Redaktionen læser

Jamen, vil du noget?

De politiske partiers kampagner er tømt for politisk indhold
Kommunikationsforum
Nyhedsbloggen
De politiske partiers kampagner er tømt for politisk indhold

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Niels Duus Nielsen

Retorikere er sgu sjove. Normalt er kommunikationsforum et organ for den selvudnævnte kreative klasses navlepilleri, men så pludselig kommer der en knivskarp analyse af nutidens politikeres manglende evne til at formulere politik. Værd at læse.

Mads Berg, Jakob Silberbrandt, Rasmus Kongshøj, Peter Taitto, Anne Eriksen, peter fonnesbech, lars abildgaard og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Danskerne har erkendt, at konkurrencestaten er uafvendelig, og uanset hvem man stemmer på, vil man få en politik, som er en gradvis markedsliggørelse af alle funktioner og institutioner.

Tjah. Denne gang føler jeg mig nu meget godt portrætteret som en af 'danskerne'.

Jens Falkenberg

Analysen er ganske ringe og overser helt basale bevægelser i dansk politik. Hans definition af politik som "at ville ændre noget" er simpelthen for vag. Hvis man i stedet analyserer ud fra C. Schmidt's definition af politik som værende udnævnelsen af trusler/fjender begynder billedet at ændre sig markant. Venstrefløjen har konstant søgt at fremstille de internationale finanscharlataner som fjender, Højrefløjen (inkl. S) har konstant fremstillet arbejdsløse som en femte kolonne i samfundet, sidst men ikke mindst har hele koret (plus/minus) udnævnt Islam som den største trussel i nyere tid. Man må tage med i regnestykket at politikernes kommunikation har været strålende. Situationen er pt at ingen bryder sig om arbejdsløse, alle er bange for (muslimske) terrorister og Goldman Sachs er blevet tabu i debatten.

randi christiansen, Brian Pedersen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Politik handler ikke om forandring, det handler om drift af staten. Politik i den demokratiske stat handler om den enkeltes frihed til deltagelse og varetagelsen af primært det store flertals interesser.

randi christiansen

"danskerne har erkendt, at konkurrencestaten er uafvendelig, og uanset hvem man stemmer på, vil man få en politik, som er en gradvis markedsliggørelse af alle funktioner og institutioner."

Count me out. Spillet er endnu ikke afgjort og slut. Den bæredygtige omstilling må og skal gennemføres - konkurrence om overlevelsesressourcer er ødelæggende for det samarbejdende folkestyre, for miljø-og socioøkonomien.

Så om jeg vil noget? Ja, det kan man da godt lige øsregne med - og ligeledes at fx Alternativet har mange gode bud på en ny politisk kultur.

Lasse Glavind

Nu er artiklens forfatter både socialdemokrat og tidligere spindoktor - og det er ikke forbudt - men det bør man nok have for øje, når man læser. Man kunne godt en smule sarkastisk indvende, at det meget socialdemokratiske problem med at udvikle og føre politik med et snuptag gøres til et alment samfundsproblem - så er man jo fri for at se sig selv alt for dybt i øjnene, og man får samtidig igen-igen bekræftet den socialdemokratiske selvforståelse som omdrejningspunktet i det danske politiske solsystem.