Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Penisrelateret nærhed kan være overvældende

I de amerikanske fitnesscentre har millennials svært ved at rumme at klæde om sammen. De kræver afskærmede brusere i fællesbadet og meget mere privatliv end ældre generationer typisk forventer af den slags fællesfaciliteter
I de amerikanske fitnesscentre har millennials svært ved at rumme at klæde om sammen. De kræver afskærmede brusere i fællesbadet og meget mere privatliv end ældre generationer typisk forventer af den slags fællesfaciliteter

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Men ville være rart hvis Information tilstræbte at skrive på dansk, jeg aner f.eks ikke hvad "millennials" er for en menneskeart.

Åbenbart dem, der er født fra først i firserne og til først i nullerne, Aage Rais-Nordentoft. Har jeg lige googlet mig til.

Jens Thaarup Nyberg

Well, jeg oplevede noget lignende i et Fransk svømmebads herrebruseareal for ca fyrre år siden - knægtene glanede noget, da vi stod dér, splitterfornøjede. Men det er vel ikke fransk mode der er eksporteret.

Man skal såmænd hverken til USA eller Frankrig, for at opleve dette fænomen. En tur i et dansk fitnesscenter viser, at stort set ingen af de unge bruger bruserummet, hvis det overhovedet findes. Det lokale Loop her i byen har såmænd hverken omklædnings - eller baderum. Nix, man er flov over sin krop, og venter derfor med at skifte tøj og bade til man kommer hjem.

Præcis samme tendens oplever man i sportsklubber. Hvor det tidligere var en selvfølge, at man efter træning eller kamp vaskede sveden af sig i fælles brusebad, er det nu mere en undtagelse end en regel. Samme tendens ses i folkeskolen. Her findes der endda en gruppe af forældre, der kører en landsdækkende kampagne og underskriftsindsamling, for at afskaffe det obligatoriske brusebad efter idrætstimerne. Begrundelsen er netop, at børn og unge føler det grænseoverskridende at være nøgne i kammeraters nærvær.

Det er nærliggende at antage, at angsten for at vise sig nøgen, delvis stammer fra reklame - og pornoindustrien, hvor anoreksi, photoshop og kirurgi i forening, udstiller forskønnede - eller snarer forvrængede billede at menneskekroppen. Jeg tror imidlertid også, at forældres holdning til krop og nøgenhed er vigtig i forhold til børn - og unges selvforståelse på det felt. Det manglende fokus på fællesskab til fordel for individualismen spiller også en rolle, vil jeg mene.

Jo, der er sket rigtigt meget siden 70'erne, hvor jeg som teenager, selv var med til at bade drenge og piger nøgne sammen, efter vores gymnastiktræning i den lokale idrætsforening.

Som barn fandt jeg det voldsomt ubehageligt, men jeg er glad for, at der ikke var nogen nåde i dag. Sådan er det med meget af det, man bliver tvunget til som barn: når man bliver voksen og ligesom kan samle trådene, viser det sig at have haft en udmærket årsag.