner under samme påskud!

@lotte

Artiklen du linker til har overskriften: "Assad’s Useful Idiots"
det oversættes til dansk således: Assads nyttige idioter.
Så det med venstrefløjen er vist noget du selv har fundet på, hvilket får mig til at spørge mig selv om du er journalist eller digter, hvilket igen rejser spørgsmålet om information.dk videregiver reelle informationer eller bare propaganderer, hvilket igen rejser spørgsmålet; hvilken interesse højrefløjsidioter mon kan have i syrisk borgerkrig og i forlængelse af den, at få salafister og andet godtfolk (læs al-ciada) til magten i syrien.
Er det bare had der driver værket eller er der højere ting på spil, store tanker som ikke fremvises her.
Fortæl endelig,

Sabine Behrmann

Lotte Folke Karsholm kan åbenbart ikke lide Robert Fisk. Det kan jeg godt. Han er en af de få journalister, der dækker Mellemøsten, i hvis artikler jeg kan genkende det, jeg har set/oplevet dernede, nemlig: At virkeligheden er mangetydig.

Henrik,
i den linkede artikel står der altså lige under overskriften "How prominent commentators from the ‘anti-imperialist’ left have twisted the public discourse on Syria", så det er vist lidt for hurtigt, når du beskylder Lotte Folke Kaarsholm for selv at digte mere på artiklen.

Ja, det var (som Erik Karlsen påpeger) såmænd blot en opsummering af artiklen. Præcis som jeg fx for et par uger siden opsummerede indholdet af en artikel, der hævdede at Information bedriver interventions-propaganda.
http://www.information.dk/309045
Jeg kan jo dårligt mene begge dele, vel?

Generelt: Artikler, der linkes til her på nyhedsbloggen, repræsenterer ikke synspunkter hos dem der linker til dem, men er lagt ud for jeres fornøjelse, for at I kan orientere jer i noget, vi synes er interessante debatter og nyheder hos andre medier, som I måske ikke var faldet over selv.

VH Lotte FK

@Robert O Jensen

"Fisk er og har altid været en mand hvis raporter man skal tage med et meget stort gran salt."

Og Danmarks Radio er ræverød og Informations journalister er alle samme skabsradikale, etc. etc.

Søren Pind og Morten Messerschmidt kunne ikke have formuleret det bedre, Robert. Der er jo ikke noget som en rask lille borgerkrig til at få renset luften, vel? Det er det, pacifister og fredsforkæmpere aldrig har forstået. De forstod det ikke i Irak, de forstår det ikke i Afghanistan og nu i Syrien.

Hvis I nu finder nogle 'interessante' debatter i de syriske statsmedier, Lotte, eller på salafistiske hjemmesider eller i AIPAC-kredse linker I så også til dem "for læsernes fornøjelses skyld"?

Denne kommentar af en bruger ved navn "Denselow" til den linkede artikel synes jeg beskriver problemet ret præcist:

"The problem for Fisk is that whilst in his prime he was a fantastic war correspondent, he has long moved into a grey area between reporting and comment. I'd imagine this is because he refuses to hang up his notebook and fully embrace expert observer status whereupon his views and opinions can be criticised as subjective thoughts rather than objective reporting.

I'll never forget Fisk speaking in London a few years ago when he said that he came into journalism aiming to write the first draft of history, but then realised it's more important to monitor centres of power. What he is doing now I have no idea."

Læs det med småt, og vogt dem for sammenblandinger.
Tak for advarslen.

Problemet med at være "embedded" er at journalisten ikke kan undgå at blive præget af de mennesker han eller hun er omgivet af. Selv den mest objektive rapporter er i bund og grund et menneske. Vi så det samme med de journalister dre var "embedded" med de allierede styrker under de to golfkrige. En embedded ender altid med at se verden med sit følgeskabs øjne, så Frisk ser selvfølgelig verden med de syriske styrkers øjne. Ikke som de oprørere de kæmper imod eller de civile der er de uskyldige ofre for begge parters vold.

Handler debatten her om at de-legitimere Robert Fisk? Er det klassisk astroturfing, vi er vidner til?

