Redaktionen læser

Den danske omskæringsdebat er nået til Israel

Et »angreb på jødiske skikke« er ifølge denne kommentar igang i Skandinavien
The Jerusalem Post
Nyhedsbloggen
Et »angreb på jødiske skikke« er ifølge denne kommentar igang i Skandinavien

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Nu kan man selv vælge hvad man spiser efter de 18, det gør sig ikke gældende for fysiske overgreb.

Mikkel Andersen

Fysiske overgreb kunne også være forældre der overfodrer deres børn. Fede børn lever kortere og dårligere end deres slanke venner - også selv om det lykkedes dem at tabe sig senere. Det er vel et meget større overgreb end et lille hud-fnip. Skal vi forbyde fede børn og indføre "forældrekørekort"? Eller er det kun sjovt at gå efter minoriterenes traditioner og vaner?

Enhver religiøs påvirkning af mindreårige (fysisk, følelsesmæssigt, kulturelt eller socialt) bør betragtes som overgreb.

Set i det lys er omskæring ikke værre end fx den kristne dåb.

Carsten Hansen

Måske kan denne debat forene Israelere og palæstinensere. ?.

Vejen er hermed banet til varig fred i området.
Det tager vi gerne kredit for.
.;-)

PS: Og selvfølgelig er det OK at angribe anakronistiske og religiøst betingede overgreb, specielt når de foretages på sagesløse.

Infamt at påstå, at modstand mod omskæring af nyfødte drengebørn skulle være udtryk for anti-semitisme.

"What the supporters of prohibition have yet to explain is why these mutilated and tortured Danish Jewish children grow up and enjoy a much higher level of education, income, and living compared to the average Dane."

Hahahahhaha. Så det er i orden at mutilere sit barn hvis man er rig?

Mange seksuelt overførte sygdomme, herunder hiv, kan lettere overføres mellem uomskårne mænd og deres partnere. Urinvejsinfektioner og kræft er også mere tilbøjelige til at forekomme hos uomskårne mænd. En reduceret risiko for at få hiv, syfilis og kønsvorter er en af fordelene ved omskæring. Forhuden af den mandlige penis menes at være mere modtagelige for virusset indtrængen, hvilket øger sandsynligheden for, at visse sygdomme overføres fra en partner til en anden. Virus, der forårsager livmoderhalskræft, og klamydia overføres også lettere til kvindelige sexpartnere af omskårne mænd. Livmoderhalskræft og klamydia kan både føre til fertilitetsproblemer og underlivsbetændelse hos kvinder.

Ny forskning viser, at omskæring er med til at mindske risikoen for infektioner i urinrøret, nogle kræfttyper og seksuelt overførte sygdomme.

En tredjedel af alle drenge og mænd i verden er omskårede.

Niels Engelsted

Hvis det eneste man havde hørt var, at der fandtes en gruppe mennesker, der mente at de var udvalgte og havde en kontrakt med gud, der skulle bekræftes i hver generation ved at forhuden på deres drengebørn skulle skæres af, ville man mene, at de var forrykte, og ikke mindst, hvis der kunne angives lægelige grunde til at operationen kunne være skadelig. Og hvis deres chefrabbiner erklærede, at de alle ville rejse fra landet, hvis sundhedsmyndighederne fik et forbud gennemført, ville man blive yderlige bestyrket i sin diagnose.

Men sådan er det jo ikke. Der er tale om en historie, høj og bred som et bjerg cementeret sammen med ulykke og triumf, blod og penge, og både mytiske og virkelige episke narrativer,og denne mægtige kolos hviler på hver enkelt jødes hoved, og ingen lader dem glemme det, slet ikke deres egne.

Tager man dette i betragtning indser man straks, at rabbineren har ret. Der er ingen proportionalitet mellem denne massive overbygning af skæbne og identitet og så den lille lap forhud. Et forbud mod omskæring er helt ude af proportion. Hvis det ikke er andet, så er det sagligt set anti-semitisme.

Når jeg skriver sagligt set, er det fordi jeg mener, at en saglig diskussion af antisemitisme--i modsætning til en følelsesmæssig, moralsk eller etnisk forankret--er stærkt ønsket.

Mikkel Andersen

Børn der spiser svinekød bliver alt andet lige også dummere, federe og lever kortere og dårligere end andre.
Hvem stemmer for en samlet børne-overgrebs-lov-pakke rettet mod svinekød, forhuder, videospil og slik????

Glæder mig til den dag børn ikke fødes ind i religion og reelt bliver hjernevasket med hvad de skal tro på.

