Redaktionen læser

Står vi overfor en revolution indenfor elbiler?

De sælger langt dårligere end bilfabrikkerne havde forventet, men alligevel er der optimisme at spore.
The Guardian
Nyhedsbloggen
De sælger langt dårligere end bilfabrikkerne havde forventet, men alligevel er der optimisme at spore.

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Hans K Hansen

Ja der er formentlig tale om revolution, eller snarere evolution, indenfor elbiler. imidlertid er det ikke logisk, eller sandsynligt, at elbilen er udstyret med et sæt batterier som vi kender dem. Batteriet er en umulig teknologi, tung, langsom at oplade, og særdeles dyr. Alene udskiftningen af batterierne, når de efter maximalt fem år skal udskiftes, løber op i omkring 70.000,- kr, kan ikke konkurrere med traditionelle motorer.

Men en brintmotor, benzinmotor eller tilsvarende hybrid, der driver en elmotor, der er forbundet til køretøjets kraftoverførsel, har vist sig at løse ulemperne ved både elbilen og den traditionelle. En brintbil kan således tankes op på samme tid som en benzin/dieselmotor, har betydelig længere rækkevidde end elbilen, og forurener ikke under kørslen.

Der er stadig teknologiske problemer ved produktionen af brintbilen, eksempelvis platin forbruget, men danske forskere er med i opløbet og har allerede forbedret teknologien med et nyt design af brændselscellerne, der øger effektiviteten, på nuværende tidspunkt, helt op til seks gange.

http://ing.dk/artikel/danske-forskere-vi-kan-goere-brintbiler-billigere-...

En artikel, der hovedsagelig er drevet af varm luft.....!