Redaktionen læser

Hylder 1940'erne med Polensrejser

Det svenske rederi Stena Line har lanceret en kampagne mod dem, der er født i 1940'erne - et "herligt årti, hvor masser af sjov skete". De skal blandt andet sejle til Tyskland og Polen.
Expressen
Nyhedsbloggen
Det svenske rederi Stena Line har lanceret en kampagne mod dem, der er født i 1940'erne - et "herligt årti, hvor masser af sjov skete". De skal blandt andet sejle til Tyskland og Polen.

Hvad der var tænkt som et uskyldigt reklamefremstød rettet mod en gruppe ældre svenskere, er endt med dårlig smag i munden hos en del modtagere af Stena Lines brochure. Flere af modtagerne har henvendt sig til branchens eget blad Resumé eller direkte til Stena Line, og klaget over det manglende hensyn til den altoverskyggende verdenskrig, der fra et svensk perspektiv bliver naturligt understreget af at tilbuddet omhandler rejser til de krigsinvolverede nabolande Danmark, Tyskland og Polen. Rederiets informationsansvarlige medgiver nu, at nogle af formuleringerne i materialet nok ikke var ret kloge.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Michael Hardenfelt

Uanset en krig for mange år siden er der ikke nogen grund til ikke at besøge Tyskland og specielt Polen i dag. Polen har udviklet sig fantastisk over de senere år, og er nu et perfekt ferieland, både for enlige og familieture: http://www.warszawaguide.info/Polen/index.htm

Niels Engelsted

Michael, enig, Man bør dog advare om, at man må påregne at blive omklamret af en helt sygelig katolsk kult med afdøde Johannes Paul 2. Han nævnes ustandseligt af turistguiderne og hans billede hænger overalt på gader og stræder, ikke mindst i smukke og ellers meget attraktive Krakow.