Redaktionen læser

Saxo Bank-chef vil have indgreb mod valutaspekulation

Saxo Bank har brændt nallerne og kunne godt tænke sig noget mere stat
Business.dk
Nyhedsbloggen
Saxo Bank har brændt nallerne og kunne godt tænke sig noget mere stat

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Lise Lotte Rahbek

Holddaop..

Herman Hansen

Underlig udtalelse fra en bank med et ultra liberalt bagland. Det samme gælder bankens klynkeri kunder, som gladelig i en lykkerus har inverteret i schweizerfranc i vished om gevinst. Den eneste som i smug glæder sig ovenud over situationen er stifter og ejer af Saxo Bank Lars Seier Christensen bosat i Schweiz. For han har som leder af enhver sekt skåret kassen. Måske alle småborgerlige og smånaive neo liberale discipler har fået grund til eftertanke alt i mens deres guru Lars hælder et ekstra lag kaviar på sin morgenbrød i disse dag.

Torben Nielsen, curt jensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

- og så vil Liberal Alliance snarest få opdateret navn og politik.

Torben Nielsen, lars abildgaard og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Gevinster privatiseres, tab socialiseres.

Henrik Christensen, Nik Madsen, Lars Jorgensen, Torben Nielsen, randi christiansen, curt jensen, Per Torbensen, lars abildgaard, Tue Romanow, Herman Hansen, Jens Falkesgaard, Rune Petersen og Morten Rasmussen anbefalede denne kommentar

Måske skal Saoxbank til at sprede Karl Marx' afhandling om "Konkurrencens tvangslove" i stedet for Ayn Rand: "Kun den stærke er fri" :-)))

Torben Nielsen, lars abildgaard, Rune Petersen, Jens Falkesgaard og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Hvor rørende - har bankdirektør Sejer Christensen fundet en bedre indtægtskilde end valutaspekulation?

Philip B. Johnsen

Finansdirektør i Saxo Bank Steen Blaafalk, har helt ret, men det vil være fornuftigt, at grave lidt dybere.

Der skal tages fat på de uløste problemer, der var den udløsende faktor, for finansboblen, der brast 2007, split systemiske banker op, og lad finansinstitioner gå fallit når, svindlen eller talentløsheden, har taget overhånd.

Casino banker skal gå fallit, når de ikke er solvente, finanssektoren generelt det samme, bank, pensionskasse og anden finansiel institution, må aldrig have størrelse eller struktur der forhindre dette.

Er det ikke bare et spørgsmål om, at nu har Saxo tabt en røvfuld penge i et marked, som de i forvejen har svært ved at konkurrere på?

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg kommer så tit til at tænke på min gamle skolegård, når jeg hører Team Saxo-folket. Der var altid én, som var en fandens karl. Højtråbende, store armbevægelser og altid parat til at mobbe de mindre elever..og gud nåde og trøste dem, hvis de sladrede. En fandens karl ind til den dag et par af de store elever tog sig "kærligt" af ham. Der var han den første der råbte på gårdvagten. Synes det er lidt det samme...

Henrik Christensen, Rune Petersen, Torben Nielsen, Jens Falkesgaard, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Kristian Rikard

»Vi taler om en minoritet af kunder, som både er institutionelle og private, der
synes, det var interessant at spekulere i scweizerfranc,«
Det er efter min bedste overbevisning noget vås af flere årsager.
Se http://www.information.dk/telegram/521989, det er 1/5 alene blandt kommunerne!
Og hvad med Jyske Bank og Danske Bank - det ville være mere interesssant end denne
her enetale af hr. Blaalys.

Grethe, mon ikke Lars Sejer Christensen holder sig til gebyr-delen, og lader kunderne om at spille på rouletten - den forretning har han jo gode erfaringer med helt tilbage fra sin tid som sidegadevekseler.

Steen Blaafalk er naturligvis en fuldvoksen hykler. Hvis man begrænser gearing lokalt (som jo også findes i anden spekualtion end valuta) så vil ludomanerne, uanset egen formue, jo bare skifte til andre brokere som ikke gør det. Der findes mange derude som er mindst så seriøse som Saxo Bank vil have deres klienter til at tro de er. Og det ved Steen Blaafalk ganske godt.
Han siger det kun fordi han ved at det alligevel ikke sker, men så står han i hvert fald fremme som fornuftens stemme i en splittergal branche.

Hvis han var seriøs burde han kræve at valutaspekualtion forbydes helt. Det er ren gambling, og ikke produktiv på nogen måde. Til gengæld har det alle de negative konsekvenser af gambling og den mængde af penge som er bundet i valutaspekulation overstiger mængden af penge i realøkonomien, altså der hvor man investerer i produktive virksomheder.

Det siger sig vel selv at det ikke er et sund forhold

Philip B. Johnsen

Når talen går på talentløshed, uforsigtighed, kriminalitet og at det alligevel ofte, er det en gratis omgang, så ved man, at det handler om finanssektoren.

Hvor er Danmarks demokrati og retstat?

georg christensen

Nu brænder også røven hos SAXO bank, (jeg nyder det), så forsøges først med nye regler for spekulationen, helst i særinteresse øjemed så samfundsbetalt insolvens (bankerot), tja, det kan ske for alle som forsøger sig ved spillecassinoets bord, så længe samfundene Illusionerer sig selv med "tomhovede politikere og deres embedsmænd" ikke også går bankerot. Det har mange andre små banker inden dem, oplevet medens de solede sig selv i "selvforherligelse" delte omkring sig selv med store udbytter og bonusordninger, medens samfundene som helhed betalte gildet og stadig gør. Uden ydelse, ingen nydelse . "Far vel", og tak for oplevelsen.

NB: Valutaspekulation er ikke andet som: Forskelsbehandlings spekulation , som opstår når privatiserede interesser kæmper mod hinanden fordi "samfundene" ikke er i stand til at holde sammen. Jeg kan give et eksempel: Et samfund, hvor alle bare sidder og piller sig selv i røven og dermed skaber et "bruttonational produkt" et andet "pukler røven ud af bukserne på sig selv" for at følge illusionen. To samfund som sammenlignes så forskellige de er , noget "neo kapitalisterne" , med USA i spidsen og Englænderne sammen med "skattelylandene" for længst har observeret, medens Europaunionens politikere stadig "privatiserer" sig selv og Europas befolkning i, at røvpilleri tankegangen nok en dag også får virkning for dem selv, på deres samfunds bekostning, og fuldstændig glemmer ordsproget " uden ydelse ingen nydelse", også har gyltighed overfor dem selv. Et pjaltet, flosset EU i alle ender og kanter, er deres ydelse, som ikke længere følger målet " ydelse før nydelse".

Hahahaha. Har SAXO Bank tabt en masse af overklassens penge i vanvittige spekulationer? Nårhhh, hvor er det synd for dem. Så må vi hellere skynde os at give dem nogle milliarder af skatteydernes penge...