Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Brasilien bygger deres eget internet-kabel-system for at undgå overvågning

Brasilien har efter Snowden afsløringerne valgt at bygge deres eget kabel-system for at undgå aflytning
Brasilien har efter Snowden afsløringerne valgt at bygge deres eget kabel-system for at undgå aflytning

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fornuftigt - i en verden styret magter der ikke vil respektere andre lande og private menneskers privats-sfære.
Uheldigt hvis det skaber lukkede internetsystemer og derved muligheden for at information kan flyde frit.
En ting har ihvertflad vist sig omkring NSA & Co. - De er ikke interesseret i dialog - så må de få det på denne måde.

Den ny verden? Kommer måske fra Latinamerika bl.a.

Torben Nielsen, Brian Pedersen, Espen Bøgh og Flemming Scheel Andersen anbefalede denne kommentar

Europa må vælge samme vej, når vores alliered og venner med samme politiske observans ikke vil respektere demokratiets bærende søjler for borgernes frihed.

Dertil kommer også krænkelserne af vore demokratiske lederes og vort demokratiske systems virkemåde og samarbejdsorganer(EU) og vore samt organernes deres politiske frihed bl.a. op til forhandlinger om handelsaftaler, så der ingen hemmeligheder eksisterer for "statshackerne fra Amerika" i vore demokratiske organer.

"Bedrageriet imperium" skal sættes udenfor og i skammekrogen for sit bedrageri om frihed og rettigheder i demokratisk sammenhæng, når deres moral og etik er så lav, ja rent ud sagt totalt respektløs og mangelfuld, som tilfældet er!

Det må de da gerne.

De skal nok så bare også bygge alle servere og routere også ny fra bunden uden amerikanske eller kinesiske komponenter. For det er bevist at flere af de store processorer kan indeholde spion-subprocessorer som kan kommanderes og styres udefra.

Efter et par dages betænkning omkring projektet, som jeg i øvrigt finder er rigtigt og Europa også skal gøre, balkanisering af internettet, som det kaldes, er jeg kommet i tanke om, at det nok ender med et statskup i Brasilien, enten fra den yderste liberale og økonomiske højrefløj eller fra militærets side og godt hjulpet af Amerikanske institutioner.

Kuppet vil være vendt direkte mod Dilma Rousseff den valgte præsident, fordi Amerika næppe vil finde sig i ikke længere frit at kunne aflytte internettet som det passer dem, men samtidig også fordi det kan sprede sig til andre lande, og dermed forhindre Amerikas NSA i fortsat at kunne aflytte alle som det passer dem.

Imidlertid vil den yderste liberale økonomiske højrefløj, hvis den hjælper et statskup på vej, blot skyde sig selv og deres forretningsmuligheder "i foden" fordi nye forretningsmuligheder vil blive overtaget af Amerikanske virksomheder inden de bliver en realitet for Brasiliens egen højrefløj, og samtidig give dem endnu mindre selvstændigt råderum finansielt.

Espen Bøgh
Enig. Dog er der ved at åbne sig store øjne i det Sydamerikanske sammenhold.
Landende sad på skift i Panama møderne og langede skiftevis øretæver ud til USA og Canada.

Der burde samles mere enighed om diplomatiske sanktioner, som svar på USA's sanktioner mod Venezuela - som de pludselig kalder for terror-område. Det må snart kunne kaldes til enighed om at sende bolden eftertrykkeligt retur.

På den konto kan Kina's og Ruslands investeringer i området være vigtige.

Torben Nielsen, Espen Bøgh og Bo Carlsen anbefalede denne kommentar