Redaktionen læser

Er paven socialist?

Fra anti-komminisme til anti-kapitalisme. Paven efterlyser et opgør med frimarkeds-kapitalisme
The Atlantic
Nyhedsbloggen
Fra anti-komminisme til anti-kapitalisme. Paven efterlyser et opgør med frimarkeds-kapitalisme

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Jette M. Abildgaard

''Er paven socialist?''

Efter udelukkende at have skimmet denne artikel, begynder jeg at bryde mig om paven....dog stadig uden at have nogen form for religion, hvilket jeg aldrig faar....men....

Han er jo vist netop hverken socialist, kommunist eller noget andet politisk i udtalelserne i denne artikel og, hatten af for det, ligesom hatten af helt uendeligt stort for hans tydelige ubehag over den Vestlige Verdens komplet vanvittige maade at agere paa i disse aar:......''store'' hvide mand skal nok lige komme her og vise os alle og, hvis vi ikke er 100% enige i at vi skal slagte alle der ikke assimilerer og er extremt hoejre orienterede....jamen saa bliver ogsaa vi slagtet (resultat: intet hvidt menneske tilbage paa denne planet om faa aar)......en saadan attitude tilhoerer en aera i vor historie der ikke engang har eksisteret...

Rotter draeber ikke sine egne...men den Vestlige Verdens ''ledere'' goer??????

Tak til paven for at vaere et menneske, men maaske han nu ogsaa skal slagtes, for i Vesten bruger ''vi'' ikke godhed...''vi'' afstraffer, torturerer og draeber menneskelighed og godhed....ikke sandt? Og.....menneskelig tankevirksomhed er ikke laengere eksisterende hos disse subjekter som kalder sig selv for ''ledere'' men, som desvaerre udelukkende er mere primitive end netop rotter....

Amen....

Karsten Aaen, Peter Andersen og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar

"Er paven socialist?"

Nej, han er katolik - det er sådan en slags kristen.

Marianne Rasmussen

"The current financial crisis can make us overlook the fact that it originated in a profound human crisis: the denial of the primacy of the human person! We have created new idols. The worship of the ancient golden calf (cf. Ex 32:1-35) has returned in a new and ruthless guise in the idolatry of money and the dictatorship of an impersonal economy lacking a truly human purpose.
The worldwide crisis affecting finance and the economy lays bare their imbalances and, above all, their lack of real concern for human beings; man is reduced to one of his needs alone: consumption."

Han har i den grad ret i, at det er synet på mennesket som det vigtigste og mest centrale her i livet, der fuldstændig kynisk er blevet ofret på mammons alter.

Det er også præcist set, at han nævner undskyldningen om den såkaldte trickle-down-effekt som en af de store fejlslutninger og gemen vildledning.

Thomas Borghus, Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo, Laurids Hedaa, Olav Bo Hessellund, Karsten Aaen, Tue Romanow, Sascha Olinsson, Lise Lotte Rahbek og Torben Selch anbefalede denne kommentar

Spændende og løfterig udvikling!
Måske man skulle overveje at konvertere ;-)

Dan Johannesson, Henrik Darlie, Sup Aya Laya, Peter Taitto og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Hatten af!
Nu kender jeg ikke til den dybere "forhandlingsteknik" i Vatikanet - helt inde bag de lukkede døre - men er vel også en genistreg fra katolikkernes side, at ophøje denne første jesuit til Pave.

Stort tillykke til den katolske verden, især de fattige, med denne Pave - han virker helt igennem oprigtig.

Flemming Scheel Andersen, Rasmus Kongshøj, Dan Johannesson, Henrik Darlie, Sup Aya Laya, Karsten Aaen, Keld Sandkvist, Jens Thaarup Nyberg, Rune Petersen, Torben K L Jensen, Steffen Gliese, Sascha Olinsson og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Når selv en pave bliver betænkelig over kapitalismens voksende magt, så ser det sort ud...

...som han juntapræst fra Argentina ved han jo hvad det fører med sig.

Inden Paven får for meget ros, så husk på de hundred tusinder der dør, fordi den katolske kirke er imod undervisning om prævention.

Lars B. Jensen, denne pave er det jo faktisk ikke.
Men selvfølgelig er han ikke socialist, han er konservativ. Han er valgfyrste.