For os narrøve, der ikke tror på krig, vi er jo bare 'nyttige venstreorienterede idioter', der vil have Saddam Hussein tilbage, ikke? Og Lotte Folke er i denne sammenhæng bare en neutral folkeoplyser (uafhængig af politiske og økonomiske interesser - lige undtagen massiv statsstøtte), der med journalistisk indsigt neutralt sorterer posten i forkontoret, ikke?

@Lasse Glavind

Man kan vel godt være imod krig, uden at falde for alt for rosenrøde beskrivelser af de heltmodige syriske styrkers retmodige kamp mod fæle udenlandske terrorrister?

Felix Zelda Xavier

@Lotte FK

Hvad mener du med "fornøjelse"? Men okay, i gamle dage blev henrettelser betragtet som offentlige forlystelser, så det er nok bare mig, der tager tingene for tungt..

Hvem falder for 'rosenrøde beskrivelser"? Hvem dyrker den dybt ulykkelige borger-stedfortræderkrig i Syrien som en sort-hvid frihedskrig? Hvem tror på, at flere bomber og flere våben bringer lykke og frihed til Syrien?
Jeg er ked af at lyder som en gammel nar, nu hvor selv Villy Søvndal støtter begrebet 'fredsskabende krig', men fortilfældene i Irak og Afghanistan med 100.000 døde, smadrede civilsamfund og masser af hævntørst i alle lejre er på alle måder skræmmende og burde da for fanden have fået os på bedre tanker inden vi blot viderefører den samme retorik idiotiske politik.

Jeg vil gerne spørge de øvrige debattører: Mener I, at krig er en nødvendig 'renselsesproces' for at opbygge frie samfund?

Er det 'human nature', at grænser skal fastlægges med krig?

Robert Ørsted-Jensen

Jeg foretrækker venstreorienteret maxisitisk inspireret reportage - enm sådan vil antid yde støtte til de frihedshungrende masser og den vil altid være en arg modstander af diktatur og fascistiske tilstande uanset hvilken forklædning denne møder op i.

Fisk er en tvivlsom fisk - men han er en udmærket repræsentant for den rådvilhed som præger dele af venstrefløjen i disse år

Rådvildhed om hvad, Robert? Villy Søvndal har da ikke været rådvild om Syrien.

Hvad er det nu, de 'venstreorienterede' har gjort forkert denne gang i Syrien? Og hvorfor skal Fisk karaktermyrdes?

Robert Ørsted-Jensen

Venstreorienterede mennesker laver og støtter revololuitioner der kaster udemoratuske regimer på porten - ikke mindst feudallignende familiedynastier - Fisk er ikke ene dårlig men han taler ofte med uld i munden og er uklar på disse punkter

Robert Ørsted-Jensen

krig er desværre ofte den eneste mulighed - isælr nå feudale fyrste ikke vil afgivbe magten frivilligtr og istedet fører krig mod deres egen befolkning

Robert Fisk beskriver virkeligheder, ligegyldigt hvor han befinder sig i Mellemøsten, derfor er han så læsværdigt for folk, der mener, at virkeligheden er ikke-eksisterende, men at der er mange virkeligheder.

Lasse Glavind:

"Jeg vil gerne spørge de øvrige debattører: Mener I, at krig er en nødvendig ‘renselsesproces’ for at opbygge frie samfund?

Er det ‘human nature’, at grænser skal fastlægges med krig?"

Nej. Jeg kan heller ikke se at der er nogen der har påstået det.

Jeg er ikke FIsk-ekspert, men det her stinker af astroturfing. Jeg knnder Robert Fisk som en af den slags pind i røven-journalister, der ved at tale Rom imod har insisteret på at bringe os ud af den der klamme mellemøstmytologi, vi har fået ind med modermælk og statsfinansierede medier.

Uden sammenligning i øvrigt har jeg det samme måde med Peter Thygesen og hans Afrika-reportager- det er ikke faldskærmsjournalistik og jeg føler, jeg bliver klogere . men du ved måske noget om Fisks faglige integritet, jeg ikke ved, Robert?

