Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Historiens 100 mest betydningsfulde?

TIME oplister verdenshistoriens 100 mest betydningsfulde personer. Listen er ikke baseret på historiske analyser, men på data fra internettet som er bearbejdet af alegoritmer, der tager højde for (nogle af) forskellene på Aristoteles og Britney Spears.
TIME oplister verdenshistoriens 100 mest betydningsfulde personer. Listen er ikke baseret på historiske analyser, men på data fra internettet som er bearbejdet af alegoritmer, der tager højde for (nogle af) forskellene på Aristoteles og Britney Spears.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

En lærestreg

Hvor idiotisk en sådan udvælgesesmetode kan være kommer klart til udtryk, når man ser, hvordan den ranker forskellige historiske personer. Læs artiklen - for at blive vaccineret imod dens metode.

Niels Duus Nielsen, Vibeke Rasmussen, Jens Falkesgaard, Niels Mosbak og Nic Pedersen anbefalede denne kommentar

Selvpromovering

Redaktøren af det kulørte organ har nok bare været i arkivet – for er det ikke noget med, at har du først fået dit billede på forsiden af ugebladet Time Magazine, betragtes du automatisk som ’indflydelsesrig’ af TM – e.g. Bjørn Lomborg, Connie Hedegaard, René Redzepi, Henrik Schärfe (?) …

Findes der særlig betydningsfulde personer. Nej kun i betydningen at alle mennesker er betydningsfulde. Et betydnings hierarki undergraver den humanistiske tanke. Og for øvrig er der ingen af de betydningsfulde på listen der ville være særlig betydningsfulde i al deres sårbare ensomhed. Situationen de befandt sig i gjorde dem betydningsfulde – det er alt og det er godt nok!

Der er ikke blot tale om "fundne hår i suppen" - den liste er virkelig åndssvag.
Kun ca. 5 personer er i øvrigt ikke fra den vestlige kulturkreds, og man fokuserer selvfølgelig på USA - men endda udover det forventelige.
Det er fx omdiskuteret, hvorvidt legende-kongen Kong Arthur (!) overhovedet har eksisteret - og derfor også, hvad han eventuelt har haft indflydelse på
(jvf bl.a. http://da.wikipedia.org/wiki/Kong_Arthur)

Jens Falkesgaard, Nic Pedersen og Claus Oreskov anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Er helt enig med Mihail Larsen. Alene det følgende afsnit fra artiklen kan få en til at tage sig til hovedet:

To fairly compare contemporary figures like Britney Spears against the ancient Greek philosopher Aristotle, we adjusted for the fact that today’s stars will fade from living memory over the next several generations. Intuitively it is clear that Britney Spears’ mindshare will decline substantially over the next 100 years, as people who grew up hearing her are replaced by new generations. But Aristotle’s reputation will be much more stable because this transition occurred long ago. The reputation he has now is presumably destined to endure. By analyzing traces left in millions of scanned books, we can measure just how fast this decay occurs, and correct for it."

Britney Spears? Stillet op over for Aristoteles? Are they effing kidding!

Og hvis man, som jeg, undrer sig over, at man kun har fundet et par kvinder værdige til at blive taget med, findes – en del af – forklaringen her:

"Our algorithms also don’t include many women at the very top: Queen Elizabeth I (1533-1603) [at number 13] is the top ranked woman in history according to our analysis. This is at least partially due to women being underrepresented in Wikipedia."

Men nu er Time Magazine heller ikke længere, hvad det har været. Og det er det længe siden, det var.