Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

The New Yorker åbner arkivet

På grund af omlægning af deres hjemmeside har The New Yorker valgt at åbne arkivet sommeren over. Business Insider har fundet otte artikler fra magasinets arkiv, det er værd at læse.
På grund af omlægning af deres hjemmeside har The New Yorker valgt at åbne arkivet sommeren over. Business Insider har fundet otte artikler fra magasinets arkiv, det er værd at læse.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Daniel Hansen
  • Allan Ⓐ Anarchos
Daniel Hansen og Allan Ⓐ Anarchos anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Og på The Guardian gennemgås og bedømmes den grafiske omlægning:

http://www.theguardian.com/media/2014/jul/22/new-yorker-website-redesign...

Bemærk i øvrigt hvordan pågældende journalist engagerer sig i debatten i kommentarfeltet. Måske er det ofte et spørgsmål om tid – eller snarere mangel på samme – men jeg har aldrig forstået, hvorfor ikke mange flere gør det. Altså deltager i en debat, der drejer sig om noget, man selv har skrevet. Hvordan kan man lade være? :)

@Vibeke jeg tror, svaret vil være forskelligt fra journalist til journalist, men ofte handler det, som du selv skriver om manglende tid. Diskussionerne på Nyhedsbloggen bliver sjældent så lange og omfattende, men fx. i spørgsmål vedrørende køn, Ukraine/Rusland og Israel/Palæstina, så ville det tage al vores arbejdstid, hvis vi skulle deltage kvalificeret. Dermed ikke sagt, at vi ikke læser kommentarerne, for der kommer jo ofte gode pointer frem i diskussionerne. 

Maj-Britt Kent Hansen

Det undrer også mig, Vibeke - men er jo nok et principspørgsmål. Enten gør man det som Ejvind Larsen - og det også helt ud i brødteksten på den følgende artikel, som Annegrethe Rasmussen samt af og til som Lasse Jensen, eller også gør man det ikke.

I øvrigt minder denne omlægning af The New Yorker og The Guardian mig om hin seneste omlægning af Information.

Det var noget af en kamp at få webredaktionen i at forstå, at der også burde lyttes til læserne og kommentanterne. En del kommentarer blev dog slettet og til sidst blev kommentar-adgangen helt lukket, hvilket var en stor fejl.

Man mangler et sted, hvor dagbladet kan diskuteres generelt og i almindelighed. Og hvor redaktionen også deltager. Som det er nu, fjernes kommentanternes evt. kritik under de konkrete artikler med hård hånd. Om de så samles af Information og benyttes til noget, er ikke godt at vide, for man hører jo intet derom.

Men de værste plager fra Informations omlægning har Jens Christoffersen bidraget til blev fjernet - bla. fra vores brugersider. Ikke mindst pestilensen med henvisninger til totalt uvedkommende Facebook-brugere.

Og en ting er jeg virkelig glad for: Det luftige format på Informations netudgave, som også omtales af The Guardian ifm. The New Yorker-bedømmelsen.

Der er ikke noget værre end en mur af tryksværte og en farvelade af billeder en masse. En grund til, at jeg sjældent kigger på Politikens eller andre danske avisers overlæssede netudgaver.

Daniel Hansen, Olav Bo Hessellund, Christian Harder, Steen Sohn og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Hej, Didde. Pudsigt nok er præcis de emner, du nævner, også dem jeg selv så vidt muligt holder mig fra aktivt at deltage i, for stort set kun at læse kommentarerne. Så fuld forståelse herfra. :)

Men det er rart bare engang imellem at få et livstegn fra en af jer. Så tak for din tilbagemelding. Den er påskønnet. :)

Daniel Hansen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Maj-Britt, jeg er meget enig med dig, og kan også godt savne et forum her, som fx den tråd du nævnte, hvor man kunne debattere, komme med ris, ros og eventuelt idéer til forbedringer, og få svar på diverse spørgsmål.

Fx har jeg netop fået slettet en stribe kommentarer, i forbindelse med en undren over Ritzaus rolle – og i situationer som den ville jeg ønske, at man i stedet for blot at fjerne kommentarerne, gjorde som man bl.a. gør på The Guardian: Lader navn og dato stå, men udskifter den fjernede tekst med en standardbeskrivelse af, at kommentaren ikke har holdt sig inden for debatreglerne. Det ville nu også have været rart, hvis nogen havde givet sig tid til at svare på mine spekulationer. I stedet fik jeg delvist svar fra en meddebattør, men ville også gerne have hørt fra Information.

Men som jeg ofte tidligere har nævnt, er jeg meget taknemmelig for, at Information afsætter ressourcer til at moderere trådene – også selv om det til tider går ud over mine egne kommentarer, hæ. Det er et utroligt stort gode ved debatterne her, og jeg har fuld forståelse for, at man ikke også kan afsætte ressourcer til at moderere et forum for 'debat om Information'.

Men du lykkedes jo – og tak for det! – med at få den pyttelille skrift, der oprindeligt var i skrivefeltet gjort større, så måske hvis vi be'r rigtig pænt? ;)

Daniel Hansen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

Martin Gøttske gør det også engang imellem, og Mads Frese, Hornstrup Yde og et par andre - men aldrig Georg Metz. Måske savnes også lidt mod? Det er jo sin sag at bevæge ud blandt løverne. Men kunne være gavnlig for debatten, hvis det oftere kunne være muligt.

Og tænk hvis politikerne turde være med! Jeg har kun set Uffe Elbæk gøre det, samt Turunen fra EU engang (inviteret af redaktionen) - men hvorfor ikke politikere med i e-kommentarerne? Det ville være ren forsamlingshus på Information.dk

Vibeke Rasmussen

Det er vist kun kommentarer til Informations 'egenproduktion' af artikler, der vises dér. Kommentarer til Ritzau-telegrammer er fx heller ikke medtaget.

Det er ellers et rigtig godt sted, at blive gjort opmærksom på artikler og indlæg, man måske ikke allerede var opmærksom på. Så for min skyld måtte man meget gerne udvide den klumme. :)

Daniel Hansen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar

@Vibeke @Michael vi har netop vendt, hvorfor vi i sin tid har valgt at sortere visse indholdstyper fra under "seneste kommentarer" - og det er der reelt set ikke nogen god grund til. Så det bliver ændret hurtigst muligt. 

Daniel Hansen, Michael Kongstad Nielsen, Vibeke Rasmussen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar