Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Snowden: »Big things are happening in Denmark«

Danmark skal befries for overvågning uden mistanke, skriver Edward Snowden i dette brev til den danske offentlighed
Danmark skal befries for overvågning uden mistanke, skriver Edward Snowden i dette brev til den danske offentlighed

Se & Hørs påståede handlinger er en påmindelse om, at vores rettigheder er på spil, indtil Folketinget skrider til handling og kommer til bunds i masseovervågningsproblemet. Enhver, som skriver en email i Aarhus, bruger et kreditkort i Odense eller ringer til sin mor i København, får deres personlige data opsnappet, analyseret og gemt, ikke bare af uansvarlige statssikkerhedstjenester, men endda af private firmaer og aviser.

Den gode nyhed er, at Folketinget har magt til at handle, og at den globale folkelige opbakning til at bringe masseovervågningen til ophør aldrig har været større. EU-domstolen har lige erklæret, at logningsdirektivet, som ligger til grund for masseovervågningen, er ulovlig og i strid med respekten for privatlivets fred og beskyttelsen af vores personlige data.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Michel Steen-Hansen
  • Niels-Simon Larsen
  • Felix Zelda Xavier
Michel Steen-Hansen, Niels-Simon Larsen og Felix Zelda Xavier anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gorm Petersen

Næst efter Jesus og Marx er den mand min største helt.

Tænk tilbage på "echelon" debatten i sin tid - hvordan europæiske firmaer (især tyske og franske) gang på gang oplevede, at amerikanske konkurrenter snuppede ordrerne lige for næsen af dem - med kontraktsummer der altid lå lige akkurat en lille smule under det beløb, de selv havde tilbudt.
Dengang var der en der sagde noget i retning af at "at dette skulle være sammentræf svarer til at gætte et 7 cifret password ud i det blå".

Lur mig om ikke mere end 99% af udnyttelsen af alle offentligt indsamlede informationer i virkeligheden udnyttes kriminelt af private firmaer.

Det internationale samfund bør overveje en egentlig handelsembargo mod USA.

Morten Pedersen, Michael Madsen, Holger Madsen, Rune Petersen, Ib Christensen, Niels Mosbak, Janus Agerbo, Søren Johannesen, Peter Hansen og Keld Sandkvist anbefalede denne kommentar
Børge Rahbech Jensen

Personligt er jeg glad for, at mine betalingstransaktioner registreres på de rigtige konti og betalingskort. Jeg er også glad nok for, de kan spores, så jeg har en chance for at finde ud af, hvor indbetalinger kommer fra, og hvor udbetalinger er sendt hen. Det er ikke godt, hvis de bliver så anonyme, at de bare flyder frit i cyberspace.

randi christiansen

Cyberspace er kun regulerbar med moral - og så længe vi lever i et posttraumatiseret, tryghedsnarkomaniseret kleptokrati, har det vist lange udsigter? Eller hvad? Kan vi håbe på et kvantespring i den kollektive bevidsthed?

Michael Madsen, Jens H. C. Andersen, Thomas Østergaard og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Man burde vel kunne forvente, at vore politikere gik foran i beskyttelsen af befolkningen. I stedet prøver de at forsikre os om, at alt er såre godt. Det gælder dog ikke alle, men hovedparten af dem.

Søren Johannesen

Man må spørge sig selv hvilke andre informationer vi bliver præsenteret for fra Officielt hold som heller ikke holder vand? Listen af "officielle sandheder" som siden viste sig ikke at være Sandheden er uendelig lang!
Det engelske Imperium var vel de første i den moderne historie (300-400 år) til deciderede "fals flag" aktiviteter! De viste sig så effektive at de indviede deres debile lillebror USA, som nu topper listen over uhyrligheder! Og de største kender offentligheden stadig ikke til ..... scary shit, hvis man er på den modtagende ende!
Man kan anlægge en af to indstillinger til den slags: entre er alt bare en række ikke relaterede tilfældigheder eller også findes der intet tilfældigt i denne verden, Alt er Forbundet med hinanden via usynlige tråde mellem øjensynligt tilfældige begivenheder!

Hvordan lykkedes det de 17 "hijackere" at undslippe verdens mest omfattende luftforsvar? Selv samme dag var der et utal af live øvelser i det nordamerikanske luftrum! Dette "forvirrede" de ansvarlige så meget at de 4 fly slap afsted med missionen ..... eller sådan noget i den stil. Men det er jo "over there" og ikke her i eventyrland!