Peter. Det er nyt for mig at paven og den katolske kirke ikke længere er imod oplysning om prævention. Kan du henvise til nogen kilder indenfor kirken der siger det?

Han vil jo aldrig sige noget uforblommet, der er jo immervæk 1 mia vidt forskellige troende ikke at skulle støde; men prævention er en af de ting, han vil nedprioritere. http://www.nytimes.com/2013/09/20/world/europe/pope-bluntly-faults-churc...

Michael Kongstad Nielsen

Jesus var også socialist.

Per Torbensen, Torben K L Jensen, Flemming Scheel Andersen, Brian Jensen, Niels Mosbak og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Den katolske kirke og såmænd også den lutherske har en lang og god og solid tradition for, med udgangspunkt i et kristologisk tema*, at kritisere tidens hang til overflade, selviscenesættelse, og mig først-idealerne. Og dermed også kritisere den hurtige profit som finanskapitalen især synes at sætte dereds lid til. Både Johannes Paul den Anden, Benedikt den 16. og nu altså Pave Frans har sagt dette før, men ingen har sagt det så stærkt og klart og solidt som Pave Frans.

Benedikt den 16. har altså også udtalt sig om fattigdommen i verden, både i hans encyklikaer (pavelige skrivelser) og sin bog (bøger?) om Jesus. Visse og sine steder lyder Benedikt den 16. faktisk næsten som en socialist, især den der med at vi må fordele den materielle rigdom i verden bedre. (og her kan kristne så henvise til Herren selv, og hans fortælling om arbejderne i Vingården)

* Når jeg taler om et det kristologiske tema mv. handler det om at katolikker og lutheranere ser menneskelivet som en ofrelse af en(s) selv (ikke at forveksle med selvopgivelse) og at man dermed, som kirkens Herre, Jesus, tjener andre end sig selv. Og i denne tjeneste for andre vokser man ind i samfundet og giver....af sig selv.

Den menneskelige værdighed er uantastbar står der i tyske grundlovs første paragraf; værd at tænke på dette er det i disse tider, hvor visse liberale mv. tror og mener, at kun de mennesker, der har et arbejde er noget værd for og i samfundet. Men rent kristologisk og tematisk fastholder Pave Frans - og Benedikt den 16. og Johannes Paul den Anden - altså at alle mennesker har værdi i sig selv, netop fordi vi alle er menneskelige....og derved også hinandens brødre og søstre. Og det gør de netop fordi 'hans kors sletter julenat/de streger vi selv har sat' som Møllehave, Johannes engang sagde i en juleprædiken i det der nu hedder DR1.

Kigger vi på hvordan Jesus handlede da ah gik hernede på jorden, gjorde han jo ingen forskel (sådan da) - og måske udviklede han sig også henad vejen - på folk; alle mennesker i nød hjalp han. Og for Paulus er der ingen forskel på 'slave, mand, kvinde, græker eller romer'; det er på denne baggrund, at man skal Pave Frans udtalelser om 'the primacy of the human person.'

Er også glad for at Pave Frans vil prioritere andre ting end at frn katolske kirke blander sig i om folk bruger prævention eller ej mv.

og

mm.

Thomas Borghus, Rasmus Kongshøj, Lone Christensen, Marianne Rasmussen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

det er jo helt nyt at sætte fattigdommen i så grel en politisk kontekst. før i tiden har kriken godt not udtalt sig imod fasttigdom og appelleret til godhjetet fornuft hos de rige, men sådan direkte at kritisere det underliggende system, ja det er godt nok stærkt.
Den katolske kirke i latinamerika har altid været lidt foran resten af verden når det kom til at kunne se fattigdom uden romantiske briller.

Rasmus Kongshøj, Lise Lotte Rahbek og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Michael Kongstad Nielsen:

"Jesus var også socialist"

Nej, Jesus var katolik. Du kan bare spørge paven.

Nej. Jesus var ret beset jøde og en jøde som i lyset af den jødiske tradition gik rundt og stillede alt for udfordrende spørgsmål til sig og sine - og til samtiden. Og jo ofte talte de romerske - og jødiske magthavere - imod.

Olav Bo Hessellund og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar

Jesus var et menneske ;-)

Rasmus Kongshøj og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar

Det virker ikke sandsynligt at paven er socialist.

