Redaktionen læser

McFake

Verdens første laboratoriegroet burger steges og spises mandag
The Guardian
Nyhedsbloggen
Verdens første laboratoriegroede burger steges og spises mandag

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

John Vedsegaard

Det kostede €250,000 at lave den første..
Bortset fra det, der er ikke nogen referencer til undersøgelser af om de i det hele taget er sunde, eller de eventuelt er direkte dødelige at spise.

Det at de brugte 3 måneder på at "gro" dem, overbeviser ikke mig om fordelene ved det.

Hold da op, det er da ren win-win. Gad dog vide hvordan de smager? Håber også de bliver så dygtige at de kan lave forskellige slags kød, der er jo forskel på inderlår og højreb, men en god hakkebøf er da en fornuftig start.

Og hvorfor skulle de dog være dødelige???

Brian Pietersen

velbekomme til dem der vil spise dette.

Søren Kristensen

Tænk hvis der var en vegetar pendant til McDonalds eller Burger King, altså en en kæde hvor man kunne få vegeburgere og vegenuggets og alt det andet fastfood i kødfri udgaver basseret på bønner, linser og hvad man nu ellers bruger i det vegeanske køkken. Det kunne jeg godt tænke mig, for jeg synes det er ret besværligt at blive kødfri under de nuværende forhold. Det er som om der er en kødmafia der styrer hele detailhandlen. Er det fx. ikke påfaldende at man i samtlige supermarkeder kan få fem forskellige varianter af frosne forårsruller, som alle indeholder forskellige slags kød, mens man kan ikke få en eneste variant som er kødfri. Sådan er det også i alle de nye supermarkeder som skyder op overalt. Varerne er de samme: basseret på kød, majs og sukker. Her i nær området har vi lige fået vores fjerde supermarked og der er heller ikke for alvor noget for vegetarøkologerne. Man kan lejlighedvis få økologske grøntsager, men så er mange af de øvrige varer ikke økologisk og så skal man alligevel hele byen rundt for at handle ind. Hvorfor det som regel ender med at dovenskaben vinder og man tager til takke med hvad der er på hylderne. Økologi og vegetarianisme tages ikke rigtigt alvorligt trods de store Ø-skilte over grøntafdelingen. Gad vide om det nogensinde kommer?

Anders Sørensen

Søren Kristensen, arh, hold nu da op! Der findes TONSVIS af vegetarisk fastfood over alt i byerne. Lige fra falaffel til noget så jordnært som vegetar-pizza. Det kan godt være, at du får et problem, hvis det, du ønsker, er vegetariske replika af lige præcis de ting, du har spist førhen - men så synes jeg lidt, at vi er derhenne, hvor du pinedød VIL føle dig uretfærdigt behandlet, ringeagtet, trådt på og taget bagfra af Den Store Kødpølse.

Jens Christoffersen

@søren

En tur til indien klarer sagen: http://www.information.dk/nyhedsblog/310246