Redaktionen læser

Yahya Hassan anmeldes i Sverige

Man kan roligt sige, at den unge poet får en anderledes modtagelse øst for Øresund
Aftonbladet
Nyhedsbloggen
Man kan roligt sige, at den unge poet får en anderledes modtagelse øst for Øresund

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Heldigvis viser kommentarerne til anmeldelsen at langt fra alle svenskere kan tilslutte sig anmelderens absurde selvcensurslogik.

Thomas Krogh, Henrik Nielsen, Morten Olesen, ellen nielsen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Curt Sørensen

Helt ubegribeligt at man i Danmark ikke har blik for den efterhånden nazificerede resonansbund helt ud i store segmenter at befolkningen.At diskutere problemer i også indvandrerbefolkningen er ok, men at misbruge en ung mands problemer her til at åbne lemmen ned til slamkisten er noget helt andet og langt alvorligere. I Sverige er man seriøse. Danmark er Dansk Folkeparti land og en seriøs samfundsdebat, om blandt andet et af nutidens største problemer, den fremrullende højreradikalisme over hele Europa, er ikke-eksisterende.

Hans Larsen, Brian Pietersen, Olav Bo Hessellund, Subhana Ahmed, Lars Hansen, Sune Olsen, Frederikke Nielsen, Anders Kristensen, Peter Taitto, Niels Duus Nielsen, Poul Eriksen, Søs Jensen, Jesper Wendt, Karsten Aaen og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

Hvad har kultur og Aftonbladet med hinanden at gøre?

HAHA, hvorfor troede jeg lige et øjeblik at manden var blevet meldt til politiet ?
Det må være fordomme om svenskere.

Ellers ikke noget nyt i anmeldelsen.
Debat om debatten igen, igen, men det er jo også nemmere end at forholde sig til det manden skriver.
Og så den jammer over at det gavner højrefløjen !
Hvorfor ikke bare indrømme at venstrefløjen tog fejl (igen).
De havner squ altid i dårligt selskab.

Morten Pedersen, Thomas Krogh, Jakob Østergaard, Troels Ingvartsen og ellen nielsen anbefalede denne kommentar

De dør dog ikke i Syrien, som dem fra højrefløjen.

Carsten Hansen

Svenskerne tror stadig på at fortielse er vejen frem.

Har det virket indtil nu ?
Har det betydet andet end at det stærkt højrenationale SD er blevet et af de største partier i Sverige ?.

Hvorfor er det lige at religionskritik/kulturkritik, specielt når det drejer sig om den dybt konservative og patriarkalske Islam/islamisme , er blevet en hellig ko for de politisk korrekte.

Jødedom og kristendom, herunder katolicismen plejer ikke at holde folk tilbage når det kommer til kritik !
Er folk reelt bange for at blive kaldt "racister" hvis man tager fat i Islam og islamisme og den kultur der følger med; Hvorimod det er helt legalt og farefrit at kritiser andre religioner/kulturer ?

Hvad er det lige der er gået galt for en del af os socialister ?
Har vi helt glemt at Khomeniy fængslede, torturerede, og dræbte de socialistiske med-revolutionære ? Har vi helt glemt at islamisterne i Libyen og Egypten betragter socialisterne som fjenden ?
Har vi helt glemt budskabet om frihed lighed og broderskab; Som er aldeles fraværende i Islam og islamisk kultur ?

Har vi helt glemt at det er OK at forsvare alle, også muslimer, der ønsker at fungere under demokratiske værdier, men at det ligeledes er Ok at tage afstand fra de der hellere vil parallelsamfund og Sharia ?.

Eller er det kun et fåtal af socialisterne der glemt dette ?

Morten Pedersen, Thomas Krogh, Henrik Nielsen, Kim Øllgaard, Troels Ingvartsen og ellen nielsen anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

Hans raseri hyllas av danska rasister

Dét har da vist ikke noget med en anmeldelse af hans bog at gøre!

Morten Pedersen, Henrik Nielsen, Morten Olesen, Tino Rozzo, Troels Ingvartsen og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar

"Er folk reelt bange for at blive kaldt "racister" hvis man tager fat i Islam og islamisme "

Da tro ikke har noget med race at gøre, må man vel bare ryste på hovedet.