Socialisme er en rationel politisk ideologi. Paven er en overtroisk stakkel. Formand for en klub af overtroiske stakler der systematisk har modarbejder rationalitet og oplysning i alle dele af den menneskelige sfære, igennem snart to tusind år.

Hvis han, eller de stakler han repræsenterer, besad evnen til rationel tankevirksomhed ville de som det første afskrive deres overtro som netop antitesen til rationalitet.

Det er sandt at mikroskopiske dele af den katolske kirkes virke kan forveksles med socialisme. Men har altid været en kalkuleret rekruteringsmetode og ikke udtryk for et sympatisk menneskesyn.

Hvis kommunismen i USSR og dets vasalstater ikke havde prædiket ateisme, så tror jeg såmænd, at den katolske lirke ville have kunnet trives fint med kommunismen (- og omvendt)..

Både den katolske lære og kommunismen er jo grundlæggende autoritære tankesystemer, som vil begrænse menneskers frihed på en række vigtige områder - og tvinge mennesker til et bestemt "livsmønster"..

Dagens katolske kirke er grundlæggende lige så autoritær , som den altid har været - og dens største fjende er den sunde fornuft.

Robert Kroll siger:

"Både den katolske lære og kommunismen er jo grundlæggende autoritære tankesystemer, som vil begrænse menneskers frihed på en række vigtige områder - og tvinge mennesker til et bestemt "livsmønster".."

og det samme kan man jo ikke sige om finansizmen, eller hvad det nu hedder. vel ?

Rasmus Kongshøj, Brian Jensen, Lone Christensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Roder man lidt rundt i hvad der sker lige i øjeblikket, og ønsket om at få en øjenåbner omkring hvad hulen der sker i øjeblikket.

Paven er jesuit
Jesuitter er blevet kædet sammen med illuminatier og NWO - i modsætning til hvad de kalder OWO, altså Old World Order.

I forbindelse med Bilderberger etc. støder man også på iIluminati, som startede ved Adam Weishaupt, en person i Bayern i 1700 og et eller andet. Han var også jesuit.

Linker man illuminati'er op med konspirationsteorierne, ender man med Rotschild og derefter Rockefeller og derefter Bilderberger og al skins ulykker.

Hvis jeg fornemmer hvad Illumination er - nemlig Enlightment - så undrer det mig at det kan og "skal" føre til nærmest fascistisk undertrykkelse og dominans - med en evig overklasse og resten er jordens slaver??

Nedenstående er et link til Illuminatier gennem Jesuitter - der laver små samfund i Sydamerika, som beskytter indianerne mod Portugal og Spaniens udplyndring og slaveri. De skaber balancerede samfund, 6 timers arbejdsdag, sygehuse biblioteker etc. etc. Dvs. at jesuitterne rent faktisk (via artiklens påstand) beskytter indianerne i modstrid til deres totale lydighed til paven.

Er der nogen her der har input: historisk viden, forskning eller lign. til af bekræfte eller afkræfte nedenstående link. Man behøver ikke læse hele artiklen - bar ned til kapitlet: "Jean-Jacques Rousseau".

Synes bare det er underligt - lige nu - at Vatikanet vælger en jesuit til Pave.

Link: http://armageddonconspiracy.co.uk/Illuminati-Jesuits(1521499).htm

Robert Kroll, har gjort en analyse. Problemet er at han ikke kan kende forskel på op og ned.

Forskellen på kommunisme og katolicisme er at kommunisterne siger til de svage i samfundet, at hvis de holder sammen så kan de knægte storkapitalen og lave systemet om. Katolicismen siger "de der har skal mere gives" og så lover de de fattige paradis i himmerige og måske i det næste liv.

Jammen hvor for siger paven, så at the trickle-down theories ikke holder, tænker den lettere forvirrede Robert Kroll måske. Se, det er fordi, at både storkapital og juntapaven godt ved at kommunisterne har ret, og derfor er pavens ord en advarsel til storkapitalen, men samtidig et tip om, at hvis der er nogen, der kan få trickle-down teorien til at fungere på den for storkapitalen helt rigtige måde, så er det den katolske kirkes almissesystem.

Den katolske kirke pudser blot nogle gamle rekvilier af som deres velyndere i mange hundrede år, storkapitalen, måske lige havde glemt eksisterede.

Og alle de små præstemænd glæder sig til at skulle bestemme hvem der skal have almisse.

