Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Dokumentar om bevægelsen Islamisk Stat i Irak

Vice-journalisten Medyan Dairieh har tilbragt tre uger med Islamisk Stat (IS) i Irak - det er der kommet denne dokumentar ud af
Vice-journalisten Medyan Dairieh har tilbragt tre uger med Islamisk Stat (IS) i Irak - det er der kommet denne dokumentar ud af

VICE News: The Islamic State

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Har kun set første del, men ikke det hele da jeg heldigvis nåede at skærme øjnene. Der er synsindtryk, jeg bare ikke vil have ind på nethinden, hvis jeg på nogen måde kan undgå det. Men mundtlige og skriftlige beskrivelser af uhyrlighederne når jeg ikke altid at lukke øjne og ører for. Og en henvisning uden advarsel til et gruopvækkende syn af, hvad der foregår, giver mig vågent mareridt.

Men hvordan, og undskyld mig udtrykket, i himlens navn bliver man gjort så radikaliseret! Hvad er det for en form for hjernevask, der får disse mænd – unge drenge og yngre mænd – til at tro, at dét, de er i gang med, er meningen med livet! Det ligger mig normalt fjernt at sammenligne mennesker med dyr, men her …? Er der andre ord for det end "dyrisk"?

Dét disse fanatiker foretager sig, er jo hinsides al menneskelighed, og alligevel sker noget tilsvarende et utal af steder rundt om i verden. Det er da til at græde over – af forfærdelse og magtesløshed.

Lars R. Hansen

"Religion is an insult to human dignity. With or without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion" - Weinberg, S.

Og religioner er forskellige med forskellige doktriner, og islam har sine doktriner.

https://m.youtube.com/watch?v=8E1u9lQeAsY

Karsten Olesen

"Why does Turkey support ISIS?"

http://www.cnbc.com/id/101916826

"Deputies report the steady flow of unmarked trucks in Adana, Kilis, Gaziantep, and Kayseri – towns near the border with Syria. They believe the trucks are transporting weapons. Residents of Kilis describe routine interaction between Turkish officials on one side of the border and ISIS on the other."