Redaktionen læser

Saudi-Arabien forbyder vold i hjemmet

For første gang har det saudi-arabiske parlament vedtaget en lov, der forbyder voldelige og seksuelle overgreb i hjemmet og på arbejdspladsen
The Independent
Nyhedsbloggen
For første gang har det saudi-arabiske parlament vedtaget en lov, der forbyder voldelige og seksuelle overgreb i hjemmet og på arbejdspladsen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

- Skal man så le eller græde?

Nu trækker de sgu da bare konen ud på gaden, og giver hende det lag tæsk hun har fortjent!

Ifølge kvinder fra fra Sudan og ægypten som jeg har talt med, er det hos de såkaldte 'traditional families' en tradition at kvinder udsættes for vold og sexuelle ydmygelser. Selv moderen opdrager og oplærer datteren til en sådan fremtid.

Jeg synes det er et stort skridt fremad (måske naivt), men om det hjælper lige her og nu er spørgsmålet.

Der er ingen grund til tage den store pessimistiske maske på. Et forbud er på lang sigt at foretrække.

Lars-Bo Abdullah Jensen

Kigger man i andre medier, er det ikke kun et forbud, men sideløbende er der et krav om at myndigheder der kommer i kontakt med voldsoffere, skal indberette dette.

Sabine Behrmann

For nogle år siden mødte jeg en mand fra Saudi-Arabien, der helt åbenbart troede, at det ville øge hans chancer hos mig, at han fortalte mig, at han bankede sin kone.

Meget kan man sige om den slags vrangforestillinger - men indtryk gjorde det da.