Lise Lotte Rahbek

Mange mennesker kan vel godt se skriften på væggen,
uanset om de er katolikker, kommunister, slovenere, sydamerikanere, landmænd, brandmænd, lejlighedsbeboere, kvinder, mænd eller noget midt imellem,
Når så lille en del af verdens befolkning har sat sig på så stor en del af verdens ressourcer med grusomme konsekvenser for både kloden og resten af menneskene, skal der rigtig store skyklapper til ikke at kunne forestille sig ragnarok eller hvilken form for eskatologiske gru, man nu måtte foretrække.

Jeg kan ikke forstå, hvorfor paven skulle være et specielt skidt eller verdensblindt menneske, bare fordi han er pave.

Torben K L Jensen, Rasmus Kongshøj, Jakob Østergaard og Marianne Rasmussen anbefalede denne kommentar

Grunden til jeg undrer mig lidt er at noget tyder på nogle paver er frimurer. Bush var en rigtig "bussemand", så kommer frelseren Obama. Men igen mange tror på at begge er frimurer. Den forrige pave var ikke særligt vellidt, og vel en meget "konservativ" pave, og pludselig kommer en meget ydmyg frelsende pave, som er jesuit - hvor jesuitter tilsyneladende har været meget "undertrykt" af de konservative katolikker, men nu er han altså inde i varmen. Grundlæggeren af NWO var jesuit og trak deres aktiviteter ind under frimurerne.

Kære Bill Atkins d 28 nov kl 17.59

Vi ser forskelligt på tingene og perspektiverne er også forskellige.

Kommunismens USSR opbygget efter Marx’s, Engel,s og Lenin’s fineste kommunistiske lærdom underkastede kritikere og anderledes tænkende tortur, skueprocesser og indsættelse i arbejdslejre m v .

Dengang katolicismen havde virkelig magt i Europa torturerede og brændte man folk, der kritiserede kirken og dens lære.

Både kommunismen og katolicismen er ”tankesystemer”, der lover tilhængerne en masse goder, bare de blindt underkaster sig og lader være med selv at tænke.

Begge ”isme’r” forfølger modstandere og kritikere uden skånsel så snart de har magten til det - de ligner hinanden i deres vilje til magtmisbrug og undertrykkelse når lejlighed byder sig.

Robert Kroll, du synes simpelthen at svæve i total overfladiskhed mht. både den katolske kirke og kommunismen.

Kære Peter Hansen kl 11.50

Vore dages "seriøse" kommunister har ofte travlt med at lægge afstand til USSR og dets overgreb mod kritikere og "forklare", at det skam ikke var en helt rigtig kommunisme, der blev anvendt i dette land , men at man dog med den bedste vilje var på vej mod det rigtige.

Vore dages "seriøse" katolikker bryder sig bestemt ikke om at blive mindet om deres kirkes historisk overgreb mod anderledes tænkende, og forklarer, at de gamle kætter-processer skam må ses (og undskyldes) i den tids sammenhæng o s v.

Der er uhyggeligt store ligheder .

Enhver politisk eller religiøs bevægelse, der hævder at have den endegyldige sandhed, om hvordan folk skal leve og opføre sig , bør mødes med den allerstørste skepsis - for det er og bliver svindel og humbug.

Katolikkerne kunne ikke stole på Luther, han var sin egen, det minder lidt om socialdemokraterne.

Rober Kroll, et skridt ad gangen. Inden du vikler dig mere ind i formørket kommunistforskrækkelse:

1. Kan vi blive enige om at kommunisme er storkapitalismens argeste modstandere, og at det forholder sig lige omvendt mellem katolicismen og storkapitalen?

2. Kan vi blive enige om at katolicismen slår religiøs mønt af deres almissesystem beregnet for dé fattige, der skabes ud af kapitalismens grådighed og dens akkumulering af verdens værdier?

Spørgsmålet er jo ikke om katolicismen er værre end kommunismen, men om hvordan en af kapitalismens systemfejl - lad os kalde den "blokeret trickle-down" for at blive i pavens terminologi - hvordan den systemfejl kan afhjælpes. Og paven sigter efter alt at dømme mod det, der er en af hans kirkes væsentligste aktiver nemlig almisser doneret af de rige. Oven i købet har han lige ansat en ny almisseuddeler.

