Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Nye medier står stærkt i det Ukrainske oprør

I et land som Ukraine, hvor det nationale mediebillede er præget af de statsejede medier, er undergrundsmedier og sociale medier væsentlige, hvis ukrainerne ønsker at holde sig orienterede.
I et land som Ukraine, hvor det nationale mediebillede er præget af de statsejede medier, er undergrundsmedier og sociale medier væsentlige, hvis ukrainerne ønsker at holde sig orienterede.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er jo ikke en 'artikel', det er et partsindlæg fra en Ukrainer på en blog ..
Endda en blog fra LSE !!
(England har eddermaneme deres egne kæmpe-problemer med deres Murdoch-mediebillede, groteske bagvaskelses-lovgivning og censur af internettet -Og GCHQ osv)
Helt ærligt information, I skraber bunden af bunden I jeres propagandistiske dækning af begivenhederne i Ukraine ..

Helge Hübschmann

@Geert Larsen
??? - Kan kun journalister skrive artikler? - Selvfølgelig er det en artikel - og ja - også et partsindlæg. Hvilket med al ønskelig tydelighed fremgår allerede i overskriften, så hvad er problemet?

@Eva Eldrup
Een af kilderne til information er da i høj grad også at læse og sætte sig ind i partsinlæg, herunder at høre Putins og hans ministres taler. Og hans modstanderes.
Det kan være udmærket med diverse journalisters og kommentatores udlægninger, men det skal da bestemt suppleres med ordene, der kommer fra hestens egen mund, i.e. partsindlæg.
Er det så slemt at høre, hvad de andre mener?

Helge Hübschmann

Om artiklen:

In the meantime, Hromadske.TV and Spilno.TV are in a league of their own, as they are funded exclusively by the public donations and grants.

Fortæller jo altså, at det for en ung ukrainer åbenbart er noget særligt, hvis medier er økonomisk løsrevne fra staten. Det er vi andre jo vant til.

their connection with the public is essential, as they rely heavily on interaction with the viewers and citizen journalists in covering the stories and latest developments in the protests.

Fortæller, at den unge ukrainer - som jeg læser det - antageligt finder disse mediers information mere valid, specielt grundet den tætte forbindelse til læsere/brugere. Desværre fremgår det ikke, om hun så også er opmærksom på den særlige risiko for invalide/fordumsfulde kilder, der naturligt følger af denne "afhængighed". Hvis mediers egne "tilhængere" er en væsentlig del af den informative fødekæde, er der jo en væsentlig risiko for, at de "går i selvsving" og bekræfter kilders validitet med andre evt. tvivlsomme kilder.

Men det er da en ganske væsentlig information til forståelse af konflikten, at sådan er der altså een gruppe af unge ukrainere, der oplever den virkelighed lige nu, som er med til at forme fremtiden for DERES land. De er personligt involverede, vi er andre er intellektuelt interesserede. Men dem skal Information ikke henvise til og "udbrede" - og da særligt og slet ikke, når de går på LSE? Er det fordi, de så må være både højreorienterede, kapitalister, nazister, fascister, mafiosoer m.v.?

Helge Hübschmann

Glemte:

Over the first two weeks of the protests, the state-controlled TV channels in Ukraine either ignored the developments on Maidan, instead showing soap operas and concerts, or covered them in a biased fashion, depicting the protesters as “right-wing extremists”

Der er altså en ung ukrainsk student, der på sin side af "gærdet" oplever sig misinformeret af "biased" medier, og fortæller om og argumenterer for det.
Men det skal vi ikke høre om? For det er hende, der er "biased" - ikke mindst, når hun studerer på LSE - det siger jo sig selv.
Det, vi ikke vil høre, er "biased" - men må man jo bare gå til alternative medier og ikke Information for at læse og høre det, vi gerne vil høre, ikke....? For det er nemlig IKKE "biased".....:-)