Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Landet, der holdt op med at give mening

Konkurrencestaten med dens tilhørende politiske reformer bliver af mange økonomer og politikere udlagt som en rettidig modernisering af den klassiske velfærdsstat, der var for dyr og for ineffektiv. Tilhængere får julelys i øjnene ved lyden af begreber som »rationalisering« og »vækst«, mens ord som »livskvalitet« og »mening« fremkalder deres overbærende fnisen, skriver Line Holm i et interview med Svend Brinkmann.
»Barndommen er blot en forberedelse til, at man kan præstere på arbejdsmarkedet«

Konkurrencestaten med dens tilhørende politiske reformer bliver af mange økonomer og politikere udlagt som en rettidig modernisering af den klassiske velfærdsstat, der var for dyr og for ineffektiv. Tilhængere får julelys i øjnene ved lyden af begreber som »rationalisering« og »vækst«, mens ord som »livskvalitet« og »mening« fremkalder deres overbærende fnisen, skriver Line Holm i et interview med Svend Brinkmann.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Anne Schøtt
  • Elisabeth Andersen
  • Anne Eriksen
  • Daniel Hansen
  • Steffen Gliese
  • Lise Lotte Rahbek
Anne Schøtt, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen, Daniel Hansen, Steffen Gliese og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Det er dem, der er dybt naive! Hvorfor i alverden skulle man dog knokle i den stat, de taler om? Nej, barndommen er forberedelsen på at blive et voksent, myndigt menneske, der kan træffe egne beslutninger og deltage i det politiske og kulturelle fællesskab, som er det eneste, der for alvor betyder noget.

Anne Eriksen

Her midt i sæsonen, hvor fuglene og de andre dyr har travlt med at passe og fordre unger og være stolte af dem - bliver vi mennesker reduceret til et myre/ termitbo uden individuelle rettigheder!

Egon Maltzon

Når Staten forbruger 60%+ af de værdier borgerne i dette land frembringer, har den nødvendigvis en indteresse i at denne kage vedbliver med at have en vis størrelse.
Det er derfor ufatteligt hvis de same mennesker som insisterer på at Staten skal forbruge alle disse penge ikke vil acceptere at Staten samtidig bliver slaveholder.
Det er dog simple logik.