Søren Johannesen

Snowden har Evigt Ret: "Big things are happening in Denmark!"
Og nøgleordene er: "are happening"
Det er ikke slut endnu, faktisk er det blot indledningen,
Vi går en begivenhedsrig uge i møde gætter jeg på!
Alles øjne er på København i denne uge og hele Europa er samlet her!
Murphy's Law lever i bedste velgående, måske DK får NUL point i konkurrencen ....

Jens Lerdorf

Pudsigt nok er der ingen der overvåger Bilderberg verdens eliten og hvor de holder deres årlige kongres her i landet. Sidste år lykkedes det de lyssky hunde at narre den frie presse i England, men lad os nu se om det lykkes dem igen i år. Sørgeligt at vi er nødt til at 'overvåge' vores demokrati og folkevalgte politikeres for at finde ud af hvad de har gang i med de krigs kåde penge liderlige NWO Bilderberg hunde.

Michael Madsen, Anne Eriksen, Ib Christensen, randi christiansen og Søren Johannesen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

USA har ved flere lejligheder oplyst at de anser sandheden for at være en trussel mod deres nation.
Det placerer USA i samme klarificering som for eksempel bankrøvere, svindlere og narkohandlere. De anser nemlig også sandheden for en trussel mod deres gøren og laden.

Overvågningen kan stoppe en mand på Fyn i at købe en cigar i Holland og tage hans penge.
Men de mange tons opium, der nu dyrkes hvor vores blod og penge er blevet brugt til at skaffe valmue marker, bevæger sig fuldstændigt frit og udenfor overvågningen. Milliarderne der tjenes på tons efter tons af narko, vores krigsdeltagelse har gjort det muligt at frembringe, snakker ingen om. Når så meget ulovligt kan bevæge sig helt frit, så rejser det atter spørgsmålet.
Hvad er formålet med overvågningen, for den officielle forklaring har ikke holdt vand længe.

Der er ingen tvivl om ar vi er endt som allierede med en narko stat.
Men er vores politikere også en del af narkokartellet, eller blot naive nyttige idioter?
Gør det egentlig nogen forskel?

Michael Madsen, Jens H. C. Andersen, Søren Johannesen og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Danmark er godt på vej til at blive verdenskendt ikke for noget godt.

Jeg tror, at vi gør klogt i at lytte til Snowden.

Lasse Damgaard

Overvågning er en del af velfærdsinfrastrukturen. der skal måles, vejes, kontrolleres, serviceres, kontrolleres igen, ny måling, kontrol og servicering. Rapporteres, regnes, opdateres, kontrolleres, måles og overvåges rapportere, evaluere kontrollere, kategoriseres, klassificeres, ny måling ................................

Jens H. C. Andersen

Tænk at folk ikke har noget mere interessant at give sig til end at læse Se & Hør, men så længe der er kunder... jalou kærester der overvåger partneren er i samme båd.
Tænk at der er folk som ikke har vigtigere ting at bruge tiden på, end at dyrke andres liv.

Jens H. C. Andersen

"Big things are happening in Denmark!" Haha, danskere er alt for lazy fair og små. Hvor er aktivisterne der stormer det danske korrupte folketing.

Henrik Brøndum

Son naevnt foer bliver disse informationer aldrig private igen, det eneste modtraek er at haane dem der snager. Rullet i tjaere, dyppet i fjer og baaret ud ad byen paa en pael.

randi christiansen

Man ku osse spørge, hvorfor almindelige, ikke medie eksponerede borgere overhovedet interesserer sig for disse ekstraordinære medborgeres intime liv? Mht kongefamilie og politikere, så lever de i en luksus, som de nysgerrige aldrig kommer i nærheden af men dog for deres skattepenge, og de andre ... de lever af på et mere eller mindre kvalificeret kunstnerisk niveau at pirre publikums underholdningsbehov. Bemærk at det kunstneriske niveau for dette segment ofte er omvendt proportionalt med medieeksponeringens kvalitet. At der overhovedet er forretning forbundet med at sælge sladder - jo mere underlødig jo bedre - må altså ses i en større sammenhæng. Alle læser smudsbladene i venteværelserne - om ikke andet så for at se hvor meget skuffejern allerpressen kan levere.
Denne sag er blot endnu en kæmpeadvarsel om systemets dekadence - og vil man ikke se de indbyggede systemfejl, så vil det kun fortsætte i stort og i småt, til bygningen braser sammen på sit eget beskidte fundament af tjæresand og logaritmebørser. Watch out - for the devil in disguise - is everywhere just waiting to eat you up.