Redaktionen læser

Krigen mod terror har reduceret Europa til en koloni

Bolivias præsident, Evo Morales, fortæller, hvad der skete den dag, hans fly blev tvunget til at lande i Wien og gennemsøgt af spanske myndigheder i jagten på Edward Snowden (på norsk)
Le Monde Diplomatique
Nyhedsbloggen
Bolivias præsident, Evo Morales, fortæller, hvad der skete den dag, hans fly blev tvunget til at lande i Wien og gennemsøgt af spanske myndigheder i jagten på Edward Snowden (på norsk)

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Holger Madsen

Europas handling mod Morales, fylder meget politisk i Latinamerika i dag.

Bjarne Nielsen, Per Torbensen, Brian Pietersen, Janus Agerbo, Michael Kongstad Nielsen, Dennis Berg og Ulf Timmermann anbefalede denne kommentar
Olav Bo Hessellund

- og det villle være synd at sige, at denne skandaløse episode fylder meget i dansk presse. Slyngelstaten USA mangler modspil i dag.

Man skaber bevidst frygt i verden dels ved at "statuere eksempler" som i tilfældet Evo Morales og dels ved selv at iscenesætte "begivenheder". Hvilken garanti har vi fx for, at den aktuelle terrortrussel mod amerikanske ambassader ikke er iscenesat af amerikanerne selv? Der er kræfter i USA, som har en interesse heri.

Claus Oreskov, Bjarne Nielsen, LineK Andersen, lars abildgaard, Brian Pietersen, Niels Engelsted, Per Jongberg, Filo Butcher, Niels Mosbak, Søren Bro, Helge Rasmussen, Torben Nielsen, Moh Abu Khassin , Knud Martinussen, Janus Agerbo, Henrik Darlie og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Mihail Larsen

Den samme sørgelige situation

Sådan var det også under Vietnam-krigen. De (vest)europæiske stater - på nær Sverige - godkendte åbenlys eller stiltiende USAs krigsforbrydelser. Ja, bidrog i nogle tilfælde endda til dem.

Jeg synes, det er utrolig kortsigtet. USA er endnu verdens mægtigste stat, men det varer ikke ved. Det er nu, USA og de europæiske vasaller skal sikre en international retsorden, der også kan fungere, når vi ikke længere selv er de stærkeste. I egen interesse.

Marianne Rasmussen, Bjarne Nielsen, Brian Pietersen, Niels Engelsted, Niels Mosbak, Ulf Timmermann, Palle Pendul, Janus Agerbo og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Som Uruguays kloge præsident, Jose Mujica udtrykte det forleden i et interview, så har latinamerikanerne aldrig før været så forenet som nu.
http://www.youtube.com/watch?v=ATEL51gBBQM

Claus Oreskov, Bjarne Nielsen, Steffen Gliese, lars abildgaard, Moh Abu Khassin og Knud Martinussen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Holger M, jeg kan ikke åbne videoen (taler han engelsk (oversat))
Med hensyn til Europa tror jeg, der blev handlet pr. automatik i øvre embedsmandlag, men at sagen ikke kunne nå at blive forelagt på et politisk niveau, og spørgsmålet er, om Frankrig og Tyskland ville have lukket luftrummet i så fald. I det hele taget kommer forholdet til USA til at spille en rolle i den tyske valgkamp, der snart starter, herunder overvågningssituationen, og Frankrig har længe villet lægge afstand til USA, navnlig på det kulturelle område, men også ved at spille en selvstændig geopolitisk rolle.

Holger Madsen

Michael Kongstad Nielsen

Nej, interviewet er på spansk. Men nu kan jeg heller ikke åbne interviewet. Jeg har gemt interviewet under Noter på min Ipad og her kan jeg gense det, men slår jeg den selvsamme adresse op, åbner den ikke nu.
Mystisk for mig, men jeg har været udsat for det før, når Prensa Latina har lagt videoer ud på youtube.

lars abildgaard, henrik hansen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

USA er på røven i Latinamerika i dag, og de gamle kolonimagter i EU, kan snart komme i en lignende situation, hvis de ikke sadler om. Latinamerika laver i øjeblikket store samarbejdsaftaler med lande udenfor USA-EU blokken.

Michael Kongstad Nielsen

Men Danmark køber stadig soja i Latinamerika:
http://www.information.dk/comment/741456

Oscar Ibrahim

Det er jo også en kæmpe ydmygelse af de europæiske lande, Danmark især, at Rusland har givet asyl, mens de overnævnte lande ikke har, når det bør være netop dem som skulle ha' givet ham asyl.
De seneste uger har kort sagt vist, at samtlige europæiske lande er i lommen på USA, når de ikke tør gå imod USA og så tilbyde Snowden asyl.

Claus Oreskov, Bjarne Nielsen, LineK Andersen, Brian Pietersen, Benjamin Bach og Jette Abildgaard anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

I dag den 5. august, havde fem udenrigsministre fra det Sydamerikanske Fællesmarked (Mercosur), møde med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon i FN hovedkvarteret i New York. De repræsenterede landene - Argentina, Brasilien, Uruguay, Venezuela og Bolivia.
De udtrykte vrede over USA's ulovlige spionage af deres lande, - vrede over at Spanien, Italien, Frankrig og Portugal lukkede deres luftrum for Bolivias præsident, - vrede over at USA nu i mere end et halvt århundrede vedbliver med at føre økonomisk, handelsmæssige og finansielle sanktioner mod Cuba.
Ligeledes gentog de fem udenrigsministre deres støtte til Argentina, i landets ansøgning om suverænitet over Falklandsørerne, som har været besat af Storbritannien siden 1833.