Troels H. Poulsen

Man må se panikken hos krigshetzerne i lyset af angrebet på den amerikanske ambassade i Benghazi.
Påstanden har jo hele tiden været, at den libyske hær ville udradere Benghazi, og at NATO' s bombardementer af Libyen forhindrede dette. Rebellerne som på samme tid optrådte som statister, der skulle foregøgle en revolution, og som bødler, som henrettede de overlevende efter NATO's massakrer, burde i vestlig optik jo have været uendeligt taknemmelige mod Vesten. Nu har angrebet på ambassaden jo med al tydelighed vist at rebellerne har deres egen dagsorden: nemlig salafistisk ekstremisme. Da oprørerne jo for en stor del består af ikke-syrere (60 % ifølge en fransk læge, der i øvrigt støtter oprørerne) deriblandt mange libyske rebeller, er mange begyndt at få et nyt og realistisk syn på "oprørerne". Dette prøver NATO-skribenterne så at bekæmpe med den slags skingre, fordrejende og uhistoriske artikler. Men måske er toget allerede kørt?

Jeg har muligvis misforstået det, Sune, men jeg synes, det står mellem linjerne, når man fx kritiserer 'de venstreorienterede' over en bred kam for de facto at være Assad-apologeter. Jeg synes, der står en em af 'enten er du med os, eller også er du imod os'-retorik i korridorerne.

Lasse Glavind:

"Hvem falder for ‘rosenrøde beskrivelser”? Hvem dyrker den dybt ulykkelige borger-stedfortræderkrig i Syrien som en sort-hvid frihedskrig? Hvem tror på, at flere bomber og flere våben bringer lykke og frihed til Syrien?
Jeg er ked af at lyder som en gammel nar, nu hvor selv Villy Søvndal støtter begrebet ‘fredsskabende krig’, men fortilfældene i Irak og Afghanistan med 100.000 døde, smadrede civilsamfund og masser af hævntørst i alle lejre er på alle måder skræmmende og burde da for fanden have fået os på bedre tanker inden vi blot viderefører den samme retorik idiotiske politik."

Jeg kan ikke rigtig se sammenhængen i dit indlæg med herværende emne. Det foreliggende emne er omkring hvorvidt Robert Fisk har Assads retorik til sig og mistet sin neutralitet, for ikke ligefrem at sige at han har viderebragt regimets velregisserede løgne. Det har da ikke ret meget at gøre med at tro på at "flere bomber og flere våben bringer lykke og frihed til Syrien".

Det spøjse er da at så mange med tilsyneladende pacifistiske holdninger støtter Assad, som ikke på nogen måde kan karakteriseres som fredselskende eller en der har holdt sig tilbage fra at bruge endog meget grov vold i forsøget på at holde sig ved magten. At der bliver slået ihjel i en borgerkrig er en sørgelig kendsgerning, men ikke desto mindre fakta. At der myrdes og massakreres på begge sider af krigen er også ret åbenlyst. Derfor så meget mere spøjst bliver det, når personer som gerne vil fremstå som pacifistiske og venstreorienterede tilsyneladende ikke gør andet end at gå en moderisk diktators ærinde. Man skulle tro at den slags var et overstået kapitel med 1970'erne og 80'erne.

Nej, hvis det er, så ser det skidt ud for fremtiden.

Men man kommer jo vanskeligt udenom, at det historisk set har været mere reglen end undtagelsen.

Det var til Lasses spørgsmål.

Lasse Glavind:

"Jeg har muligvis misforstået det, Sune, men jeg synes, det står mellem linjerne, når man fx kritiserer ‘de venstreorienterede’ over en bred kam for de facto at være Assad-apologeter. Jeg synes, der står en em af ‘enten er du med os, eller også er du imod os’-retorik i korridorerne."

Det kan du muligvis have ret i. Men det er desværre alligevel påfaldende at Assad.apologeter, som debattrådene her på siden f.eks. ofte beviser, fortrinsvis består af folk der nok vil betegne sig selv som venstreorienteret eller socialister. Dette er sagt af en der også gerne ser sig selv som venstreorienteret.

Terror fra det Muslimske Broderskab er ikke noget nyt fænomen i Syrien - de gennemførte 1977 - 82 en mordkampagne mod alt moderne i samfundet -
med drab på hundredevis af intellektuelle, ingeniører, universitetsfolk, politikere og offentligt ansatte.

Her er et billede fra bilbombeattentatet i Damaskus 29. nov 1981, med omkring 190 dræbte:

http://www.facebook.com/YACHAME#!/photo.php?fbid=350940918322926&set=a.1...

