Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Kafka og Anakata i landsretten: Et justitsmord i slowmotion

Kan det virkelig passe, at almindelige retsstatsprincipper bliver sat ud af kraft, blot fordi en retssag er teknisk af natur?
Kan det virkelig passe, at almindelige retsstatsprincipper bliver sat ud af kraft, blot fordi en retssag er teknisk af natur?

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

 • Lars Bo Jensen
 • Dorte Sørensen
 • Claus Jensen
 • Lise Lotte Rahbek
 • Vibeke Rasmussen
 • Rune Aagaard
 • Tue Romanow
 • Erik Karlsen
 • Martin Madsen
 • Torben Selch
 • Peter Kofod
Lars Bo Jensen, Dorte Sørensen, Claus Jensen, Lise Lotte Rahbek, Vibeke Rasmussen, Rune Aagaard, Tue Romanow, Erik Karlsen, Martin Madsen, Torben Selch og Peter Kofod anbefalede denne artikel

Kommentarer

Vibeke Rasmussen

Den lettere forurettede vært fra TV2 News – hvorfor er det kun de færreste nyhedsværter, der formår bare helt neutralt at formidle! – bekræfter mig i, at det nok er ganske sundt for mit blodtryk ikke at kunne se kanalens udsendelser. :-/

Derimod kan Anders Kjærulffs 'Aflyttet' på Radio24syv, og bl.a. hans samtale med forsvareren Luise Høj, som Peter Kofod linker til, anbefales.

Aflyttet ER bare lysår foran alle andre udsendelser, når det kommer til at formidle stof af den her karakter.
Jeg synes nu sådan set at TV2-værten gjorde det okay (efter danske standarder), men det er klart at hele setuppet er... uhensigtsmæssigt... 4 minutter til at ræse den slags igennem. Bum, det er bare vilkårene, hvis man vover sig i den retning - så må man forsøge at få det bedst mulige ud af det som gæst. Der er trods alt et publikum dér, som ikke hører Aflyttet. Desværre :-)

Dorte Sørensen

PS: DR s P1 med Orienterings Jesper Tunel (eller hvordan det staves)samt Harddisken har nu også behandlet sagen i flere omgange.
Er Anders Kjærulffs ikke en af P1s Harddisken gamle værter?

Vibeke Rasmussen

Tidligere udsendelser, hvor Anders Kjærulff beskæftiger sig med emnet:

Ekstra udgave, uge 37, 2014:

"Den amerikanske aktivist og hacker Jacob Appelbaum vidnede i Retten på Frederiksberg i sagen om hacking af CSC’s mainframes. Aflyttet - og et mindre kobbel af journalister - omringede ham efter retsmødet. Han fortæller om sit syn på sagen mod de to tiltalte, anklagemyndighedens mangel på tekniske forståelse og hvorfor han mener, at den svenske tiltalte og Pirate Bay-grundlægger bør betragtes som en politisk fange."

Uge 44, 2014:

"Aflyttet taler med Wargs advokat og vi har en reportage fra retten i Frederiksberg, hvor der siden starten har været et stort publikum på, og så forsøger vi sammen med Poul Henning Kamp, Peter Kofod og Peter Kruse at analysere os frem til, hvad man kan lære af denne sag - og ikke mindst; Hvordan danskernes følsomme persondata egentlig har det efter indbruddet?"