Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Liv og død i Donetsk

Fotografen Max Avdeevs fotoreportage fra Donetsk giver et stærkt indblik i de civiles liv i Østukraine, hvor både pro-russiske styrker og ukrainske styrker hævder, at deres tunge skyts langsomt er på vej væk fra frontlinjen
Fotografen Max Avdeevs fotoreportage fra Donetsk giver et stærkt indblik i de civiles liv i Østukraine, hvor både pro-russiske styrker og ukrainske styrker hævder, at deres tunge skyts langsomt er på vej væk fra frontlinjen.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

I alle fotografiske årsbøger og tidsskrifter jeg har haft gennem snart 60 år som fotograf har samme type billeder været et vigtigt vidnesbyrd om, at fred på jord er der og har der aldrig været. Altid er der kampe et eller andet sted. Årsagen til kampene kan ikke udledes af fotografierne og det er heller ikke nødvendigt, følelsen er den samme hver gang.
Man må spørge sig selv, om Max Avdeevs reportage vil ændre noget.
Desværre ikke. Det er jo bare billeder, som vi har set utallige gange før og vi vil se igen og igen.
Vi bombarderes, også med billeder, med død og ulykke hver eneste time i døgnet.
Ingen vil kunne rumme andet en et kort " Nej, hvor trist" og føle sig magtesløs.
Hvorfor så blive ved at lave reportager som denne ? Rædsel og død giver ingen reaktioner.
Berettigelsen og nødvendigheden ligger i den optimisme børnene og de unge under disse forhold kan vise dig og mig -beskueren. De viser håbet - hadet er endnu ikke kommet.

Niels Duus Nielsen

Kjeld Smed, du er måske blevet lidt for kynisk på dine gamle dage. Jeg har ligesom dig set billeder af død og ødelæggelse gennem hele mit liv, men af en eller anden grund virker de stadig på mig, så jeg får stadig lyst til at kritisere alle de krigsliderlige, der tror, at krig løser noget som helst.

Du må heller ikke glemme de unge - der er hvert år en ny årgang, som for første gang stifter bekendtskab med den slags billeder. Hvis de altså bliver bragt, hvad stærke politiske kræfter jo gør alt for at forhindre.

Hvornår har vi fx set billeder fra Det danske Flyvevåbens nuværende heltemodige bombardementer af civilbefolkningen i Mellemøsten? Vi kan få at vide, hvor mange bomber der kastes, men vi må ikke se resultaterne. Selv om vi som skatteydere faktisk betaler for festlighederne.

lars abildgaard, Rune Petersen, Anne Eriksen og Jacob Jensen anbefalede denne kommentar

Fattigt og usselt - det er også krig.
Vi har ikke set særlig meget til Palæstina eller f.eks Nigeria, det er som om man undgår det i medierne. Jeg er ikke enig i, at man ikke påvirkes - mest af tristhed, for hvorfor er det ikke de samme mennesker der starter krige, det går ud over?
De opholder sig også i landet, men på sikre områder.

Niels Nielsen
Hvis du gad læse mit indlæg igen, ville du se at jeg netop er berørt.
De unge bliver uophørligt overdænget med billeder endnu værre.
Vi andre hørte om det i radioen.
Du har allerede dannet dig din mening om min person.
Og jeg er bedøvende ligeglad med årsagen og HVEM, hvad jeg også skriver.
Anne Eriksen
Om billederne er fra Palæstina eller tusind andre steder viser de det samme, hvad der også fremgår af mit indlæg - og er det ikke ligegyldigt.

Jeg vil så benytte lejligheden til stoppe med at skrive indlæg her på Information. Jeg er her, som sagt andets steds, på lånt tid og har ikke tidligere blandet mig nogen steder. Det er det ikke værd. Grøfterne er de samme som altid. Heller ikke der findes fremskridt. Den største ændring er som jeg opfatter det, en større foragt for hvad vi her i landet er rundet af og har opbygget gennem årene.
Jeg har ingen erfaring med om det er det samme i andre medier eller kun i Information.

Kjeld Smed,
Du kan finde langt større kritik/ foragt andre steder end i Information. Spørgsmålet er, hvem og hvad der hindrer, at vi bevarer vores velfærd og kultur her i landet.
Måske er det netop ikke opgivenhed, der præger de kritiske røster her, men derimod ønsket om at bevare samfundet på trods.
I måned eller mindre er ikke tid nok til at forstå hverken de skrivendes eller din personlighed og hvad er fremskridt i din verden?

Anne Eriksen
Jeg fandt lige ud af, at jeg har en uge mere her .
Det jeg har lært er bl.a at jeg ikke rigtig hører til her. Det forudsættes, at man har gået i gymnasiet.
Bortset fra det, mener jeg ikke du har forstået mit indlæg.
Jeg er ikke opgivende. Jeg tror blot ikke at skrækbilleder rykker noget mere. Derfor hylder jeg de billeder som PÅ TRODS viser børn og unges optimisme.
Er man ikke enig eller bekræftende med andre får man ofte personlige etiketter påklistret.

Personligt synes jeg det er spændende at deltage en tid.
Som alle andre steder er det de samme få personer der deltager i debatterne.
Retorikken er den samme som for 40 år siden.
Du mener tilsyneladende at billeder fra Palæstina er værre end fra andre steder.
Vil du se grusomheder fra dette område har f.eks. TV avisen bragt mange også oprørende optagelser.
Er de værre bestemmes af ens politiske øjne.
For mig er alle billederne ens.
Tak.

Kjeld Smed,
Først billeder - nej, jeg lægger ikke noget specielt i optagelser fra hverken det ene eller andet sted.
Det behøver ikke at være skolekundskaber, der driver en skribent - det kan være erfaring.

Erfaringer er noget meget værdifuldt, men det er de færreste der tænker så meget på det.
Det er noget gammelt, og verden synes at være til for ungdommen.
Hvor der er ressourcer, drejer det sig ofte om fest og ballade og underholdning. I krigsområder er det overlevelse, der er vigtigst.
Både ungdom og alderdom kan være optimistisk i deres syn på fremtiden, men her er det at politik spiller ind, idet menneskesynet/ ideologien afspejles i holdningen til problemerne.

Det kan udvide horisonten at tumle rundt her og på en eller anden måde giver det også en gensidighed og nogen gange "en lussing", alt efter hvor godt, du fik formuleret dig.
Jeg håber, du får lidt ud af den sidste uge :)