Mere på:

http://nsnbc.wordpress.com/2011/10/16/syria-opposition-between-nationali...

Aleppo: 20 syriske soldater henrettedes efter tilfangetagelse:

http://rt.com/news/syria-massacre-video-execution-819/

Tyske officerer deltog i denne krigsforbrydelse, ved fra Tyrkiet at levere overvågningsoplysninger om, hvor soldaterne befandt sig

Aleppo 9.9: Bilbombe med 1 ton sprængstof ødelægger tre hospitaler og en skole, der blev brugt til indkvartering.

Mindst 30 dræbte, de fleste flygtninge, men nogle kilder rapporterer så højt som 200:

http://rt.com/news/bomb-assad-aleppo-rebels-736/

"The explosion was caused by a car bomb that was detonated in front of al-Hayat, Wafa and the Central hospitals, situated in opposite to the Syrian Hawk
School “al-Neser al-Souri” of Aleppo"

Terrorists kill civilians in Syria:

http://www.presstv.ir/detail/2012/09/16/261855/terrorists-kill-civilians...

Budskab fra en syrisk præst:

http://t.co/GDdHxjnM

Kristen nonne fortæller:

http://www.youtube.com/watch?v=dgJfottVDnU&feature=share

Armenians in Europe appeal to EU not to support the opposition:

http://anna-news.info/node/7242

The Archbishop of Aleppo appeals to Europe not to deliver arms to the rebels:

http://www.citoyens-et-francais.fr/article-syrie-l-archeveque-d-alep-dem...

Fra Aleppo - kristne og armenere begynder at danne selvforsvarsmilitser:

https://www.youtube.com/watch?v=fFwJ1NQZX5E

Shia-landsby belejret ved Aleppo:

http://www.presstv.ir/detail/2012/09/13/261414/syrias-shia-towns-under-w...

I Yalda udenfor Damaskus har oprørerne brugt kirkegården til tortur- og henrettelsesplads:

http://anna-news.info/node/7388

880.000 fordrevet af terrorhandlingerne:

http://www.breakingnews.sy/ar/article/6118.html

Times: 400 ton arms delivered by Libyan ship:

http://www.liveleak.com/view?i=2b3_1347657504&comments=1&safe_mode=off

Det er nu svært at se pro-Assad-vinklen i den Robert Fisk-artikel fra den 10. september:

http://www.independent.co.uk/hei-fi/entertainment/for-many-syrians-the-r...

Hvis man googler "robert fisk open democracy" vil man se, at Open Democracy-artiklen er blevet flittigt spredt på nettet.

Hvad med I prøver evidensbaseret udtalelser, når I forsøger at knægte en prisbelønnet journalist; ham som skrev om Tyrkernes folkemord på armenerne; ham som altid stiller op for ofrene på jorden - og ikke et eller andet kontor i København

Gør ikke Syriens mange ofre til en sag om jeres eget politiske åsyn - for det er ganske ucharmerende.

Robert Fisk on Syria (artikler)
http://lmgtfy.com/?q=Robert+Fisk+on+Syria

Robert Fisk on Syria (Interviews)
http://www.youtube.com/results?search_query=robert+fisk+syria&oq=robert+...

Pacific Media Centre: Robert Fisk on '50/50 journalism'
http://www.youtube.com/watch?v=Bgpx1STOblw

Stig Bøg.

Du tænker på:

Noam Chomsky and Robert Fisk - War, Geopolitics, and History 1/7
http://www.youtube.com/watch?v=UwLyYcWNwM0

@Martin Kaarup

Jeg har nu stor respekt for Fisk. Han er en af de få journalister jeg kender der har gravet sig ned i stoffet og afsløret hvad det ret faktisk er. Et blodigt mareridt med ufattelige grusomheder begået af alle parter. Og netop det han ikke har været mikrofonholder for hverken den ene eller anden part er der rigtigt mange der kunne lære af.

Jeg bryder mig bare ikke om "embedded-ment", og slet ikke når det, hvad sikkert er meget naturligt, betyder at man ikke kan eller vil forholde sig kritisk til de der giver en husly og kørelejlighed og beskytter en med våben.

Jeg synes det var en flad fornemmelse at opleve det fra journalister embedded i de amerikanske styrker, og jeg synes det er lige så fladt at opleve Fisk gøre det.

