Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

»Vi ved ikke, om Sinh er pige eller dreng, fordi kønsdelene er ligeså deforme som hænderne«

Under Vietnamkrigen sprøjtede de amerikanske styrker store dele af de sydvietnamesiske skove med ukrudtsmidlet Agent Orange. Midlet er blevet kaldt »den giftigste molekyle syntetiseret af mennesket nogensinde.«
Under Vietnamkrigen sprøjtede de amerikanske styrker store dele af de sydvietnamesiske skove med ukrudtsmidlet Agent Orange. Midlet er blevet kaldt »den giftigste molekyle syntetiseret af mennesket nogensinde.« I over 40 år har det vietnamesiske folk lidt under følgeskaderne fra amerikanernes krigsførelse.

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • carola eliasson
carola eliasson anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ivan Breinholt Leth

Men ordet 'terrorisme' bliver aldrig udtalt, når det drejer sig vestlige overgreb.

Torben Skov, Ole Frank, Espen Bøgh, Elisabeth Andersen, Anne Eriksen, lars abildgaard og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Jeg kan da stadig huske demonstrationerne foran den amerikanske ambassade under Vietnamkrigen, ligesom alle de billeder og reportager, der blev bragt i TV og aviser. Men jeg er jo også en gammel tøs...:o)

Torben Skov, Anders Jensen, lars abildgaard og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Næ, vi bliver ikke yngre med alderen, Lilli Wendt, og de døde rider hurtigt.

Hvem tænker længere på ofrene for kviksølvudledningen i Minamata Bugten, som Sven Nyboe Andersen rapporterede hjem fra Japan om til os i Danmark i 1960'erne?

Torben Skov, Ole Frank og erik winberg anbefalede denne kommentar
Slettet Bruger

For ikke så mange år siden var jeg til et foredrag om ofrene for Agent Orange. Vi var to tilhørere.

Det er ikke så meget de to indholdsstoffer i Agent Orange der er problemet. Det er det dioxin der uundgåeligt opstår som biprodukt.
Dioxiner er noget af det mest miljø-persistente der findes. Det forbliver nærmest uforandret i naturen indtil det ophobes i en apex-forbruger, i dette tilfælde mennesket. Her mest i fedtvævet hvorfra det så overgår til ufødte børn og til modermælken.
Komme af med det? Forbrænd alt forurenet materiale ved høj (!) temperatur.

"We also can’t try to take over and rebuild every country that falls into crisis… It’s the lesson of Vietnam, of Iraq — and we should have learned it by now," Obama said on Tuesday evening.

...man græmmes.

Olav Bo Hessellund

De ansvarlige krigsforbrydere er aldrig stillet for en domstol. De var og er stadig Danmarks allierede. En af dem, Henry Kissinger, har endda fået en Nobelpris for sin indsats i Vietnam. Blot til eftertanke...

Bill Atkins, Torben Skov, Ole Frank, Espen Bøgh, Per Jongberg og Anders Jensen anbefalede denne kommentar