Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Journalistikonet David Carr er død

I dokumentarfilmen Page One: Inside the New York Times havde David Carr en fremtrædende rolle, som den ældre journalist, der stille og roligt fik øjnene op for vigtigheden af at forholde sig til journalistikken post-print. Som én skrev på Twitter: What made Carr great (one of the things, at least) was that he was that common bridge between all the people fighting for media’s future.
Journalist og kritiker på New York Times David Carr døde i går i en alder af kun 58 år.

I dokumentarfilmen Page One: Inside the New York Times havde David Carr en fremtrædende rolle som den ældre journalist, der stille og roligt fik øjnene op for vigtigheden af at forholde sig til journalistikken efter papiravisens æra. Som én skrev på Twitter: »What made Carr great (one of the things, at least) was that he was that common bridge between all the people fighting for media’s future.«

Læs New York Times nekrolog: David Carr, Times Critic and Champion of Media, Dies at 58

Det sidste, David Carr gjorde, var at lave et længere interview med journalisterne Laura Poitras og Glenn Greenwald samt whistlebloweren Edward Snowden - se optagelsen af interviewet her:

Twitter var her til morgen oversvømmet af kondolencer fra læsere, kolleger og venner der hyldede skribentens virke i medierne: 

 

 

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Vibeke Rasmussen
Vibeke Rasmussen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

En meget smuk hyldest i N.Y.T. – og på denne side! – som ikke bliver mindre bemærkelsesværdig, eller rettere manden den er skrevet til, bliver ikke mindre bemærkelsesværdig, af at den lige så godt kunne have været skrevet, mens David Carr stadig var i live.

“What else?” was the question that would punctuate every conversation with him. What were you working on? What did you think of this or that political event, show-business caper or piece of office gossip? How was your family? What were you thinking? This was sincere, friendly curiosity, the expression of a naturally gregarious temperament. But it was also the operation of a tireless journalistic instinct. David was always hungry for stories. He was a collector of personalities and anecdotes, a shrewd and compassionate judge of character. A warrior for the truth.

Vi kunne godt bruge nogle flere af hans slags, den oprigtigt interesserede, nysgerrige, utrættelige reporter, med humor.