Og paven er altså ikke socialist som flere, herunder Information formoder. Han kritiserer ikke storkapitalen han tilbyder bare sin hjælp. Den kapitalistiske verdensordenen er intakt og du kan roligt sove videre Robert.

Kære Bill Atkins kl 15.41

Det er kommunismens traditionelle ateistiske profil , der reelt udspringer af ønsket om at have et "ideologisk monopol", der har generet katolicismen ( og andre religioner) samt diverse systemkritikere ( - der bl a fik en enkeltbillet til Sibiriens lejre)..

"Kapitalismen" er ikke en ideologi med et "præsteskab" eller en "centralkomite" , der ud af den blå luft fortolker, hvad der skal være sandt eller falsk, og reelt er der ikke 100% kapitalisme noget sted - der er monopol- og kartelmyndigheder, konkurrenceregler , miljøregler o m a, der regulerer adfærden , og disse regelsæt bliver stadig bedre. De skandinaviske lande er eksempelvis en ret pragmatisk samfundsmodel med reguleret økonomi og fordelingspolitik.

Jeg tror ikke på, at verdensordenen nogensinde bliver 100% kapitalistisk/markedsøkonomisk eller 100% socialistisk eller 100% religiøs - folks sunde sans vinder i sidste ende,

Robert, den korte version:
Du har ikke fanget pointen i historien om paven.

...men du snubler så over en anden pointe - som dog intet har med artiklen at skaffe:
Kapitalismen har ganske rigtigt ingen anden ledetråd end blind kortsigtet profit,

...og nej folk vinder ikke automatisk over kapitalismen, men du må meget gerne berette om hvor i verden, der er sket en spredning af ejendomsretten på grund af - folks sunde sans????

Jeg venter i spænding.

Michael Kongstad Nielsen

Nu er paven jo et menneske (så vidt jeg ved), og de færreste mennesker kan undgå at blive berørt, når de stilles ansigt til ansigt med nød og elendighed (som den barmhjertige samaritan), så når paven ser den frie, uhæmmede markedsøkonomis konsekvenser, må han rømme sig, hmm..., og sige, - kan kapitalismen være så venlig at dæmpe sig lidt. Det mener vi, mig og Gud, da vi ikke kan have al den nød og elendighed i kølvandet på kapitalismens hærgen.

En anden kristen katolik, der også var socialist, var Hugo Chaves. Han lod endda skinne igennem, at han muligvis også var Jesus - lidt derhen ad i hvert fald.

Matthias Hansson

Man kan sagtens kalde paven for socialist. Man kan også kalde ham for fascist. Begge udsagn kan underbygges. Men hvad mere rigtigt er, at begge udsagn kan samles og forstås for alvor ved at kalde paven det, som han egentlig er: jesuit.
http://paradigmet.blogspot.dk/2013/03/sa-du-rgen.html

Denne navn og den viden, der ligger bag, er dårlige nyheder for både socialister og fascister, for et studie af jesuitternes historie, struktur og agenda viser, at disse kollektivistiske massebevægelser er flere alen ud af samme stykke. Regn dertil nazisme, maoisme og feminisme + en hel stribe -ismer fra det 19. og det 20 århundrede.

Ovenstående link er et springbræt til at undersøge sagen. Lad mig blot nævne, at Himmlers Schutzstafel SS er modelleret over masochisten og korsridder-wannabeen Loyolas kriger-munkeorden fra 1500-tallet, og at Adolf Hittler lovpriste både Himmler og Loyola ved at sige: 'Vi har i Himmler vores egen Loyola'. Det vil også være særdeles lærerigt - og yderst skræmmende - at Google jesuitter-officerernes edsaflæggelse.

Sådan en mand er den nuværende pave. Hans tætte-tætte forbindelser til juntaen under 'den beskidte krig' i Argentina, med dets større forbindelse til det CIA-styrede 'Operation Condor' i hele kontinentet er særdeles dokumenterbart. Jesuitternes virke i Buenos Aires er ligeledes dokumenterbart. De stillede simpelthen deres hovedkvarter til rådighed for fascisterne.