Niels Duus Nielsen

Carsten Hansen, det er da dig, der betragter religionskritik som en hellig ko, der skal udøves til hver en tid og skam ikke må modsiges, heller ikke når den er dybt forfejlet og irrelevant.

Husker du diskussionen sidste år over det latterlige ikke-håndtryk? Der var det da dig, der var helt oppe i det røde felt over at bl. a. jeg ikke kunne følge dig i din misforståede religionskritik.

Så hellig ko - det kan du sgu selv være;-)

Poul Eriksen, Per Torbensen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Hvis Yahya gik udenfor mit vindue lige nu, ville jeg løbe ud og kysse ham.
Lige på smasken.
Hans bog er det bedste, det smukkeste og det mest frastødende, jeg har læst i umindelige tider.
Yahya er den sejeste gut, jeg nogensinde har hørt om.

Og det kan en perifer svensker ikke ændre på.

Stig Henriksen, Thomas Krogh, Henrik Nielsen og Morten Olesen anbefalede denne kommentar
Kim Øllgaard

Den svenske snakkende klasse har forlængst besluttet, hvad svenskerne skal mene om indvandring og islam, bruger DF som eksempel på alt, hvad der er ondt.
Jeg har indtryk af, at også mange af Inf.'s læsere siger: "Hvad mener DF. Jeg mener det modsatte."
Hvis man ikke søger oplysninger andre steder end i Inf. og Politiken, lever man med et forfejlet billede af virkeligheden, når det drejer sig om indvandring, multikultur og deraf følgende problemer - ofte med islam som udgangspunkt.
I England er der f.eks store områder, hvor politiet aldrig bliver tilkaldt. Fordi der ikke er problemer? Nej, fordi det er islamisk kultur, der afgør stridighederne af hvilken art, de end måtte være. Det er ikke særlg betryggende.
Eller tag Gjellerupparken eller nogle af de andre ghettoer herhjemme, hvor en klike muslimer sætter en ære i - med vold - at holde politi, brandvæsen, busser og andre ude.

Morten Pedersen, Henrik Nielsen og Morten Olesen anbefalede denne kommentar
Curt Sørensen

Igen: Lad os diskutere reelle problemer som f.eks. 1) sp. om klodens overlevelse i et samfundssystem karakteriseret ved uhæmmet vækst, 2) den voksende ulighed , fattigdom og liberalistiske omstrukturering , 3) neoliberalismens fremadskridende undergravelse af demokratiet, 4) højreradikalismens og neofascismens fremmarch over hele Europa, 5) omstruktureringen af den stormagtspolitiske balance og konsekvenserne heraf o.s.v.

I stedet 'diskuterer' man igen og igen i Danmark følgende: Hvor er vi gode og hvor er alle andre racer og religioner onde og hetzer igen og igen løs på anderledes værende og anderledes tænkende. Imens forbliver alt som det var. De store problemer bliver ikke løst. De bliver ikke en gang tænkt og diskuteret. Medierne hjernevasker og gejler op og politikerne lyver og manipiulerer og sælger Dong. Men vi har heldigvis nogle der er endnu svagere og sølle end os selv til at slå på og iøvrigt dyrke vore vrangforestillinger, fordomme og selvtilstrækkelighed.

Poul Eriksen, Olav Bo Hessellund, Subhana Ahmed og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Den daglige Informationlæser:

Worldbank
Arbejderen
RT
Zee
Spiegel
The rio Times
Christian Science monitor
Intersol
EUobserver
Newz
Counterpunch
Xinhua
The guardian

Hvordan er det for din horisont?