Glæder mig til den dag hvor religion er en personlig ting man har med sig selv, og folk forstår at deres gud ikke kan bestemme over andre, men kun dem selv.

Glæder mig til den dag hvor religionsfrihed faktisk eksisterer for alle. Den dag kan vi begynde at betragte verden som et skridt nærmere et civiliceret samfund.

Mikkel Andersen

...og cykellygter... forældre der sender børn afsted uden cykellygter udfører et overgreb og skal straks fratages enhver ret til at have, eller få, børn.....

..og rituel slagtning.... folk der ikke vil have deres mad slagtet på en megafabrik fyldt med selvdøde dyr, gasnings-karusseller og samlebånd skal forlade landet straks hvis de ikke kan se logikken.

...og lektioer... hvis ikke børn laver lektioer er det påviseligt at de bliver dummere og dermed lever de påviseligt kortere ... ergo er det et uopretteligt overgreb og forældre, hvis børn ikke passer lektierne, skal i fængsel, have bøder og udvises for betandigt....grrrrrrrr .... donnerwetter...

@Rasmus Hjul: flertallet af drenge i USA bliver omskåret og derovre har det ikke noget med religion at gøre, men primært hygiejniske og sundhedsmæssige årsager og for nogle, æstestiske årsager.

Mikkel Andersen

To omskårne har lige fået nobelprisen i kemi...http://www.information.dk/telegram/313433 .... det er altså et intellektuelt overgreb ikke at få sine børn omskåret (var Niels Bohr?).

Omskæringsemnet er af allerstørste vigtighed og kan ikke forties af onde kræfter, men skal derimod løftes til nye højder (efter sin sejrgang i sommeragurketiden) og igen vise sit store potentiale i bekæmpelsen af totalitarisme, formørkelse og forældres primitive ondskab mod egen yngel ...... Grrrr....

Mikkel Andersen

...rettelse til oven-ovenstående... "lektioer" skulle naturligvis være "lektier" (jeg bliver for ivrig og mine fingre er for tykke af alt det svinekød til at jeg altid kan ramme tasterne isoleret).

Mikkel Andersen,

det vil da være aldeles forkasteligt med et forbud mod overfodrede børn.
Det er jo et overgreb på et stakkels mindretal af kannibalers selvfølgelige ret til at spise børne-foie gras.

Heinrich R. Jørgensen

Lars Poulsen:
"Hahahahhaha. Så det er i orden at mutilere sit barn hvis man er rig?"

Jeg tror det er noget med, at hvis man vil have sit barn til at fokusere på det der er væsentligt (uddannelse, job, indkomst, social status) og fokusere mindre på nydelse og andet fjolleri, så kan det være en effektiv strategi at forhindre barnet i adgang til alt for mange adspredelser.

"much higher level of ... ... living"

Interessant betragtning, omend en smule skør.

Torben Arendal

What they don't have,
they can not know.

So let them leave!!!

Torben Arendal

and, they have no way of knowing what they are missing!

Det er meget trist, at man ikke fra det jødiske samfund ønsker en konstruktiv dialog om dette spørgsmål i forhold til individets ret til selv at bestemme sin kropslige udsmykning og i forhold til den af eksperter fremsatte kritik af indgrebet og i stedet blot anklager danskere for antisemitisme, hvilket er "helt ude i hampen".

Jeg gad vide, hvad Georg Brandes ville have sagt til indlægget. Som intellektuel tænker må man da kunne se hvor vigtigt det er, at vi ikke fra samfundets side forholder os passive til et hvilket som helst indgreb, som forældre i en religiøs sammenhæng ønsker at gøre over for deres børn.

At komme lidt vand i hovedet på et spædbarn kan heller ikke sammenlignes med et operativt indgreb.

Vi skriver 2012, og vi tror ikke længere på en pandekageflad verden, ligesom vi også er klar over at buske kan bryde i brand af sig selv pga. olieindholdet, og der kan komme tsunamier pga. jordskælv.

Med al respekt for menneskers religiøsitet, så må vi sikre at børn, der vokser op i Danmark, beskyttes mod ikke-lægeligt begrundede indgreb.

Torben Arendal

Omskåret små drenge bliver traumatiseret. I lang tid efter omskæring, er penis hovedet ekstrem overfølsom for omgivelsen. Penis hovedet er ikke beskyttede og alt kontakt til bleg og andet stof irritere frygteligt. Det rene tortur.

.The Jerusalem Post er klart temmelig bias.

