Nyhedsbloggen Historier du skal læse – bare ikke her

Trumps vælgere er autoritære

Donald Trumps vælgere er en broget skare, som dårligt lader sig forklare via traditionelle analyser. Men se hvad der sker, når Trumps vælgere bliver spurgt om børneopdragelse
Donald Trumps vælgere er en broget skare, som dårligt lader sig forklare via traditionelle analyser. Men se hvad der sker, når Trumps vælgere bliver spurgt om børneopdragelse

Om nyhedsbloggen

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.

Anbefalinger

  • uffe hellum
  • Torben R. Jensen
uffe hellum og Torben R. Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er rent vrøvl at sige, autoritær preferenjce ikke er politisk. Da vi i usa ikke har et flerparti-system, er det svært at se mere end en enkelt akse.

I Danmark er det lettere for autoritære personer at vælge et parti, der passer. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti skiller sig ud som de to mest autoritære partier, der historisk promoverer tvang og beskyttelse frem for frihed og åbenhed.

Naturligvis har vi allesammen vores egne kæpheste, hvor vi har svært ved at inkludere "forkerte" meninger, men et autoritært menneskesyn er absolut en kerneværdi for mange danskere og amerikanere.

I den perfekte verden ville partier som Venstre og Enhedslisten skille sig af med autoritære punkter på programmet, og henvise tilhængerne til DF og S istedet. Det er som bekendt ikke tilfældet idag :-(

For god ordens skyld:

De fleste mennesker er autoritære - også de fleste erklærede anti-autoritære. Det kræver dyb indsigt og selvudvikling, at formå, at indtage en neutral, ikke-autoritær position.

Anne Eriksen

Ja, anarki er bedre. Meget bedre. Men formentlig vil den kun kunne gennemføres efter et nyt skridt 'op' ad evolutionsstigen.

Autoritet har absolut flere gode sider, men først og fremmest hvis den kan til- og fravælges bevidst og ikke bare sætter sig igennem ubevidst.