Poul Eriksen, Brian Pietersen, Niels Mosbak og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Vibeke Svenningsen

Jeg fik digtsamlingen, da jeg havde glemt at afbestille den som månedens bog. Egentlig havde jeg besluttet mig for, at det var ikke noget for mig - alt det debat hyp, bogen blev spandt foran osv. Men nu har jeg, og så har jeg læst i den. Digtene er gode, rå og barske - og ja, det er en vred ung mand, der anklager.
Jeg synes, det skal være ok at diskutere problemer i visse subkulturer i Dk, uden det nødvendigvis er racistisk. Fx ser vi lidt et ungdomsoprør blandt visse unge med indvandrerbaggrund - det er da super godt, og den helt rigtige måde disse unge frisættes på. Så ved jeg ikke hvilken fløj, der udnyttet mest i hele deres overordnede dagsorden, når det kommer til indvandrerspørgsmål.

Morten Pedersen, Henrik Nielsen, Morten Olesen og Poul Borup-Andersen anbefalede denne kommentar
Morten Olesen

@Curt S. Vi er mange der er bekymrede over magtstrukturerne globalt -men een af de værste blandt disse strukturer er islam i sin nuværende forfatning og æreskultur. At du ikke har fattet det, taler ikke til din fordel. Når den svenske oversættelse foreligger, kan man kun håbe på, den vil bidrage til at sætte gang i en påkrævet selvransagelse blandt naive indvandrerfortalere og i muslimske indvandrermiljøer. Men det skal nok ske via internettets alternative nyhedskilder, da de etablerede af slagsen vil være underlagt den politiske korrektheds selvcensur, de af uransaglige årsager har rodet sig ud i - nok også efter lokummet for alvor brænder i de svenske byer. Hassan er faktisk lidt af en øjenåbner på internationalt plan, og det skal han sgu ha' tak for.

Ja - og i England er der skam også store områder, især i London, hvor politiet heller aldrig kommer. Disse områder er bla. det store afspærrede og indhegnede jødiske område! hvor konservative ortodokse rabbinere bestemmer over familiepolitikken og arveretten!

Og interessant nok kommer de fleste af dem vi herhjemme kalder for muslimer fra Indien! i England! og i London! Og de er sikkert sikher...ikke at danskerne gider bekymre sig om forskellen....!

Og hvem anklager f.eks. rockerne eller den danske underklasse for at være kristen eller for at kristendommen er skyld i alt, hvad de foretager sig? Yahya Hassan mener jo at det er islam som er skyld i at arabiske drenge bliver kriminelle, at fædre slår deres børn og at mødre forbyder deres døtre at komme med på lejrskoler...

Og ja, det skete - og ja, det skete især i 1970erne, i 1980erne og til dels også i 1990erne...Yahya Hassan er mindst 15 år for sent ude med sin kritik af den etniske arabisk-palæstinensiske underklasse i dette land; desuden er det jo også sådan, at der dagligt uddeles øretæver i den danske arbejderklasse/underklasse. Ligesom det jo også er sådan, at der sikkert næsten dagligt sker det at børn bliver slået og udsat for psykisk og fysisk vold - i den danske etniske underklasse. Uden at nogen har nævnt kristendommen som inspiration til dette....

"Vi er mange der er bekymrede over magtstrukturerne globalt - men een af de værste blandt disse strukturer er islam i sin nuværende forfatning og æreskultur." Citat, Morten Olesen i denne tråd.

Nå, så det er I. Hvorfor er I så ikke bekymrede for den machokultur, der stadig er i Italien, Spanien, Grækland og i Sydfrankrig! Og hvor man aldeles ikke skal se på en anden mands kone før man har en knytnæve i ansigtet! Det har intet med islam at gøre dette her; alt har det gøre med at de her folk lever i en patriarkalsk mandsdomineret kultur, hvor mændene tror, at de kan gøre som det passer dem!

Og så er islam jo ligesom kristendommen ikke ens over hele verden, vel...

Hans Larsen, Poul Eriksen, Jesper Wendt og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Lone Christensen

Karsten Aaen,
Som jeg forstår det, så anklager Yahya Hassan islam, netop fordi de muslimske fædre i underklassen får lov til at gemme sig bag religionen!
Hvis fædrenes voldlige opførsel blev påtalt og irettesat af f.eks. imaner m.m., så ville de skulle stå til ansvar udelukkende for deres opførsel uden at kunne retfærdiggøre og henvise til koranen m.m.