Claus Oreskov, Bjarne Nielsen, LineK Andersen, Steffen Gliese, lars abildgaard, Brian Pietersen, Jette Abildgaard, Filo Butcher, Bill Atkins, Ulf Timmermann, Torben Nielsen og Olav Bo Hessellund anbefalede denne kommentar
Ulf Timmermann

Til koloni og til "babylonsk hore", som det formuleredes via et link på en af "trådene" forleden til en Chomsky-artikel. Baby, baby, babylonsk.

Jette Abildgaard

Faktisk tror jeg det ville vaere sundt om en del af de Europaeiske lande - DK inklusive - i de naeste par hundrede aar, netop bliver behandlet som de selv har behandlet menneskene i deres kolonier, .....''festen'' her er efterhaanden blevet saa grotesk at det ikke kan beskrives med normale ord....

Vidunderligt at se Syd Amerika begynde at sige fra overfor de ''smarte'' vestlige magthavere.....

Bjarne Nielsen, Torben Nielsen, Brian Pietersen og Thomas Borghus anbefalede denne kommentar
Holger Madsen

Jette Abildgaard
- Vidunderligt at se Syd Amerika begynde at sige fra overfor de "smarte" vestlige magthavere...

Ja, og nu siger de gudhjælpemig også fra, overfor vores kære NATO
http://arbejderen.dk/udland/morales-mobiliserer-mod-nato

Bjarne Nielsen, lars abildgaard, Torben Nielsen, Brian Pietersen og Jette Abildgaard anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Krigen mod terror mig her og krigen mod terror mig der!

Hvis nogen eller noget har reduceret EU til en USAnsk koloni, er det os selv og det korps af opportunistiske prostituerede vi vælger som parlamentariske repræsentanter, vi skal takke.

I øvrigt kan man ikke meningsfuldt tale om USA og EU på den måde.
Der er tale om en forsvindende lille gruppe af magtfulde forretningsfolk på begge sider af sundet med parallelle interesser. Der så har købt og betalt de lokale politikere, igen på begge sider af sundet, til at gennemføre nogle ændringer.
.
Disse sælges så som krig mod terror, nødvendig tilpasning til globalisering, individuelt ansvar eller hvad der nu vurderes at have den bedste virkning.

Claus Oreskov, Bjarne Nielsen, Torben Nielsen, Brian Pietersen og Jette Abildgaard anbefalede denne kommentar

Så må vi jo bare håbe at fremtidens eneste supermagt bliver bedre til at bruge sin magt end den nuværende. Magt korrumperer, men det trøster mig at Kina har adskillige tusinde års mere kultur og viden end opkømlingen fra den nye verden hvis dage som dominerende faktor heldigvis snart er talte.

Claus Oreskov, Bjarne Nielsen, Brian Pietersen, Jette Abildgaard, Ulf Timmermann og Per Jongberg anbefalede denne kommentar
Jette Abildgaard

Holger Madsen,

Tak for artiklen Holger...den bragte smilet frem paa en torsdag formiddag...og tusind, tusind tak til Syd Amerika og de andre normalt menneskeligt taenkende ;);)

For, det ER nemlig vidunderligt at vi begynder at kunne se nogle menneskelige alternativer til NATO, det Europaeiske og det Amerikanske ...jeg kan ikke finde et ord der daekker disse tre laengere Holger...

Eller, maaske jeg blot skulle skrive at det vi i disse aar er vidner til, er en Vestlig Verden der helt sikkert ikke ved hvad det vil sige at tabe med samme sind som de vinder med.....ynkeligt i det ekstreme!

Bjarne Nielsen, lars abildgaard, Brian Pietersen og Holger Madsen anbefalede denne kommentar
Brian Pietersen

det er sjov, at i samtale med de mennesker jeg omgås, hvis jeg siger jeg har lyst til at flytte til et bedre land, et sådan findes ikke, man har det værre alle andre steder, men jeg kan jo se at der findes lande der har et mere humant og socialt menneskesyn, så ja, jeg kigger rundt i den store verden og på et tidspunkt rejser man fordi danskere er for egoistiske overfor hinanden.

Bjarne Nielsen, Steffen Gliese, lars abildgaard og Jette Abildgaard anbefalede denne kommentar
Georg Christensen

Jeg har ikke meget tilovers for russernes Putin, men med hans asyl til Snowden, får han alligevel et klap på skulderen af mig. Hvis han så bare også ændrede sin indstilling til den syriske borgerkrig, så kunne mine gamle russiske følelser komme frem igen.

Hans syriske feldttog på diktatorens side, tror jeg ikke på at hans eget folk kan forstå, langt mindre araberfolket. Hans mellemøst politik, er en gigantisk fiasko med satsning på USA/Rusland misforhold, medens Kineserne stormer frem glemmer de to gamle stormagter, at de allerede er blevet overløbet.

Europæerne, med tyskerne i spidsen, har forvandlet sig til en "satelit stat", fuldstændig afhængig af USA, heldigvis har vi stadig franskmændene, medens englænderne forsøger at flygte fra det Europæiske fællesskab. Tidspunktet er nået hvor "EU folket" fra nord til syd, fra øst til vest, forener sig og smider de gamle politikere på porten, overalt, bare ud med dem. Det kan kun blive bedre.

Holger Madsen

Ecuador fejrer i dag, uafhængigheden af den spanske kolonialisme i 1809,
Ecuadors præsident, Rafael Correa, sagde i den anledning, at nu må vi igang med den anden og endelige uafhængighed, - denne gang kapitalens herredømme.

Claus Oreskov, Bjarne Nielsen, Steffen Gliese, lars abildgaard og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Danmarks på mange måder bedre forhold bruges desværre af ryggesløse politikere til at argumentere for forringelser, frem for yderligere distancering til lande, der ikke tager pligten for borgernes velfærd på sig.