Når man ikke kan fordømme en praksis, der går ud på at skære rituelt i nyfødte drengebørns tissemænd, uden at blive overdænget med de mest uhumske beskyldninger, så vælger fredelige mennesker at blande sig udenom. Jeg gider ikke mere. Omskæringsfortalere er udenfor pædagogisk rækkevidde. Der er ikke mere at tale om.

Der er faktisk ikke mere at "tale" om.

Omskæringsfortalere synes ganske rigtigt udenfor pædagogisk rækkevidde, så lad sagen komme til afstemning hurtigst muligt, og lad os få truffet en beslutning, som fortalere og modstandere derefter må efterleve eller tage konsekvenserne.

Må jeg minde om at i USA er der en stor debat om dette, som man bl.a. kan se det i den nyligt udkomne film (på Bluray og DVD) Du kan vente dig (what to expect when you're expecting hedder filmen på engelsk).

Her er der en stor diskussion mellem en mand og en kvinde om deres dreng skal omskæres eller ej.....

Bare for at sige måske Israel skulle kigge lidt til USA også...

---

Er der undersøgelser som viser noget om det som Jerusalem Post påstår? Og jeg troede faktisk at det var forbudt at lave undersøgelser, baseret på folks tro, i Danmark?

randi christiansen

Hvad med helt at skære den af - så kan drengebørnene virkelig koncentrere sig om karrieren - religiøs eller verdslig - og behøver ikke at spilde tid på sex.

Der er mange traumatiserende overgreb på det lille, forsvarsløse barn, som et forældrekørekort kunne være med til at forhindre - en fremragende ide. Nogen mennesker er totalt uegnede til at tage vare på børn.

Anne Bille - Feminist og mandehader

At et forsvar for penislemlæstelse, i form af en række helt modbeviste vanvittige postulater omkring dette lemlæstende indgrebs påståede fordele netop skal komme fra feministen Anne Bille, som mener at vi i Vesten skal blande os i kvindens stilling i Afghanistan, om nødvendigt med våbenmagt, er forstemmende, og viser en dobbeltmoral uden sidestykke.

Det der med hygiejne er i øvrigt også et argument som man senere har fundet på for at legitimere lemlæstelsen overfor det ikke-jødiske samfund.

Uskikkens oprindelse har intet som helst at gøre med hygiejne, men er en symbolsk erstatning for den menneskeofring som Javeh krævede af Abraham i form af hans søn Isak, for at sætte hans lydighed på prøve.

Formentlig er det en del af en overgang fra de religiøse ideer som omfattede brug af de menneskeofringer som var på mode i området inden da, til en ny og mindre voldsom religiøs praksis.

Som bekendt "omskar" Abraham sig selv på Jahvehs befaling ved hjælp af en økse.

Da vi her er inde i det irrationelle religiøse univers, er der intet håb om, at denne diskussion kan føres på et rationelt grundlag.

Et sekulært samfund som det danske, kunne sætte en grænse for omskæring ved minimum myndighedsalderen. Det tilfredsstiller selvfølgelig ikke jøder og muslimer.

I multireligionernes og tolerancens navn, må man derfor nok acceptere bevidst lemlæstelse af drengebørn. Det er blot een af følgerne af, at ville have et multikulturelt samfund.

Troels H. Poulsen

“If there will a prohibition by law, Jews will not break this law. Instead, they will leave, and they won’t come back.”
Uhhh, sikke en trussel, vi ryster i bukserne af skræk.
Nå, men så farvel da.
(må man sige det?)

Carsten Hansen

Troels H.

Ja; det må man gerne sige. Vi har ytringsfrihed.

Må man sige det samme til muslimerne, hvis deres holdning er som jødernes ?

Troels H. Poulsen

Carsten Hansen.
Ikke alene må man sige det til muslimerne, de skal også mærke hån, spot og latterliggørelse. Har du glemt det?

Carsten Hansen

Hvem skal ikke mærke hån, spot og latterliggørelse ?

Men bortset fra det, så er det da helt OK at sige til folk der truer med at rejse, st det skal de da være velkomne til.

Om det så er ad helvede til eller bare over Øresund.

Carsten Hansen

Med rette bliver Jødernes skik med omskæring hånet, spottet og latterliggjort i mange indlæg her på tråden (samt anbefalet af mange flere)

Men jøderne er jo ikke alene om at omskære, så denne denne spot og hån rammer bredere.
Skulle vi, her til lands besinde os, og indføre et forbud mod omskæring af drenge også, så er der flere der bliver sure.

Hvad folk gør med deres krop efter det 18 leveår, skal vi ikke blande os i, så længe det er frivilligt.