Redaktionen læser

Hvor er de intellektuelle?

Normalt plaprer de op om alt, men om Syrien har europas intellektuelle indtil videre holdt kæft
NRC Handelsblatt/Presseurop
Nyhedsbloggen
Normalt plaprer de op om alt, men om Syrien har europas intellektuelle indtil videre holdt kæft

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

"Normalt plaprer de op om alt, men om Syrien har europas intellektuelle indtil videre holdt kæft"

Er det den nye standard for journalistik på Information, eller er jeg ved et tilfælde kommet ind på Ekstrabladets hjemmeside?

Til gengæld plaprer medierne løs i eet væk.

Leopold Galicki

Simon Fancony, Du fornedrer dig naturligvis ikke til at læse og være med til at diskutere den syriske tragedie her på Informations elektroniske debatsider. Bruges der ikke her hjerner og pen? Masser af argumenter og tænkning forankret i bestemte filosofiske, ideologiske og samfundsvidenskabelige retninger, samt henvisninger til historiske erfaringer. Masser af kritisk tænkning. Dueller på ord. Er det ikke intellektuelle kræfter der skal til, for det kunne på den måde?

Men du er måske kun til intellektuelle kendisser og/eller mener du, at de intellektuelle = eliterne blandt åndsarbejdere? Eller generelt, de intellektuelle er dem, der er bedst udrustet med forskellige typer af kapital?

En meget, meget, meget megademokratisk tilgang.

Leopold Galicki

Rettelse.

Der skal stå: er det ikke de intellektuelle kræfter der skal til, for at det kunne køre på den måde?