Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Tjekke får godkendt dørslag som religiøs hovedbeklædning

Lukas Novy er 'Pastafari' og tilhænger af Det Flyvende Spaghettimonsters Kirke. Myndighederne har netop godkendt at han bærer dørslag som hovedbeklædning på ID-kortet
Lukas Novy er 'Pastafari' og tilhænger af Det Flyvende Spaghettimonsters Kirke. Myndighederne har netop godkendt at han bærer dørslag som hovedbeklædning på ID-kortet

Fra Wikipedia: Det Flyvende Spaghettimonster er en guddom, der blev skabt som en protest mod uddannelsesstyrelsen i Kansas, og dets beslutning om, at der skulle undervises i teorien om "intelligent design" i Kansas skoler. Det flyvende spaghettimonster (engelsk: The Flying Spaghetti Monster, FSM) er siden blevet populær.

I juni 2005 skrev Bobby Henderson et åbent brev til uddannelsesstyrelsen i Kansas (http://www.venganza.org/). I brevet præsenterede han en alternativ teori omkring intelligent design. Hendersons påstand var, at universet og alt levende blev skabt af et flyvende spaghettimonster. Han påpegede samtidig, at naturkatastrofer som global opvarmning, jordskælv og orkaner er forårsaget af den globale nedgang i antallet af pirater. Bobby Henderson understøttede denne teori med et diagram, som angiveligt viste en sammenhæng mellem jordens temperatur og antallet af pirater.

"Religionen" har fået tilhængere som blandt andet kalder sig selv for "pastafarier", et navn der både henleder tankerne på rastafarier og "pastafariernes" tro på et guddommeligt pastamonster.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

 • Brugerbillede for Jacob ...
  Jacob ...
 • Brugerbillede for Henrik Darlie
  Henrik Darlie
 • Brugerbillede for Vibeke Rasmussen
  Vibeke Rasmussen
 • Brugerbillede for Nic Pedersen
  Nic Pedersen
 • Brugerbillede for Janus Agerbo
  Janus Agerbo
 • Brugerbillede for Niels Mosbak
  Niels Mosbak
Jacob ..., Henrik Darlie, Vibeke Rasmussen, Nic Pedersen, Janus Agerbo og Niels Mosbak anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Nic Pedersen

Jeg kan godt lide tjekker! :-)
Det står vist endda i deres grundlov, at basale fødevarer ikke må pålægges skat og afgift, og at øl er en basal fødevare.

Brugerbillede for Toke Andersen
Toke Andersen

Mega respekt! omend det naturligvis er det rene vrøvl.

I Det Lilla Løgs kirke kan vi bevise at ikke bare jorden, men samtlige planeter og sole i hele universet er skabt i Løgets billede.

Dette er yderligere understøttet med det faktum at løg er den mest udbredte mest uundværlige spise, igen ikke bare på jorden men blandt samtlige racer i vores galakse.

Dertil giver hele historikken om løgets genopstandelse efter at være begravet i jorden væsentligt bedre mening end både Kristendom, Islam og Jødedom der i sammenligning fremstår som rene hjerneblødninger.

Leve det Lilla Løg. Må alle falske profeter græde som børn og lide af kronisk mylder-bæ!

Brugerbillede for Jesper Oersted
Jesper Oersted

Et dørslag som religiøs hovedpåklædning er ret beset ikke mere underligt end de gavandter som de mellemøstlige indvandrere i Danmark render rundt med. Blot er et dørslag en noget mere moderne hovedbeklædning og er ikke nødvendigvis et tegn på dårlig integration.

Brugerbillede for Peter Taitto

At dele på facebook! Den historie er sgu på toppen. :)

Det får mig til, at tænke på religionen Orgasmens Madonna, som jeg intetanende lejede et værelse hos på hulgårdsvej i NV da jeg rykkede teltpælene til hovedstaden. Ansøgningen om anerkendelse, som officiel religion, blev afvist af kirkeministeriet - muligvis pga. et skær af happening fremfor seriøsitet når man så på dets medlemmer, der blandt andet talte hedengangne Jens Jørgen Thorsen og andre kendisser fra kulturverdenen. Carlos Bebeacua fra Orgasmens Madonna fik lov, at udstille på verdensudstillingen i Sevilla. Men billedet af hans nøgne Madonna fik kun lov, at hænge i 2-3 timer, da det lokale politi pillede maleriet ned pga. en obskøn fremstilling af kvinden (set bagfra).

Brugerbillede for Bente Simonsen
Bente Simonsen

Nu har jeg læst sektens religiøse dogmer, men inget sted bliver beklædning med dørslag nævnt, derimod bør religionens budskab kun prædikes af folk iført piratkostume.

Brugerbillede for Marina Hansen
Marina Hansen

Er den danske folkekirke allerede infiltreret at det flyvende spaghettimonster? Tænker på de såkaldte spaghetti-gudstjenester;)