Thats all.

Troels H. Poulsen

@Karsten Olesen.
Tak for de mange links, som alle er værd at se.
Men for at være fair bør der også linkes til oprørernes mange videorapporter fra felten, som giver et andet billede af konflikten. Begge parter bør høres. Det være hermed gjort:
http://www.youtube.com/watch?v=zXX7ZSbz6S0
http://www.youtube.com/watch?v=SfQhB87vsYs

Stor pro-syrisk antikrigsdemonstration i grænseområdet angrebet med vandkanoner af Tyrkisk politi 16.9:

http://www.youtube.com/watch?v=5damVv3V9so

"Anti-war protests break out in Eastern Turkey":

http://english.cri.cn/6966/2012/09/16/3141s722616.htm

Lokale protester mod terror-træningslejrene:

http://www.english.moqawama.org/essaydetails.php?eid=20874&cid=269

50 CIA agents at Syrian border:

http://www.hurriyetdailynews.com/there-are-50-senior-agents-in-turkey-ex...

Niels Jespersen

Til de som er bekymret over om Fisk mon er "embedded" - og derfor upartisk:

1. de syriske artikelskribenter er jo kendt for at være modstandere af Assadregimet. Men i modsætning til mange andre, som ligeledes er tidligere fængslede (selv i årtier!) og modstandere af regimet på gr. a. dets hensynsløshed, korruption etc - har de gjort fælles sag med militante oprørere, som ikke er interesseret i at få en løsning på problemet som undgår at ødelægge landet. De bruges som staffage af det ekstremt konservative muslimske broderskab, der jo i 1980erne gennemførte terrorkampagner, som blev mødt med voldsom modstand af regimet. Det har medført at folk affilieret med broderskabet ikke har haft en base i Syrien de sidste 30 år og at de derfor må støtte sig til udenklandske interessenter der ikke vil syrien det godt.

2. De modstandere som findes i Aleppo er ikke lokale folk. De er udefra kommende som for 60% vedkommende er salafister der slet ikke bryder sig om demokrati og Syriens befolkning.

Se her artikler af:

Chudov i Guardian.

http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/21/syrian-rebels-aleppo-local-h...

Yes it's true," said Sheikh Tawfik Abu Sleiman, a rebel commander sitting on the ground floor of his fourth new headquarters – the other three were bombed. "Around 70% of Aleppo city is with the regime. It has always been that way.

What those who have stayed behind now think of the war raging around them remains difficult to gauge. Since Sunday most residents still in frontline areas have seemed to be leaving. None wanted to talk.

The war's newest refugees passed several pharmacies and corner stores that had been looted but not ransacked. "We take what we need," said one rebel commander. "But nothing more."

Jacques Beres - medstifter af Læger uden grænser - fornylig var han 2 uger i Aleppo:

http://www.thehindu.com/news/international/article3882088.ece en af flere kilder...

Reuters quoted Jacques Beres — co-founder of charity Doctors without Borders — as saying that foreign jihadists appeared to “have swollen the ranks of rebels fighting to topple President Bashar al-Assad”.
The report noted that during “his previous visits to Syria — in March and in May — [Dr.] Beres said he had dismissed suggestions the rebels were dominated by Islamist fighters but he said he had now been forced to reassess the situation”.

The 71-year old surgeon who spent two weeks treating the wounded in the battle-torn city of Aleppo also came to another astounding conclusion: the purpose of the jihadi groups in Syria was not just to topple the government of President Bashar al-Assad, but to establish an Islamic state as part of a larger global project.

“It’s really something strange to see,” said Dr. Beres. “They [the rebels] are directly saying that they aren’t interested in Bashar al-Assad’s fall, but are thinking about how to take power afterwards and set up an Islamic state with sharia law to become part of the world Emirate.”

Charles Glass (tidligere ABC News korresspondent i Mellemøsten)

http://www.charlesglass.net/archives/2012/08/syrias_refugees.html

This was not a violent insurrection by religious obscurantists as in 1982, when the Muslim Brotherhood took up arms in Hama and Aleppo without consulting their inhabitants. Rather, this was a popular movement that was finding its way, learning from its mistakes and winning support.

