Redaktionen læser

EU aftaler ‘code of conduct‘ på nettet med Facebook, Google og Twitter

Facebook, Google, Twitter og Youtube har indgået en gentlemenaftale med EU om en ‘code of conduct‘ på nettet, der skal bremse ytringer som fx støtte til terrorisme. Aftalen er dog ikke bindende og bliver kritiseret for, at det er op til de enkelte virksomheder at vurdere, hvad der er acceptabelt eller ej.
MIT Technology Review
Nyhedsbloggen
Facebook, Google, Twitter og Youtube har indgået en gentlemenaftale med EU om en ‘code of conduct‘ på nettet, der skal bremse ytringer som fx støtte til terrorisme. Aftalen er dog ikke bindende og bliver kritiseret for, at det er op til de enkelte virksomheder at vurdere, hvad der er acceptabelt eller ej.

The group European Digital Rights, which advocates for digital freedom, withdrew from the forum and released a statement Tuesday that the agreement allows companies to simply “sweep offences under the carpet,” adding that because the process will take place outside the legal process, it “creates serious risks for freedom of expression as legal but controversial content may well be deleted as a result of this voluntary and unaccountable takedown mechanism.”

På Nyhedsbloggen finder du links til historier fra hjemlige og internationale medier og blogs. Historier, som vi mener er relevante eller underholdende, og som fortjener at blive videregivet i sin originalform. Historierne er fortrinsvis på dansk, tysk eller engelsk.

PS: At vi lægger en historie på Nyhedsbloggen betyder ikke vi deler de synspunkter, som kommer til udtryk.