Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Kom ind i kønskampen, mand

»Den største udfordring i kampen for ligestilling er, at mænd ikke forstår, at kampen også er deres – og deres børns. Det mener maskulinitetsforskningens grand old man, professor Michael Kimmel fra USA, der selv er erklæret feminist.«
»Den største udfordring i kampen for ligestilling er, at mænd ikke forstår, at kampen også er deres – og deres børns. Det mener maskulinitetsforskningens grand old man, professor Michael Kimmel fra USA, der selv er erklæret feminist.«

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Intentionen er sikkert god nok, men Kimmel kommer overhovedet ikke ind på de to problemkomplekser, som efter min mening står i vejen for, at mænd engagerer sig seriøst i ligestillingskampen:

1) Kønskvotering- nemlig at kvinder har forret til visse jobs, selv om der måske er en mand, der er bedre kvalificeret

2) Kvinders selvbestaltede ejendomsret til deres børn - som mand har man ikke en chance for at få forældremyndighed, hvis kvinden vil have børnene for sig selv.

Sat på spidsen: Først tager de vores arbejde, så tager de vores fælles børn. Hvorfor I alverden skulle jeg som mand dog støtte det?

Morten Jespersen

Masser af mænd er efterhånden inde i kønskampen, men for det meste på en måde der ikke passer in i Kimmels feministiske ramme.

International Conference on Men’s Issues løber f.eks. af stablen 26. - 28. juni i Detroit. Konferencen har imidlertid været tvunget til at flytte fra det oprindeligt planlagte hotel. Hotellet modtog bl.a. trusler om vold mod ansatte, og Kimmels åndsfæller demonstrerede mod begivenheden.

Kimmel er, ligesom Flood i Australien og Reinicke i Danmark, fuldstændig ubrugelige når der tales om mænds og drenges vilkår og rettigheder.

Måske er det på tide at journalisstanden opdager "Men's Human Rights Movement" og holder op med at behandle de førnævnte feministiske hånddukker som eksperter i mænds vilkår?

Peter Jensen

Hvor kvindekamp var klassekamp er kønskampen en ren stråmand. Ganske enkelt uinspireret, tarvelig og ureflekteret.

Peter Ravn Mikkelsen og Morten Jespersen anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

Feminister som Kimmel mener kun at mænd kommer ind i kampen, hvis de slutter op omkring de feministiske dogmer. At forholde sig kritisk til disse dogmer, samt at tage udgangspunkt i, at ligestillingsinitiativer ikke kun skal tilgodese kvinder, er absolut ikke noget de ønsker at man bidrager med. Hvis Kimmel ønskede reel ligestilling mellem kønnene, ville han heller ikke kalde sig feminist.