Redaktionen læser

Tyskland tjener tykt på krisen

Tyskland har tjent næsten 40 milliarder euro siden krisen begyndte. Til gengæld har deres bidrag til de kriseramte økonomier kun været 599 mio. euro indtil videre
Der Spiegel International
Nyhedsbloggen
Tyskland har tjent næsten 40 milliarder euro siden krisen begyndte. Til gengæld har deres bidrag til de kriseramte økonomier kun været 599 mio. euro indtil videre

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Børge Rahbech Jensen

Overskriften passer ikke helt til indholdet. Artiklen handler udelukkende om renter af gæld. Andre omkostninger medregnes ikke.

Danmark har også betalt en lav rente el. ligefrem fået renter af sin gæld. Det giver dog ingen besparelse på samme måde, som Tyskland har fået en besparelse. Det danske udgangspunkt er ikke en højere rente men overskud på statens budget. Omkostninger som fx. udbetaling af dagpenge, udbetaling af kontanthjælp og manglende skatteindbetalinger er slet ikke med i emnet for artiklen.

Morten Rasmussen

Dk betalte 40 mia til IMF i 2011.

Det var et 'lån', men jeg er overbevist om at det var i græske statsobligationer.

Jeg er stadig nysgerrig om hvad der skete med det lån, og hvor meget der er tilbage af det...

Blev det nedskrevet med 80% sammen med den græske statsgæld? Bliver det tilbagebetalt? Var det lovligt at vores regering 'udlånte' midler som alle kunne se blev afskrevet?

Brian Pietersen

1/8 til EU, det må være mere end rigeligt for enhver.

Leif Andersen

Billion på engelsk svarer til milliard på dansk. Så det 41 milliarder Euro og ikke næsten 400 milliarder Euro som angivet i artiklen. Krisen blev skabt af rige for de rige. De rige er blevet meget rigere af krisen og de fattige meget fattigere. Krisen blev udviklet for at legitimere kravet om at lønmodtagerne i Vesten skal ned i løn for at kunne konkurrere med laveste fællesnævner i Asien, BRIK, Afrika eller hvor den laveste løn nu er eller vil være i fremtiden. Det vil yderligere blive forstærket ved at outsource selv relativt højt specialiserede opgaver til disse lønområdet i takt med at befolkningen i de områder også bliver højere og højt uddannet. Danske Bank er ved at indføre engelsk som koncernsprog. Når det er gennemført så er der åbnet for at langt flere administrative opgaver kan foretages digitalt i Indien, Baltikum eller hvor som helst lønnen er lavere. De seneste udflytning af IT opgaver til Indien er væsentlig baggrunden for mange fyringer hos IBM DK. Det er ikke og vil ikke kun være håndens men også åndens arbejdere denne globalisering vil berøre.

Tue Romanow, Simon Olmo Larsen, Lise Lotte Rahbek og Sören Tolsgaard anbefalede denne kommentar