Curt Sørensen

Til Morten Olesen,
Det er simpelthen noget sludder og højreradikalistisk propaganda, at den vestlige verden skulle været truet af Islam Det er en myte på linje med nazisternes myte om en 'jødisk verdenssammensværgelse'. Reel derimod er neonazismens trussel mod den europæiske sociale og politiske orden.

Jeg bestrider ikke at der kan være problemer internt i diverse mindretalsmiljøer. Det er der også i de etniske danskeres forskellige miljøer. Men tag dog stilling til verdens faktiske problemer i stedet for at falde som et letkøbt offer for for den europæiske højreradikalismes og neofascismes hetzkampagner. Det var ikke jøderne der skabte 2. verdenskrig, men nazisterne. Så vågn dog op mand!

Selvfølgelig må den svensk elite, som visse andre, have det svært, med en 'muslimsk islamofob'.

Det passer overhovedet ikke ind i verdensbilledet. Læsset er væltet, og hvad skal man gøre? Andet end at snakke om noget andet, som sædvanlig, og forsøge at få situationen drejet i en anden retning, som sædvanlig. Og stigmatisere sine politiske modstandere, som sædvanlig, med udtryk som 'racister', (selvom det intet har med racisme at gøre, men det virker).

Hvis det ikke var så alvorligt, er det faktisk til at dø af grin over.

Morten Olesen, Morten Pedersen, ellen nielsen og Thomas Krogh anbefalede denne kommentar

Ang. Yahya Hassans fortælling om overgreb fra Faderens side, ja så kan jeg da også fortælle og digte om overgreb på min storebror og mig fra min Faders side. Men jeg gør det altså ikke.

Og jeg oplever altså næsten dagligt, hvordan forældre ikke interesserer sig for det børnene siger, hvordan de truer børnene, hvordan de udnytter det at børnene ikke har samme forståelse for verden - og sprog - som de voksne. Og hvordan de f.eks. truer børn med at tage en dukke fra dem de lige har købt til dem, tage hjem fra storcentret med dem, hvis de, børnene, ikke opfører sig ordentligt. Eller truer dem med at tage chokolade eller is fra dem, sålænge de ikke gør det som forældrene vil.

Pointen er denne her:
Ja, underklassen af muslimer i Danmark gør det som Yahya Hassan siger de gør; den danske underklasse gør præcist det samme. Uden at den danske underklasse bliver tvunget til at forholde sig til at det er pga. kristendommen, at de slår! For 40 år siden slog en vis fransk prins sine børn. Prinsen hed Henri og var far til bl.a. arvingen til det danske rige, Frederik. Og ingen mente dengang i Danmark, at det var for galt....senere da det kom frem syntes alle, at det dog var for galt. Men ingen satte dette i forbindelse med den katolske strenge opdragelse....eller med kristendommen...også selvom der netop i Bibelen står ordene: "spare the rod and spoil the child."

Yahya Hassan beskriver den islam, han har set! Og er opvokset i. Og det er sådan set finkt nok. Men han har jo selv udtalt, at "Islam er problemet" og at "Pia Kjærsgaard har ret", ikke sandt! Altså må han også mene, at det er kernen i selve islams opdragelse af børn at de skal slås og have tæsk :( .

Ift. det han fint beskriver om hykleriet og dobbeltmoralen indenfor fædrene og brødrenes verden, ja så kan jeg da fortælle ham de samme historier om Indre Missions verden samt om visse kristne i USA, England mv.

Morten Olesen

@Curt S Enhver der, som jeg, har boet i en muslimsk ghetto i England kan skrive under på, at de muslimske samfund (for det bliver de jo) har mere end svært ved at integrere sig i det omgivende samfund pga. de patriarkalske strukturer, der bl.a. benytter koranskoler som undertrykkelse og udklækningsanstalter for deres homofobi og kvindehad. England lider under denne svøbe, Frankrig har daglige bilafbrændinger og Tyskland, HOlland, Belgien og Sverige har mange af de samme problemer pga. en helt ukontrolleret indvandring áf selvsamme æreskulturer. Det er dig der gemmer hovedet i sandet, og dig der lever i en fantasiverden, hvor lærebogsteorier om humanisme falder til jorden, når de bliver udsat for virkeligheden. Skal vi så her i Europa "invitere" de mange millioner, som vil ønske at forlade Syrien, Irak og Egypten og mange af de andre muslimske problemlande, når deres befolkninger eksploderer i antal, armod og konflikter ? Nej,det skal vi i den grad ikke.