Some backing came from foreign powers, which assisted the transformation of a popular and non-violent struggle into an armed uprising more like Hama in 1982 than Dera'a in 2011.

The outsiders, with their own objectives, provided rifles, ammunition, communications equipment, military vehicles and combat advice to young men who lacked the discipline and patience for a long-term, non-violent and democratic struggle.

The contending forces met head-on in Homs, whose citizens lost their houses and the previous harmony among communities.

Patrick Seale - kender af Syrien og bestemt modstander af Assads brutale regime - men ikke spændt for en bestemt ideologisk vogn som de to syriske forfattere af artiklen er det - måske uden at de vil indse det?

http://www.agenceglobal.com/index.php?show=article&Tid=2840

Syria and its Iranian ally are once again under imminent threat. The United States and Israel make no secret of their goal to bring down both the Damascus and Tehran regimes. No doubt some Israeli strategists believe that it would be greatly to their country’s advantage if Syria were dismembered and permanently weakened by the creation of a small Alawi state around the port-city of Latakia in the north-west, in much the same way as Iraq was dismembered and permanently weakened by the creation of the Kurdish Regional Government in the north of the country, with its capital at Irbil. It is not easy to be the neighbour of an expansionist and aggressive Jewish state, which believes that its security is best assured, not by making peace with its neighbours, but by subverting, destabilising and destroying them with the aid of American power.

The United States and Israel are not Syria’s only enemies. The Syrian Muslim Brothers have been dreaming of revenge ever since their attempt 30 years ago to topple Syria’s secular Ba‘thist regime by a campaign of terror was crushed by Hafiz al-Asad, Syria’s President at the time. Today, the Muslim Brothers are repeating the mistake they made then by resorting to terror with the aid of foreign Salafists, including some Al-Qaida fighters flowing into Syria from Iraq, Lebanon, Turkey, Jordan and other countries further afield. The liberal members of the Syrian opposition in exile, including several worthy academics and veteran opponents, are providing political cover for these more violent elements.

Henrik L Nielsen

Jeg tror egentligt artiklen her har fat i noget væsentligt uden selv at vægte det som fortjent.
Fisk er "embedded". Hans artikler er skrevet og udgivet mens han stadig var sammen med den Syriske hær. Lige præcis derfor har han jo haft en ensidig adgang til information og har jo ikke kunnet skrive fuldt ud kritisk om styret, selv hvis det var det han ville.

I hans artikler har han været åben om denne vinkling og at dømme ham ude for at være for ensidig må derfor komme an på hvad han skriver efter hans tour er ovre.

Jeg er ikke altid på linie med Fisk, men artiklen her er ret hurtig og hård i sin kritik.

At slå på Kaarsholm for at linke til artiklen er iøvrigt unødvendigt. En af fordelene ved Nyhedsbloggen er jo netop at vi får artikler der er vinklet anerledes end Information måske ville. Der har været artikler både pro og con ganske mange ting. Og tak til Nyhedsbloggen for på den måde at hælpe med til at udvide min horisont. Det burde være op til læserne selv at være kritiske.

@Niels

Din sidste kilde har også nogle lidt andre vinkler på det end du har citeret

http://www.agenceglobal.com/index.php?show=article&Tid=2860

Nok ikke underligt at mange almindelige syrere griber til våben mod terroristen Assad's morderbander.

Læs denne fremragende artikel af Robert Fisk - Al-Qa'ida cashes in as the scorpion gets in among the good guys – hvor han med udgangspunkt i en samtale med en syrisk bekendt sætter hele den mellemøstlige situation i perspektiv.

http://www.independent.co.uk/voices/commentators/fisk/robert-fisk-alqaid...

Og hvad angår den underlige påstand om, at han skulle være specielt pro-Assad, læs lige dette citat fra artiklen:

- The tragedy of this pathetic cycle of events is that the Assad regime is horrible and its secret police thugs have tortured and murdered thousands of innocents, its personnel have committed war crimes and Syria's civil war is consuming a generation who should be building a nation rather than destroying it.

Mange har været efter Fisk. Sidste år ville Bahrain sagsøge The Independent, fordi Fisk havde skrevet om forfølgelser af de læger, der hjalp sårede demonstranter:

http://www.thejournal.ie/bahrain-to-sue-the-independent-over-one-sided-r...