Redaktionen læser

Politiet dømt for én ulovlig tilbageholdelse i Tibetsag

Tirsdag fastslog Københavns Byret, at politiet ikke har optrådt i strid med politiloven. Derimod var indgrebet mod en sjette aktivist, der blev frihedsberøvet i Kongens Have, ulovligt
DR Nyheder
Nyhedsbloggen
Tirsdag fastslog Københavns Byret, at politiet ikke har optrådt i strid med politiloven. Derimod var indgrebet mod en sjette aktivist, der blev frihedsberøvet i Kongens Have, ulovligt

Retssagen skyldes politiets optræden over for de seks i forbindelse med besøget af den daværende kinesiske præsident Hu Jintao i juni 2012.

Betjentene havde tilsyneladende svært ved at acceptere, at det tibetanske flag blev vist under præsidentens besøg forskellige steder i København.

I nogle tilfælde blev de fredelige personer bedt om at skride "ad helvede til."

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Det fremgår af artiklen at 'der ikke var tilladelse til at demonstrere'
Må jeg i den anledning minde Byrets-dommer og Ridder af Dannebrogsordenen Mikael Kragh om :
"§ 79
Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede. Offentlige forsamlinger har politiet ret til at overvære. Forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred. "

Flot dom Hr Dannebrogsridder -
Fortsæt med at holde hånden over systemets overgreb og du ender som Storkommandør.

Ordener hænger man på ....

uffe hellum, Niels Jørgensen, Niels Mosbak, Peter Taitto, Pia Qu, Peter Poulsen, Hans Larsen, Peter Hansen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Ja, fyyh ha,

sådan noget må man ikke.

For resten meget skægt, at man nu vil sanktionere Ukraine, fordi politiet der synes at rette sig efter vores Grundlovs bestemmelser.

Måske fordi "vi" har glemt, hvad der står i den?

Man skal ikke have tilladelse til at demonstrere i Danmark. Spontane demonstrationer er som udgangspunkt fuldt lovlige. Selv demonstrantioner arrangeret på forhånd er fuldt lovlige, selvom de ikke er anmeldt. Det bekræfter politiet da også selv:
.
Fra artiklen: http://politiken.dk/indland/ECE213726/ungdomshuset-holder-uanmeldt-demon...
.
"...Men i modsætning til torsdagens demonstration, har Københavns Politi ikke modtaget en officiel anmeldelse af dagens demonstrationen.
»Men det er der jo ikke noget ulovligt i. Vi har jo forsamlingsfrihed i Danmark«, siger vicepolitikommissær, Jørgen Poulsen fra Københavns Politi."
.
Tak kære politi. Så er den kasag afklaret, og vi venter blot på at Ritzau øjeblikkelig kommer med et dementi.

uffe hellum, Niels Jørgensen, Niels Mosbak og Pia Qu anbefalede denne kommentar

Jeg troede ritzau, var et dementi. :)

..og i dag har Dalai Lama besøgt Obama i Det Hvide Hus. Er ret sikker på, at kineserne ikke har godkendt det besøg.

Jeg har ingen grund til at sympatisere med det tidligere religiøse regime i Tibet, der blev væltet af regimet i Beijing.

Det kinesiske mindretal i Tibet har ret til beskyttelse imod religiøse tosser og royale tosser og andre bøller. Den beskyttelse varetages idag af regimet i Beijing. Voldeligt og undertrykkende, men i bund og grund et tiltag for lov og orden.

Men i Danmark er der demonstrationsfrihed, så hvis nogen vil demonstrere for et religiøst regime ledet af det flyvende spaghettimonster, så skal politiet respektere deres ret til idioti, uanset hvor uhøflig og tåbelig demonstrationen er.