Morten Pedersen, Thomas Krogh, Jakob Østergaard og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar
Curt Sørensen

Til Morten Olesen,

Igen hetzes der løs over hele Europa mod de anderledes værende og de anderledes tænkende: mod muhammedanere, jøder (de der er tilbage!), zigeunere, venstreorienterede, arbejdsløse, bistandsklienter , homoseksuelle o.s.v. . Hvad det fører til har vi set tilbagevendende i Europas historie.

Men opgejlet af kyniske politikere og højredrejede medier, med aviser som den gamle nazi sympatiserende avis Jyllands Posten i spidsen, lukker du og ligesindede helt af for denne fare mod hele vores civilisation. I stedet fantaserer I løs om nogle pjatteproblemer i relation til det åbenbart for jer så generende forhold, at nogle er anderledes end jer selv. Som en af de få overlevende fra Ausschwitz, den italienske jøde Primo Levy så træffende har udtrykt det: "I selve forestillingen om at enhver fremmed er en fjende ligger kimen til KZ lejrene"

Poul Eriksen, Karsten Aaen og Jesper Wendt anbefalede denne kommentar
Vibeke Svenningsen

Jeg må ærlig talt undres over, hvordan en digtsamling og en ung mands bidrag til en debat kan afføde denne type indlæg. På sin vis er det utilstedeligt, at han ikke m bruge sin stemme uden at skulle stå på mål for det, der skrives både i anmeldelsen og i nogle af kommentarerne. Det er en art udskamning af noget, nogle bare ikke må sige eller skrive på trods af, det er deres liv.

Imponerende hvordan bogen bruges i værdikampen, samtidig med at YH stilles i en offer rolle. Hykleri forslår ikke rigtigt.

Vibeke Svenningsen

Jeg nøjes med at læse og anerkende bogen. Nogle har godt nok travlt med alt muligt andet.

Det kan jo ikke komme bag på nogen, at netop Sverige med spritbolagen også har et politisk meningsbolag, når det gælder fremmeddebatten.

- Sådan har det været i mange år!

Curt Sørensen

Igen hetzes der løs over hele Europa mod de anderledes værende og de anderledes tænkende: mod muhammedanere, jøder (de der er tilbage!), zigeunere, venstreorienterede, arbejdsløse, bistandsklienter , homoseksuelle o.s.v. . Hvad det fører til har vi set tilbagevendende i Europas historie.

Og igen er der kredse som per refleks lukkerne øjnene for problemerne og ensidigt "nazificerer" enhver kritik af de ekstremt svært integrérbare subkulturer, der har afsporet både integration og debatten herom.

Morten Olesen, Morten Pedersen og ellen nielsen anbefalede denne kommentar
Vibeke Svenningsen

Espen:
Jeg ved ikke, om den svenske eller den danske indvandringsdebat er bedre end den anden. Begge mangler jo nuancerne. Jeg synes bestemt heller den danske altid er noget at råbe hurra for. Der sker jo også en dæmonisering af islam på en ikke særlig reflekteret måde, man samtidigt så er der også en kæmpe modvilje fra visse sider mod at vedkende sig kæmpe massive problemer i visse muslimske grupper. Hvor religionen spiller en meget konkret og håndgribelig problematisk rolle for de unge som Yahya, som han jo kommer fint ind på i sin digtsamling.

Morten Pedersen

Islam er både en religion og en politisk retning, og det gør den meget farlig, da man kan kræve beskyttelse som en religion og udøve samfundskontrol som en politisk retning.
Guderne skal vide at det er en diskussion man er ved at være træt af, men det ændrer ikke på at der er massive problemer når denne politiske ideologi kræver sine love gennemført i vores samfund, det ændrer heller ikke på at man kan mene dette uden at være racist. Og endelig ændrer det ikke på, at Hassans digte faktisk er fremragende poesi.