Og uden at have den mindste smule sympati for feminister - hvad vi glemmer: feminisme var en integral del af fascisme, nazisme, maoisme, socialisme (rød fascisme) - vil jeg sige, at pavens antipati for selve kvindekønnet er ganske udtalt. Han har sagt, at 'kvinder er uegnet til at være politikere blot via deres køn' - direkte henvendt til Argentinas særdeles kompetente kvindelige præsident. Der er ganske overordentlig kold luft imellem fascist-paven og landets modige præsident Cristina Fernandez de Kirchner, der bla. havde 'nosser' - pardon my expressions - til at smide olieselskaberne og centralbankerne på porten efter deres to angreb i 90'erne og 00'erne - et forstudie til finanskrisen, bailout-bail-in-finansterror-angrebet, Cypern-forstudiet.

Husk i øvrigt, at alle de lande, der har haft fascistiske diktaturer, senere har lidt af en Nord-Syd-angreb fra centralbankerne. Husk endvidere, at disse lande havde et tæt samarbejde mellem fascist-juntaerne og den katolske kirke / jesuitterne. Husk også at formanden for EU-Kommissionen er jesuit. Tilfældigt ... ? Uskyldigt ... ?

Robert Kroll, Du skulle proeve at laese lidt om Ciudad Juarez, Mexico. Der finder du din 100% kapitalisme! Firmaer som Apple, Nestle osv boltrer sig, arbejderne har absolut ingen sikkerhed, og i dag regnes byen for en af de farligste i verden....selvfóelgelig udenfor de omraader, hvor de udenlandske firmar holder til, for der har man indgaaet en aftale med narko-mafiaen, det korrupte politi samt lokalstyre om at holde sig vaek.

Hvis paven var socialist, ville han anvende en del af Vatikanet til fattige, hjemløse og hvem der nu ellers kan have behov for hjælp. I stedet samler han, sammen med sine kumpaner, enorme formuer sammen.

Så socialist? NEJ, det er han ikke.

Robert, 17:39 så må jeg hviske svaret i dit øre: Venezuela - Hugo Chávez blev valgt som præsident på løfter om nationalisering vigtige industrier og jordreformer ...

... ellers er det en yderst sjælden foreteelse. Alle andre steder i verden akkumuleres formuer og indkomster hos stadig færre og rigere menneske - hvilket paven så forsøger at bøde på med sit almisseprogram.

Hvem ind i Helvede er Jesus? Er han inde ved kommunen?

http://www.youtube.com/watch?v=visz5Er54_4

Paven burde være socialist, for det var Jesus. Evangelierne indeholder ingen eksempler på højreorienteret forkyndelse, men masser af snak på formen. "Hvis du har 2 kapper og din næste ingen har, skal du give ham den ene".

At euoropæiske højrepartier har kunnet kalde sig "kristelige" skyldtes udelukkende, at evangelierne blev læst op på latin, som ingen forstod.

Der findes derfor ingen protestantiske højrepartier (over spærregrænsen), der kalder sig selv kristelige.

Tidehverv skal måske ses som forsøg på at skabe et protestantisk højreparti. Da de ikke kan bruge fidusen med at læse op på latin, må de ty til andre metoder.

Den foretrukne metode ved Tidehverv er denne: "Hver gang Jesus sagde sådan og sådan, mente han i virkeligheden det modsatte"

Folk husker vel stadig helvedesfætrene fra DF - hvor den ene "sandelig nok selv skulle bestemme, hvem der var hans næste" ?

Sammenlignet med hvad DF kan præstere, lyder paven som en fin fyr. Måske man skulle blive katolik ?

NEJ!
Paven er verdens største kapitalist og lejerkommandant.

Pave Frans. a/ mere moderat indstillet overfor homoseksuelle og ateister. b/ mere moderat indstillet overfor prævention, og c/ har tydeligvis, som majoriteten af os andre, gennemskuet at 'trickle down effekten' kun er ønskelig hvis man kan lide at blive pisset på.

Det er altsammen meget godt.

Men. a/ skyggerne fra hans Argentinske fortid skæmmer det samlede billede. b/ det gør hykleriet også. - Google evt. Vatican Bank.. Den katolske kirkes ufattelige rigdomme kunne vist distribueres bedre.. (så socialist? Nej, under ingen omstændigheder.) c/ til en hvis grad, hans syn på kvinder.

Det er altsammen meget skidt.

Summasumarum: Paven gi'r - Paven ta'r - Paven er en guitar. - Jeg hælder personligt hen i mod at glasset er halv-fyldt. - sammenlignet med den forrige pave, ihvertfald.

Amen.