Redaktionen læser

Kvinde husk dit selvværd

Kvinder er for usikre på sig selv og deres eget værd, og det er med til at forhindre dem i at leve op til deres potentiale.
The Atlantic
Nyhedsbloggen
Kvinder er for usikre på sig selv og deres eget selvværd, og det er med til at forhindre dem i at leve op til deres potentiale.

I stedet for at lade sig løbe over ende af mandlige konkurrenter, skal kvinderne tage kampen op og stole på sig selv og deres kompetencer, ekkoer amerikanske forskere og kvindelige ledere landet over. ”Læn jer frem kvinder!” siger Sheryl Sandberg, der er virksomhedsleder hos Facebook. Hun er en blandt flere, der i artiklen The Confidence Gap debatterer, hvorfor mænd tit har større selvværd end kvinder på jobbet, og hvad kvinderne skal gøre for at lave om på det. 

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Lise Lotte Rahbek

Årh ja, det er helt bestemt den allerbedste metode til at forhøje kvinders selvværd,
at fortælle dem, nu skal de tage sig sammen,
og være ligesom mænd.
Og hvis de ikke kan finde ud af at være mere som mænd,
så har de nok heller ikke fortjent bedre end at blive behandlet som 2.rangs mennesker.

Det er ligesom med arbejsløse. Hvis de ikke kan vinde konkurrencen om jobs, så er de nok ikke bedre værd, end at jobvinderne behandler dem som 2. rangs mennesker.

Eller mennesker med mørk hud. Hvis de ikke af sig selv kan bevise, at de er lige så gode eller bedre end mennesker med lys hud, så er der jo ikke andre muligheder end at behandle de mørkhudede som 2. rangs mennesker.

For - det kan jo umuligt og under ingen omstændigheder - være den succesrige hvide karriere-mand, der har et overdimensioneret, narcissistisk selvværd, som er vokset helt ud af dimensioner, og som får ham til at behandle andre mennesker som 2.rangsmennesker..

Katrine Visby, Anne Eriksen og Lone Trunte anbefalede denne kommentar
Lone Sæderup

Det er da klart, man får problemer med selvværdet, når man hele tiden skal bevise, at man er lige så dygtige som mændene og helst lidt bedre, og så ovenikøbet på deres præmisser. Det kan godt være, at mange ikke er bevidste om det, men hvor ellers kommer den forbandede trang til perfektionisme så fra?

Michael Kongstad Nielsen

Det forekommer mig generelt, at selvværdet ikke fejler det mindste hos dagens kvinder. At alle så ikke har lyst til at være COO i Facebook, skal ikke komme dem til skamme, snarere tværimod.
PS.: det der COO har vist ikke noget med drivhusgasser at gøre, selvom der er to O-er.

Lise Lotte Rahbek

MKN
Nejnej, vi er bestemt meget selvværdsagtige, men nu er det så osse en amerikansk artikel.

Ps. Hvad er COO?
Er det dem, som har 2 profiler (eller flere) på Facebook?

COO = Chief Operating Officer = ca. direktør/vicedirektør

(P.S. Det er ikke mig der har opfundet terminologien.)

Michael Kongstad Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Ja, nu vil jeg jo nødig belære damerne om noget, men COO står altså for Chief Operating Officer, det lyder helt militært. Den aller øverste hedder CEO, hvor E-et står for "Executive", altså den, der fører kniven.
En COO har sikkert flere profiler, og flere skærme og flere tastaturer, og flere batterier, end hvad godt er. Så hun kan multitaske døgnet rundt.

"Kvinder er usikre på dem selv...."
Det hedder SIG selv, for f.....!
Lærer journalister slet ikke dansk grammatik mere?
Og hvor er korrekturlæserne?
Hvis det bare var en enlig svale, var det til at leve med - men det er HELE TIDEN og ALLE VEGNE.

Ingrid Uma, Marianne Rasmussen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Mange kvinder er i forvejen COO's på hjemmefronten, men det giver lidt mere i lønningsposen at være det samme professionelt :-) Så go for it.....

Michael Kongstad Nielsen

Måske skulle de pågældende være lidt mindre COO på hjemmefronten, hvis de har nogle at at dele COO-værdigheden med.

Måske skulle vi bare lade være med at være så sarte på hinandens vegne ;-)

Michael Kongstad Nielsen

Robuste må vi være. Klædt i panser og stål, så COO-en nemt kan overkommes både ude og hjemme, og skulle der opstå nogle myoser i muskelværket, kureres de nemt, der findes terapeuter og terapi af afvekslende slags, massage og ture i hoppegyngen. Skulle det ikke være nok, kan små piller hjælpe.

Morten Sørensen

Tino Rozzo
Ret har du jo generelt. Men dit nævnte tilfælde handler vel mere om syntaksforvirring.
Da man i min tid havde nogle håndværkere, de såkaldte typografer, som både kunne læse og skrive, endda sætte det hele spejlvendt, fandtes der ikke mange sproglige fejl i de trykte aviser. Se, det var et håndværk med en redningsmission for datidens ivrige journalister, der i kampens hede notativer kunne glemme et bogstav, komma eller det korrekte pronomen her og der. De to faglige søstre (brødre i ligestillingens helllige navn) kunne noget magisk, sprogligt dannende sammen.
Ren nostalgi. Men det var gode tider før ordet blev så frit, at selv jeg i dette øjeblik går ud af tangenten og glemmer alt om substansen og bliver helt munter: Kvindeligt selvværd?
"Dem" moderne kvinder har det sgu godt nok med forskellen på han, hun og hunden, der ligger begravet i dumhedens kønsforvirrede magtkamp.

Henrik Bjerre

@Lise Lotte Rahbek

Vi gør hvad vi gør fordi vi kan!

Lise Lotte Rahbek

Henrik Brøndum
Ja.
Det ville være dejligt, hvis I ville det lidt mindre.